02/10/2013
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Μετά τη συνεργασία της Ευσταθίας με τον ηθοποιό Γιώργο Χατζηπαύλου στο τραγούδι της “Galapagos”, ήρθε η σειρά της επί σκηνής σύμπραξης σε μια παράσταση – έκπληξη. Η Ευσταθία, γνωστή για τον αντισυμβατικό της στίχο, και ο Γιώργος Χατζηπαύλου, επιτυχημένος ηθοποιός και stand-up comedian, παρουσίασαν την παράσταση που έστησαν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2013» που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου.

Φτάσαμε νωρίς στο θέατρο προκειμένου να συναντηθούμε με τους καλλιτέχνες και να μας μιλήσουν για το project:

MusicCorner: Πείτε μας λίγο πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Η Ευσταθία να μιλήσει γι’ αυτό.
Ευσταθία: Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Ήμασταν και οι δύο στα πρώτα μας βήματα και «παλεύαμε». Μετά από τόσα χρόνια, βρέθηκε η αφορμή να συνεργαστούμε κάνοντας ένα ντουέτο με το τραγούδι “Galapagos” σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική δική μου. Και αφού μπήκε και ο Γιώργος δυναμικά στο χώρο της δισκογραφίας (γέλια) και είδαμε ότι ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα, θεώρησα ότι θα ήταν μια πολύ καλή συνεργασία και η παράσταση που ετοιμάσαμε. Είχα θαυμάσει τον Γιώργο στην παράσταση που έδινε πέρυσι στο «Εν Αθήναις» και θεώρησα ότι μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω την Ευσταθία που μου έδωσε την ευκαιρία να μπω στη δισκογραφία, ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα (γέλια). Την γνώρισα το 2003, λίγο πριν την πρώτη της μεγάλη συναυλία στο House of Art και έκτοτε παρακολουθούσα τη δουλειά και τις κινήσεις της. Το τελευταίο διάστημα έτυχε να δω και κάποιες παραστάσεις που έχει γράψει, τον «Διάδρομο», τις παραστάσεις στο Eliart, και σιγά σιγά το περικυκλώναμε ή μας περικύκλωνε. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά η συνεργασία μας. Δεν είμαι τραγουδιστής, αλλά το απολαμβάνω όταν βρίσκω ευκαιρία να τραγουδήσω.

MusicCorner: Έχει καλή φωνή, Ευσταθία;
Ευσταθία: Έχει πολύ καλή φωνή και αρχίζω να ανησυχώ. Σε λίγο θ’ αρχίσω να τον βλέπω ανταγωνιστικά. Εμείς στο χώρο του τραγουδιού είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι (γέλια).
Γιώργος Χατζηπαύλου: Πέρα από την πλάκα, εγώ το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ γιατί και όταν ήμουνα μικρός έπαιζα σε μπάντες αλλά και τώρα, όταν προετοιμάζω τις παραστάσεις μου έχω πάντα στο μυαλό μου όλη τη μουσική που θα χρησιμοποιήσω, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εισόδου του κοινού στον χώρο. Η μουσική είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου και ως καλεσμένος της Ευσταθίας αισθάνομαι ότι μπήκα στο χώρο της μουσικής και μάλιστα με ένα τρόπο πιο σωστό για μένα. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα και διαπιστώνω πόσο μου αρέσει από το πόσο άγχος έχω κάθε φορά. Το άγχος το έχεις για πράγματα που σε ενδιαφέρουν.
Ευσταθία: Το πολύ ωραίο στην όλη υπόθεση του “Galapagos” είναι το πόσο ενθουσιάστηκε η Μαριανίνα (Κριεζή) με τον Γιώργο. Της άρεσε πολύ ο παρτενέρ μου και είναι αλήθεια ότι ψάξαμε πολύ μέχρι να βρούμε μια προσωπικότητα που να μπορεί να καλύψει αυτόν τον ρόλο.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστήθηκα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακόμα κι από την πρόταση που μου έγινε. Ήταν ένα απρόσμενο δώρο που μου έγινε και ήθελα να το ζήσω για να το προσθέσω στις ωραίες αναμνήσεις που θα έχω.

efstathia_xatzipavlou_live_2013_09_002

MusicCorner: Η παράσταση που θα δούμε σήμερα, θα συνεχιστεί;
Ευσταθία: Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Θα το θέλαμε πολύ.

