23/4/2013
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Με τους ήχους της μας ταξίδεψε, με τα χρώματα του σκηνικού της μας εντυπωσίασε και με το όνομα της μας γλύκανε το στόμα! Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι με εξαίρεση την αφή και την όσφρηση η Ζαχαρούλα μπορεί να απασχολεί ασταμάτητα όλες τις άλλες αισθήσεις…!

zaxaroula_live_2013_04_06

Την περασμένη Τετάρτη  17 Απριλίου ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπα από κοντά και πραγματικά μπορώ να πω ότι μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Φυσικά, δεν ήταν μόνη της. Μαζί της είχε τον πιανίστα Γιώργο Σαλτάρη και τον Νικόλα Φραγκιουδάκη, ο οποίος εκτός από τον τίτλο του καλύτερου φίλου της Ζαχαρούλας κατέχει επίσης αυτόν του ηθοποιού και στιχουργού. Βέβαια, να μην ξεχάσω τον Ηλία Καρελλά ο οποίος μπορεί να μη φαινόταν αλλά ήταν εκείνος που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά τη μουσική παράσταση «Μαύρο μου»

Πριν ξεκινήσουμε με τα της παράστασης, θα ήθελα να πω δυο λόγια για αυτή τη νέα και αξιόλογη παρουσία στο χώρο της μουσικής. Η εκ των Χανιών ορμώμενη νεαρή καλλιτέχνις, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενασχόλησης της με την τέχνη, κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Σχεδόν δεκαετία», από την Antelma Music του Στάθη Δρογώση. Ο δίσκος αυτός αποτελείται από πέντε τραγούδια με ιδιαίτερες μελωδίες που βοηθούν τη Ζαχαρούλα να βγάλει όλη τη γλύκα και την ευαισθησία που τη διακρίνει.

Από την άλλη, η σχέση της με την υποκριτική την μετατρέπει σε μία ερμηνεύτρια τραγουδιών. Άλλωστε όπως έχει αναφέρει η ίδια, κάθε τραγούδι είναι ένα μικρό θεατρικό έργο… Πόσο δίκιο έχει!

zaxaroula_live_2013_04_29

Πλησίαζε δέκα η ώρα όταν χαμήλωσαν τα φώτα της Αυλαίας. Η φωνή της Ζαχαρούλας, οι ήχοι του πιάνου και η μπριόζικη αφήγηση του Νικόλα Φραγκιουδάκη ξετύλιξαν μπροστά μας την ιστορία μιας «ιδιόρρυθμης κοπέλας». Κεντρική ιδέα της όλης ιστορίας, η αγάπη

Πρώτο τραγούδι της βραδιάς το «Μαύρο μου», η ιστορία μιας αγάπης μέσα από τα χρώματα. Τα τραγούδια που αποτέλεσαν τα επόμενα τμήματα της ιστορίας ήταν το «Για ένα τανγκό» της Χάρις Αλεξίου, το «Σχεδόν δεκαετία» από τον προσωπικό της δίσκο, το “What a wonderful world” του Louis Armstrong, το «Ο γλάρος», το επίσης δικό της «Αμελί», το «Χρώμα της αγάπης», το «Άσμα ασμάτων», το «Όχι νάνι», το «Μάρω – Μάρω» (μία από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς), το «Μη μου ξαναφύγεις πια» και πολλά πολλά άλλα.

zaxaroula_live_2013_04_23

Το πρόγραμμα επρόκειτο να κλείσει με ένα δικό της  τραγούδι, το «Σε αγαπώ». Πώς αλλιώς; Κάθε ιστορία αγάπης ας ευχηθούμε να τελειώνει κάπως έτσι…

Είπα επρόκειτο γιατί τελικά δεν ήταν αυτό το τέλος! Μετά από απαίτηση του κοινού η Ζαχαρούλα βγήκε όχι για ένα αλλά για δύο encore! Ακούσαμε ακόμα το «Πόσο λυπάμαι», το «Καίγομαι – καίγομαι» και το «Σχεδόν δεκαετία».

Λίγο πριν τις δώδεκα η μουσική παράσταση της Ζαχαρούλας έφτασε στο τέλος της. Σωστή η επιλογή των συντελεστών, καθώς τις καθημερινές είναι καλύτερα να επιστρέφουμε νωρίς στο σπίτι.

zaxaroula_live_2013_04_22

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που παρακολούθησα τη μουσική παράσταση «Μαύρο μου». Η φωνή της νεαρής καλλιτέχνιδος ήταν πραγματικά αξιόλογη, οι επιλογές των τραγουδιών εξαιρετικές και το παιχνίδι επί σκηνής με τον Νικόλα Φραγκιουδάκη άκρως διασκεδαστικό. Και τι δεν πέρασε εκείνο το βράδυ από τη σκηνή της Αυλαίας! Η θάλασσα και όλα τα πλάσματα της ήταν εκεί, δημιουργώντας εικόνες βγαλμένες από βιβλίο παιδικού παραμυθιού…

Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια απέδειξαν ότι όταν υπάρχει φαντασία και μεράκι μπορούν να γίνουν πολύ όμορφα πράγματα. Να ξέρετε ότι δεν σταματούν εδώ. Θα συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αν ακούσετε κάπου Ζαχαρούλα, μη διστάσετε!

zaxaroula_live_2013_04_14

Διαβάστε στη συνέχεια τις δηλώσεις της Ζαχαρούλας λίγο πριν την έναρξη της μουσικής παράστασης «Μαύρο μου»:

Musiccorner: Σήμερα βρισκόμαστε στην Αυλαία και είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε το εικαστικό live που μας έχεις ετοιμάσει. Τι θα ήθελες να μας πεις εσύ γι’ αυτή την παράσταση;
Ζαχαρούλα: Πρόκειται για ένα εικαστικό live που στήθηκε με αφορμή τα χρώματα και σαν βασικό στόχο έχει την παρουσίαση των τραγουδιών μου. Η σκηνοθεσία και το σκηνικό έγινε από τον Ηλία Καρελλά ενώ τα κείμενα και το performing από τον Νικόλα Φραγκιουδάκη. Στο πιάνο μας συνοδεύει ο Γιώργος Σαλτάρης. Είναι μια παράσταση που έχει χτιστεί με πολύ αγάπη και ευχόμαστε να την αγαπήσετε κι εσείς όσο και εμείς!

Musiccorner: Επέλεξες να ονομάσεις τη σημερινή σου εμφάνιση «Μαύρο μου».  Γενικότερα το χρώμα φαίνεται να κυριαρχεί σε κάθε καλλιτεχνικό σου βήμα. Συμβαίνει το ίδιο και στην καθημερινή σου ζωή;
Ζαχαρούλα: Τα χρώματα υπάρχουν παντού γύρω μας και ντύνουν την καθημερινότητά μας συντροφεύουν τις διαθέσεις μας, χρωματίζουν τα συναισθήματά μας και  αποφορτίζουν τις άσχημες στιγμές μας. Αγαπώ όλες τις αποχρώσεις και μου αρέσει να ζωγραφίζω την κάθε μου μέρα διαφορετικά μιας και έτσι επιλέγω να ζω. Με ποικιλία…

zaxaroula_live_2013_04_01

Musiccorner: Στην πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, το «Σχεδόν Δεκαετία», τόσο στις μελωδίες όσο και στον τρόπο της ερμηνείας σου διαφαίνεται μία κλίση προς την παράδοση. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτή την κλίση η καταγωγή σου και τα ακούσματα της παιδικής σου ηλικίας;
Ζαχαρούλα: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης. Ένα μέρος  ευλογημένο γεμάτο έντονες μυρωδιές, επιβλητικές εικόνες και ξεχωριστούς ανθρώπους. Σίγουρα στα γονίδια μου έχουν καταγραφεί όλες οι αξίες και οι ιδιαιτερότητες αυτού του τόπου. Η παράδοση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας και ήταν στόχος ένα από τα τραγούδια μας να έχει αυτή τη δομή στο μουσικό και στο ενορχηστρωτικό κομμάτι, το οποίο συνδυάστηκε αρμονικά με μια ιστορία η οποία λαμβάνει χώρα στο σήμερα.

Musiccorner: Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες και είδη μουσικής θα έλεγες ότι σε έχουν επηρεάσει;
Ζαχαρούλα: Ακούω πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Από Βίκυ Μοσχολιού μέχρι Nick Cave, Elvis Presley και Φοίβο Δεληβοριά. Αν θέλουμε όμως να βάλουμε μια ταμπέλα στη μουσική που τραγουδάω, αυτή θα ήταν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

zaxaroula_live_2013_04_04

Musiccorner: Αν σου ζητούσα να επιλέξεις ένα στίχο από τα δικά σου τραγούδια που να σε αντιπροσωπεύει περισσότερο ως Ζαχαρούλα, ποιον θα διάλεγες;
Ζαχαρούλα: Πες μου γιατί δεν είναι η ζωή σαν την ταινία που με θάμπωσε; 
Αχ, να ‘μουν η Αμελί…!

Musiccorner: Ποια επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;
Ζαχαρούλα: Το live που θα κάνει το ξεκίνημά του σήμερα σκοπεύουμε να το παρουσιάσουμε σε διάφορους χώρους στην Αθήνα όπως και εκτός. Ταυτόχρονα κάνουμε πολλές συναντήσεις με τον στιχουργό και το συνθέτη μου για τη δημιουργία καινούριου υλικού για το μέλλον. Επίσης, πολύ σύντομα  θα ξεκινήσουμε  γυρίσματα για να οπτικοποιήσουμε το τρίτο μας τραγούδι (μετά το “Σχεδόν δεκαετία» και το «Αμελί), το «Μαύρο μου».

zaxaroula_live_2013_04_03

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here