7/12/2012
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η νεαρή τουρκάλα ερμηνεύτρια επέλεξε τη μουσική σκηνή «Αυλαία» για την τελευταία της εμφάνιση στην Αθήνα για το 2012 και από εκεί θα ξεκινήσει τα live της και το 2013, αφού στις 4 Ιανουαρίου θα βρεθεί και πάλι στη σκηνή της Αυλαίας.

Μετά τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Fide Koksal έκανε μια «στάση» στην Αθήνα για να μας θυμίσει τη μαγεία που χαρίζει απλόχερα σε κάθε της εμφάνιση. Ίσως δεν είναι τυχαίο που το πρόγραμμά της ξεκίνησε με το “BÜYÜ”, το ομότιτλο τραγούδι του νέου της δίσκου και σημαίνει μαγεία, σε στίχους δικούς της και μουσική της ίδιας και του Νάσσου Σωπύλη.

Η Fide συνέχισε με το “YEŞİL GÖKYÜZÜ”, ένα ακόμα κομμάτι στο οποίο έγραψε στίχους σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, ενώ λίγο αργότερα απολαύσαμε τα “Havada” και “Roots and Memories” σε μουσική του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Μετά τα “Izmirli Yarim”, “Ben Olayim” και «Δυνατά – Δυνατά», το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το “Basit”, μια ακόμα δημιουργία του “ζεύγους” Koksal – Σωπύλη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Νάσσο Σωπύλη στα πλήκτρα και τον Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα να δίνουν το δικό τους «ρεσιτάλ» και τους ρυθμούς να ανεβαίνουν με το παραδοσιακό “Bu Gala Dasli Gala” από το Αζερμπαϊτζάν. Μετά το παραδοσιακό αρμένικο “Rahime”, στη σκηνή ανέβηκε και ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος αφού δήλωσε fan της Fide, ερμήνευσε μαζί της το «Θέλει Αγάπη η Ζωή», σε στίχους της Fide και μουσική του Γιώτη Κιουρτσόγλου αλλά και το «Ανάθεμά σε» του ίδιου του Παντελή. Το πρόγραμμα τελείωσε με το “Yarim Istanbul” ενώ μετά από «απαίτηση» του Παντελή Θαλασσινού, η Fide ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της με το “Ah Istanbul”.

Τι να πούμε για τη Fide Koksal; Έχουμε δηλώσει fans από την πρώτη φορά που την ακούσαμε και οι αναγνώστες μας θα θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί. Ωστόσο ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Τόσο σωστή, μελωδική και με έκταση φωνή δεν ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Οι χρωματισμοί της ιδανικοί, δίνουν ξεχωριστό ύφος σε κάθε νότα. Με μια λέξη άψογη!

Από το συγκεκριμένο live, πέραν της Fide, πρέπει να τονίσουμε και την εξαιρετική εμφάνιση του Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα. Ο μουσικός έδωσε ρεσιτάλ χρησιμοποιώντας τη βιόλα είτε «κανονικά» είτε ως …κιθάρα! Ένα ακόμα στοιχείο που, προσωπικά, μας άρεσε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι ορισμένα παραδοσιακά κομμάτια του ρεπερτορίου έχουν δεχθεί πιο «σύγχρονες» ενορχηστρώσεις, δια χειρός Νάσσου Σωπύλη και ακούγονται ακόμα πιο ευχάριστα. Η, έστω και μικρή, συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού στο live, μας θύμισε πόσο λείπει ο καλλιτέχνης από τα φετινά δρώμενα. Ελπίζουμε σύντομα να κυκλοφορήσει το υλικό που έχει έτοιμο και να ξανανέβει στη σκηνή.

Για να συνοψίσουμε, παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική εμφάνιση με τη Fide Koksal να είναι για μία ακόμα φορά άψογη και τους μουσικούς της να δίνουν το κάτι παραπάνω, καθιστώντας όλη τη συναυλία μοναδική…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here