5/12/2013
Γράφει η Μίρκα Λαμπροπούλου
Φωτογράφηση: Ντορίνα Καππάτου
www.musiccorner.gr

Η Anneke Van Giersbergen επισκέφθηκε ξανά την Αθήνα και μας χάρισε μία ακόμα εξαιρετική βραδιά, αυτή τη φορά στο KooKoo. Η αλήθεια είναι ότι για την Anneke έχουν γραφτεί πολλά σχόλια κυρίως θετικά. Πως είναι μία αγγελική μορφή, πως έχει μια ακόμα πιο αγγελική φωνή και γενικώς σχόλια πάντα στα όρια του παραδείσου. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως πρόκειται για μία εξαιρετική φωνή, που θα ζήλευε κάθε soprano! Είναι επίσης μια εξαιρετική μουσικός…

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Dreambleed να μας καλωσορίζουν και να προσπαθούν να «ζεστάνουν» το κοινό. Ακούσαμε δικά τους τραγούδια όπως το «Changing» και το «Alone with myself», στο οποίο συμμετείχε και ο Αντώνης Βλάχος. Έπειτα ακούσαμε το «Parisienne moonlight» των «Anathema». Πρόκειται για μία μπάντα που μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο τους δίσκο «Beautiful Sickness». Οι ίδιοι κατατάσσουν τη μπάντα τους στο συμφωνικό/μοντέρνο μέταλ, στην ίδια κατηγορία με τους Nightwish δηλαδή, πράγμα που είναι αρκετά φιλόδοξο και αισιόδοξο.

dreambleed_live_2013_12_10

Στις 22.45 η Anneke ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε το party. Πραγματικά η αύρα της και η ενέργειά της σε έκανε να νιώθεις ότι ήσουν σε party. Το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε ήταν το «You Will Never Change» από τον καινούργιο της δίσκο «Drive». Το live κινήθηκε, όπως ήταν φυσικό, γύρω από αυτό το δίσκο. Tο ομώνυμο τραγούδι «Drive», που έπαιξε αμέσως μετά, έκλεψε τις εντυπώσεις. Πηγαίνοντας στα πιο παλιά μονοπάτια των «The Gathering» ακούσαμε το «Saturnine».

Η Anneke ανάμεσα στα τραγούδια δεν παρέλειψε να έρθει ακόμα πιο κοντά στο κοινό με αστεία και με πειράγματα, ξέρετε, σαν αυτά που κάνουμε στις παρέες μεταξύ μας!

anneke_live_2013_12_01_02

Έπειτα οι (φανταστικοί) μουσικοί της έφυγαν από τη σκηνή και εκείνη πήρε την κιθάρα της και τραγούδησε το «A beautiful one», ένα τραγούδι που έχει γράψει για την Αθήνα. Με αφορμή αυτό μας είπε ότι της αρέσει πολύ να έρχεται εδώ και ότι ζούμε σε μια πολύ όμορφη πόλη. Επίσης της αρέσει πολύ να παίζει για εμάς  και την ευχαριστεί που κάθε φορά πηγαίνουμε να την ακούσουμε. Το πιο σημαντικό από αυτά που είπε η Anneke με αφορμή το τραγούδι αυτό, ήταν ότι ποτέ δε θεώρησε την παρουσία μας στις συναυλίες της δεδομένη και ότι μας αγαπάει πολύ. Αν μη τι άλλο δείχνει έναν καλλιτέχνη που σέβεται το κοινό του και δουλεύει για να μην το απογοητεύσει.

Συνέχισε με την κιθάρα της και το «My Electricity» των «The Gathering». Οι μουσικοί επέστρεψαν στη θέση τους για να ακούσουμε το «My mother said» από τον νέο της δίσκο, όπως επίσης και το «Forgive me» αλλά και το «Mental Jungle». Σίγουρα πρόκειται για έναν ευχάριστο και καλογραμμένο δίσκο. Από την προηγούμενη δουλειά της ακούσαμε τα «Everything is changing», «You want to be free» και «Stay».

Η εμφάνιση της Anneke τέλειωσε σχετικά νωρίς, κράτησε μια ώρα περίπου. Το κοινό ζητούσε κι άλλα τραγούδια αλλά η ίδια απάντησε λέγοντας «Γιατί δεν αφήνετε εμάς να σας πούμε τι θα σας παίξουμε;». Έτσι τέλειωσε η συναυλία με τα «Wonder» από τους  «Agua De Annique» και με δύο τραγούδια από τον νέο της δίσκο το «We Live On» και το «The Best Is Yet To Come».

anneke_live_2013_12_01_15

Η Anneke κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις. Δεν ξέρω αν το κοινό των «The gathering» την ακολουθεί ή αν θα συνεχίσει να την ακολουθεί μιας και παρεκκλίνει από τη μουσική αυτή. Ξέρω σίγουρα όμως ότι θα συνεχίσει να διαμορφώνει το δικό της κοινό, και ότι αυτό το κοινό θα την ακολουθεί για καιρό. Η Anneke είναι λοιπόν ένας άγγελος επί γης ή απλά μια χαρισματική μουσικός που συνεχίζει να προσπαθεί και δεν εφησυχάζει;

Μην ξεχάσετε να τη δείτε την επόμενη φορά που θα έρθει. Ακόμα και μόνοι σας αν πάτε, σίγουρα θα νιώσετε οικεία!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here