Φεβρουάριος 2012
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI

Ο Γιάννης Κότσιρας με την Εστουντιαντίνα παρουσιάζουν τα ερωτικά τραγούδια της Σμύρνης σε μία νέα δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Η Σμύρνη του έρωτα».

Πρόκειται για κομμάτια που  έχουν σημαδεύσει  τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν ως το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Τραγούδια που αποτέλεσαν τον πρόδρομο της πειραιώτικης (ρεμπέτικης) σχολής, σπουδαίων συνθετών, όπως είναι οι : Κώστας Σκαρβέλης, Δημήτρης Σέμσης, Παναγιώτης Τούντας, Σπύρος Περιστέρης, Νίκος Ρουμπάνης, Γιάννης Δραγάτσης ή Ογδοντάκης, Γιάννης Νταλγκάς, Κώστας  Κοφινιώτης, Απόστολος Χατζηχρήστος  και αρκετά παραδοσιακά αγνώστων δημιουργών.

Δεν είναι τραγούδια που γράφτηκαν μόνο στη Σμύρνη. Είναι τραγούδια που έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη Σμύρνη. Είτε γράφτηκαν εκεί, είτε προέρχονται από Σμυρνιούς δημιουργούς.

…Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Μανάκι μου, Αμάν Κατερίνα, Έμορφη Σμυρνιά μου, Μισιρλού…

Ο Γιάννης Κότσιρας λέει «λόγω της σχέσης μου με το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, από αυτά τα τραγούδια ξεκίνησα και ποτέ δεν έπαψα να βυθίζομαι σε αυτή τη μουσική, να μαθαίνω  και να ονειρεύομαι  πως θα έρθει η μέρα που θα τα τραγουδήσω έτσι όπως τους αξίζει, με την αλήθεια που περιέχουν και τη δεξιοτεχνία της υπέροχης αυτής μουσικής σχολής».

«Η Σμύρνη του έρωτα» : μία σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε ένα κλίμα μεσογειακού ταμπεραμέντου, με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της ορχήστρας, που προβάλλει το βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά.

«Η Σμύρνη του έρωτα» : ένας δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here