30/1/2014
www.musiccorner.gr

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στη Κύπρο και εκεί συχνά εμφανίζεται βάζοντας κάθε φορά και ψηλότερα τους στόχους της γύρω από το τραγούδι, τη μουσική,  τις συνεργασίες, την αισθητική.

Φέτος μετά από απουσία  τριών  χρόνων θα έχουμε τη χαρά να την απολαύσουμε, σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνο-φωνή με τον Κύπριο διακεκριμένο συνθέτη Βάσο Αργυρίδη. Η παράσταση αυτή ξεκίνησε να στήνεται εδώ και αρκετούς μήνες στο ήρεμο περιβάλλον της Μεγαλονήσου,  όταν η ίδια ένοιωσε την ανάγκη να ανατρέξει στο προσωπικό της παρελθόν. Να θυμηθεί και να μας θυμίσει  τη διαδρομή της στη δισκογραφία.

zormpala_afisa_2014_01_01

Τα ταξίδια Μόσχα-Αθήνα-Μόσχα και ότι βίωμα έφερναν σε κείνη οι δύο αυτές διαφορετικές και ταυτόχρονα μεγαλόπνοες κουλτούρες. Τις πρώτες της γνωριμίες και κατόπιν συνεργασίες με τους στυλοβάτες της  ελληνικής ποίησης και  μουσικής του αιώνα μας, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη ,Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο. Μην ξεχνάμε ότι αν και δέκα επτά ετών κορίτσι έκανε την πρώτη της ηχογράφηση και ο δίσκος αυτός, βινυλίου τότε, ήταν οι “Μπαλάντες” με τον Πέτρο Πανδή των Μίκη Θεοδωράκη –Μανώλη Αναγνωστάκη.

Η συνέχεια επίσης αξιοζήλευτη, σε μια Αθήνα γεμάτη δημιουργικότητα που σεβόταν παράλληλα  την παράδοση της , ανέτρεχε στους μεγάλους συνθέτες του 40’ και του 50’, Αττίκ,  Γιαννίδη, Σουγιούλ ,κ.λ.π. και μέσα από νέες φωνές παρέδιδε το εξαιρετικό ρεπερτόριο στις επόμενες γενιές.

Και το παιχνίδι με το χρόνο για τη Μαργαρίτα σε αυτή τη παράσταση συνεχίζεται, περνώντας από τη Ρωσία, την Ισπανία,  γλώσσα και μουσική  που αγάπησε και διδάχθηκε, τη Κύπρο, την Ελλάδα τους σημαντικούς νεώτερους συνθέτες και στιχουργούς που συνάντησε φτάνει στο σήμερα προσκαλώντας τους νοσταλγούς της μουσικής της ιστορίας να ξανακούσουν όλες αυτές τις υπέροχες μελωδίες…

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια πωλούνται από την  ΤICKETSERVICES  και το PUBLIC Συντάγματος
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210.7234567
Τιμές εισιτηρίων 12,16, 20 ευρώ.
Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια διατίθενται στο ταμείο του Παρνασσού από τις 18:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here