MusicCorner: Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο από τώρα.
Ευσταθία: Όχι, ο καθένας θα συνεχίσει τον μοναχικό του δρόμο και όταν θα βρίσκεται ευκαιρία, που θα εξαρτηθεί και από την ανταπόκριση του κόσμου, θα το επαναλαμβάνουμε γιατί αυτή η συνεργασία είναι κάτι που μας αρέσει και μας χαροποιεί.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Δε βιαζόμαστε. Μεγαλώνοντας αποκτάς μεγαλύτερη υπομονή και καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αναζητάς το momentum για να κάνεις κάτι.
Ευσταθία: Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιώργος. Όταν ήμασταν μικρότεροι βιαζόμασταν να τα κάνουμε όλα γρήγορα. Και αυτό μας άγχωνε. Η ζωή μου έμαθε ότι τα πράγματα είναι καλό να γίνονται όταν είναι ώριμα, όταν έρθει η ώρα τους. Γι’ αυτό και είναι ωραία.
Γιώργος Χατζηπαύλου: Βλέπω ότι με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, μνημόνια, κρίσεις κλπ, αναγκαστικά «κατεβάσαμε ταχύτητες». Η ίδια η εποχή κατέβασε ταχύτητες. Παλιότερα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Υπήρχαν χρήματα και όλα μπορούσαν να κινηθούν πιο γρήγορα. Αλλά πάντα ήμουν από αυτούς που δε βιάζονται. Και τώρα πιστεύω ότι η εποχή έχει έρθει πιο κοντά σε μας. Οι καταστάσεις ευνοούν όσους έχουν να πουν κάτι με ουσία.

MusicCorner: Είναι αλήθεια ότι όταν έχεις άνεση χρόνου μπορείς να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείς να διορθώσεις, να συμπληρώσεις.
Ευσταθία: Επίσης, όταν τα πάντα γύρω σου γκρεμίζονται, όταν βλέπεις τη δυστυχία δίπλα σου, δε μπορείς να είσαι στον κόσμο σου, να κάνεις το «χαβά» σου. Σε προλαβαίνουν τα γεγονότα και το σκέφτεσαι πιο φιλοσοφημένα τα πράγματα.

MusicCorner: Δισκογραφικά τι σκέφτεσαι, Ευσταθία;
Ευσταθία: Βασικά δεν υπάρχει δισκογραφία σήμερα, τουλάχιστον με την κλασική έννοια του όρου. Αυτή την εποχή ασχολούμαι πολύ με τα θεατρικά μου έργα. Το χειμώνα θα συνεχιστεί ο «Διάδρομος» που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία με τη Μάνια Παπαδημητρίου, και προσπαθώ να ανεβάσω και ένα δεύτερο έργο…
Γιώργος Χατζηπαύλου: Για να μη λέτε ποιος θα φάει τη δουλειά ποιου, έτσι; (γέλια).

MusicCorner: Μη διαμαρτύρεσαι, μπορεί να σου προτείνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο (γέλια).
Ευσταθία: Θα το συζητήσουμε (γέλια).

MusicCorner: Εσύ Γιώργο τι θα κάνεις το χειμώνα; Η τηλεόραση είναι στα σχέδιά σου;
Γιώργος Χατζηπαύλου: Ετοιμάζω κάτι για τον Alpha, και μάλιστα σήμερα ξεκίνησε η παραγωγή. Θα είναι ένα show με stand-up comedy και σκετς, με βάση τα θέματα που χρησιμοποιώ στο stand up, ζευγάρια και σχέσεις. Θεατρικά θα συνεχίσω στο «Εν Αθήναις» στην παράσταση «Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα» που πέρυσι πήγε πάρα πολύ καλά και μπήκε και στις 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.

