24/4/2014
www.musiccorner.gr

Η παράσταση Elizadeth, συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και μετά το Πάσχα στον Πολυχώρο Vault, με ανανεωμένο cast.

Από το Σάββατο 3 Μαίου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου… Για 10 μόνο παραστάσεις!

Η Elizadeth, είναι μια ξέφρενη κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου. Το έργο είναι διασκευή του “Βασιλικοί μετά τρούλου” του Χάρη Ρώμα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Πρόκειται για μια θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και συντελεστών μιας παράστασης και στη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Αθήνα 2015. Πέντε χρόνια μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και η ανεργία στον κλάδο των ηθοποιών έχει φτάσει στο 92%. Τα σήριαλ έχουν σταματήσει, το Εθνικό θέατρο το πήραν τα ΙΚΕΑ, η Λυρική και το Κρατικό ‘γίναν Σουπερ Μάρκετ, οι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης έγιναν σουβλατζήδες, καθαριστές, πλανόδιοι μουσικοί, λαχειοπώλες, κλπ για να επιβιώσουν.
Κι ενώ το ένα θέατρο κλείνει μετά το άλλο κι ελάχιστοι θίασοι πια έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, ένας άντρας καλείται να συγκεντρώσει μια ομάδα ηθοποιών σε ένα μικρό θέατρο για να τους ανακοινώσει ότι θα ανεβάσουν τη Μαρία Στιούαρτ του Σίλερ. Μόνο που πρέπει να τους αποκαλύψει ότι το έργο θα ανέβει υπό τη μορφή μιούζικαλ και μάλιστα διασκευασμένο από μια ατάλαντη συγκεντρωτική συγγραφέα, που όλοι τους σιχαίνονται και που βρήκε έναν φιλοβασιλικό σύλλογο για να χρηματοδοτήσει την παράσταση της. Θα καταφέρει να τους πείσει να συμμετάσχουν στο “τερατούργημα” της και με πιο τίμημα; Είναι η οικονομική κρίση και η ανέχεια αρκετή για να ξεπουληθούν καριέρες, ήθη και αρχές;
Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε έναν χώρο “τα λάθη” όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, στη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, σε λάθος θέατρο, με λάθος χορηγό, υποχρεώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο “ιστορικό” έργο μιας κατά λάθος συγγραφέως;
Ετερόκλητα τα πρόσωπα που καλούνται να συγκροτήσουν το θίασο, ο καθένας με τα “κουσούρια” του, τα σωματικά και ψυχολογικά του προβλήματα, που πάνω από όλα όμως προεξέχουν τα χαρακτηριστικά των θεατρίνων. Μωροφιλοδοξίες, αλαζονίες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη.
Οι θεατές παρακολουθούν και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες που μπορεί κανείς να φανταστεί. Όλα αυτά με πολύ γέλιο, καταιγιστικούς ρυθμούς, τρελές εξελίξεις και ανατροπές.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-08 με τίτλο “Βασιλικοί μετά Τρούλου” στο θέατρο Μπροντγουέι σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου με τους Μαρία Γεωργιάδου, Ζωζώ Ζάρπα, Δημήτρη Καρατζιά, Χριστίνα Λοίζου, Φωτεινή Ντεμίρη, Χάρη Ρώμα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Φανή Σπανού, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Ευτυχία Φαναριώτη.
Με τη σημερινή της μορφή, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, η παράσταση πρωτοανέβηκε τη σεζόν 2010-11, με τίτλο “Elizadeth”, στο θέατρο ΡΑΓΕΣ, με τους Πολυξένη Σάββα, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Αναστάση Κολοβό, Δήμητρα Κολλά, Δημήτρη Καρατζιά, Μελίνα Κυριακοπούλου, Τάσο Τζιβίσκο, Αλκμήνη Σταθάτου και Αλέξανδρο Παρίση.
Τη σεζόν 2012-13 στον Πολυχώρο VΑULT με τους Σαράντο Γεωγλερή, Δήμητρα Κολλά, Παντελίτσα Λοίζου, Πάναγιώτη Μπρατάκο, Γιώργο Σειταρίδη, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Τάσο Τζιβίσκο και Φωτεινή Τσακίρη.
Tη σεζόν 2013-14 συνεχίστηκε στον Πολυχώρο VΑULT με τους Σαράντο Γεωγλερή, Δήμητρα Κολλά, Αναστάση Κολοβό, Παντελίτσα Λοίζου, Πάναγιώτη Μπρατάκο, Αλκμήνη Σταθάτου, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Τάσο Τζιβίσκο και Φωτεινή Τσακίρη.

elizadeth_2014_05

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διασκευή κειμένου/σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Κούσουλα, Δήμητρα Κολλά
Μουσική σύνθεση/επιμέλεια: Μάνος Αντωνιάδης
Στίχοι τραγουδιών: Πάνος Μπρατάκος
Αφίσα: Βαρνάβας Φιλίππου
Φωτογραφίες: Νικολέτα Γιαννούλη
Επιμέλεια κοστουμιών: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Ρούχα ηθοποιών: ATTRATTIVO – J.C. RAGS
Ρούχα εγκύου: Mamaca
Κοστούμια εποχής: Βίκυ Σδούγκου
Περούκες: Αλέξανδρος Λύκος
Επιμέλεια κίνησης/χορογραφίες: Βιβή Ρωμανά
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Παραγωγή: BackUp
Video παράστασης: Γιώργος Κωμάκης- Χρήστος Κοντέος

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ερμόλαος Ματθαίου (Πέτρος Παπαδόπουλος)
Δήμητρα Κολλά (Λυδία Λενιόρδου)
Αυγουστίνος Ρεμούνδος (Άρης Λυμπερόπουλος)
Παντελίτσα Λοίζου (Τζένη Θεοκλέους)
Πάνος Μπρατάκος (Κώστας Μάλφας)
Αλκμήνη Σταθάτου (Ντέπυ Σολωμού)
Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη (Ελένη Κουρή)
Νίκος Αξιώτης (Έλτον Λεμπέσης)
Φωτεινή Τσακίρη (Τερέζα Λεμπέση)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ: 21:00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 21:00

Διάρκεια παράστασης: 100′ (με διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ: 15€ (Κανονικό), 10€ (Μειωμένο) Φοιτητές/Μαθητές/Σπουδαστές/Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ΑμΕΑ/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός. Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)

Τηλέφωνα: 213 0356472, 6945 993870 (Για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00-14:00 και 17:00-21:00)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here