MusicCorner: Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία στην παράσταση!
Ευσταθία-Γιώργος Χατζηπαύλου: Κι εμείς ευχαριστούμε!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Θωμάς Κοντογεώργης κάθισε στο πιάνο, ο Δημήτρης Χουντής πήρε το σαξόφωνό του και η Ευσταθία με τον Γιώργο βγήκαν στη σκηνή. Ξεκίνησαν με το “Galapagos” και στη συνέχεια μας έκαναν μια εισαγωγή για τη συνεργασία, με πολύ κέφι και διάφορα πειράγματα. Ο Γιώργος άφησε τη σκηνή στην Ευσταθία που μας ερμήνευσε το «Όλα αλλάζουν», που έγινε ιδιαιτέρως γνωστό από τηλεοπτική σειρά.

«Ελεύθερος χρόνος», «Μη μου πεις σ’ αγαπώ», «Λάτρεψέ με» και, φυσικά, «Χωρίς εσένα», το κομμάτι από το οποίο έγινε πιο γνωστή η Ευσταθία, και στη σκηνή ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

efstathia_xatzipavlou_live_2013_09_028

Ο comedian ξεκίνησε με μια «σπουδή» στο λαϊκό τραγούδι. Η σάτιρα τραγουδιών και καλλιτεχνών σκόρπισε άφθονο γέλιο σε όλους τους παραβρισκόμενους. Πάριος, Παντελίδης, Κιάμος, μπουζούκια και λοιπά σχετιζόμενα με το χώρο του λαϊκού τραγουδιού, μας έκανε να ξεχάσουμε κρίσεις και μνημόνια και να δούμε με άλλη οπτική τα δεδομένα του χώρου. Από τη σάτιρα του Γιώργου δεν ξέφυγαν ούτε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

efstathia_xatzipavlou_live_2013_09_019

Η Ευσταθία επέστρεψε στη σκηνή με ρετρό διάθεση και ερμήνευσε τα «Θα ’θελα να ’μουνα», ένα τραγούδι του 1948 που πρωτοερμήνευσαν η Μαίρη Λω και ο Σώτος Παναγόπουλος, και συνέχισε με «Κλαις» και «Ο άνθρωπός μου» της Σοφίας Βέμπο. Η καλλιτέχνις αγαπάει τα ρετρό τραγούδια και σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ την παράσταση ρετρό που έχει ετοιμάσει.

Ο Γιώργος επέστρεψε στη σκηνή και το σόου συνεχίστηκε με σχόλια και παρατηρήσεις πάνω στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, την εξέλιξη των γυναικών, την «στασιμότητα» των ανδρών, τις σχέσεις μεταξύ «ομοφύλων» και πλήθος άλλα καλοστημένα και πανέξυπνα κείμενα που χάρισαν γέλιο.

Συνέχεια με την Ευσταθία που συνέχισε τις πολύ καλές ερμηνείες της με «Έρως ο αιμοβόρος», «Will you still love me», «Σερενάτα» της Αρλέτας και «Θέλει μαγκιά». Λίγο πριν το τέλος, και οι δύο καλλιτέχνες επί σκηνής συνομίλησαν με το κοινό ζητώντας να θυμηθούμε πράγματα του παρελθόντος που μας έχουν λείψει, από τα παιδικά μας χρόνια αλλά και τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα, τις μητέρες μας.

efstathia_xatzipavlou_live_2013_09_013

Η «συζήτηση» με το κοινό αποτέλεσε την καλύτερη εισαγωγή για το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς, το «Κάποτε», το οποίο ερμήνευσαν μαζί η Ευσταθία και ο Γιώργος Χατζηπαύλου που, καταχειροκροτούμενοι, εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Κατευθυνθήκαμε κι εμείς στα καμαρίνια όπου συγχαρήκαμε τους δύο καλλιτέχνες και τους μουσικούς τους και αποχωρήσαμε λίγα λεπτά αργότερα σκεπτόμενοι ότι η παράσταση αυτή δεν πρέπει να επαναληφθεί μόνο αν και όταν τύχει. Θα προτείναμε στους δύο καλλιτέχνες να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας πιο μόνιμης παρουσίασης.

efstathia_xatzipavlou_live_2013_09_027

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here