1/9/2010
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

To Music Corner, το βράδυ της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου είχε τρελή όρεξη να …ροκάρει!!! Και τι καλύτερο ως επιλογή απ’ το να πάμε να απολαύσουμε στο club Kookoo στο Γκάζι μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη ροκ τραγουδίστρια σ’ ένα μοναδικό live! Σε ποια τραγουδίστρια αναφερόμαστε; Στη Σαλίνα! Ήταν ένα live που είχε τα πάντα! Φρέσκα πρόσωπα, ωραία ροκ τραγούδια, κέφι, διάθεση, ενθουσιασμό, εκπλήξεις αλλά και …συγκίνηση!

Η ώρα έναρξης του live είχε οριστεί για λίγο μετά τις 22.00. Ο κόσμος έμπαινε σιγά-σιγά στο χώρο της συναυλίας κι έπαιρνε τη θέση του στα τραπεζάκια… Γύρω στις 22.30 τα φώτα σβήνουν και …ξεκινάμε!

Στη σκηνή ανεβαίνουν πρώτοι οι Vi.be.s (Villain Beloved Society), το support group της συναυλίας, που είναι μια μπάντα αποτελούμενη από πέντε νέα παιδιά που κινούνται στα πλαίσια του alternative rock με στοιχεία από stoner και post rock. Μας συστήθηκαν αμέσως μετά το πρώτο τους κομμάτι, λέγοντας επίσης ότι αφιερώνουν την αποψινή εμφάνισή τους στο …καναρίνι του ντράμερ τους που έφυγε απ’ τη ζωή πρόσφατα, προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκόμενους. Ο Κώστας, ο Μάνος, ο Μάριος, ο Αντρέας και ο Van der Alexius καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους στη σκηνή παρουσίασαν στο κοινό μόνο δικά τους τραγούδια, όπως «I reject the ocean to have this desert», «Darker as ti gets», «Voice inside of me» κ.ά. Όπως μάθαμε, το συγκρότημά τους φιλοδοξεί να μπει για τα καλά σε ρυθμούς κι άλλων live εμφανίσεων αυτή την περίοδο και γιατί όχι, να μπουν σύντομα και στη δισκογραφία. Εμείς τους το ευχόμαστε!

Μόλις οι Vi.be.s κατέβηκαν απ’ τη σκηνή τα φώτα έσβησαν και πάλι. Οι άνθρωποι που αποτελούν τη μπάντα της Σαλίνας πήραν τις θέσεις τους και ξεκίνησαν να  παίζουν τη μουσική από το «Kill Bill» («Battle without honour»). Αμέσως μετά, καταχειροκροτούμενη από το κοινό έκανε την εμφάνισή της η Σαλίνα, τραγουδώντας τι άλλο; Το «Πονάει η αγάπη», το τραγούδι που την έκανε γνωστή σε όλους εμάς. Το πρόγραμμά της, φυσικά, περιελάμβανε πολλά από τα τραγούδια που περιέχονται στον πρώτο της δίσκο με τίτλο τ’ όνομά της (τα οποία φέρουν την υπογραφή πολλών γνωστών δημιουργών), αλλά και τραγούδια από την ελληνική και ξένη ροκ μουσική σκηνή. «Ξέχασα», «Κάπου η αγάπη μένει», «Ελευθερώθηκα», «Μετρώ τις ώρες», «Please don’t leave me»(της Pink), «I like the way you move» (των Bodyrockers), «I hate myself  for loving you», «Δε θέλω να μιλάς» (των Μπλε) και «Χωρίς εσένα» είναι μερικά απ’ τα τραγούδια που ακούσαμε δια στόματος Σαλίνας!

Η ωραιότερη όμως στιγμή του live της ήταν άλλη! Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου η συμπαθέστατη καλλιτέχνιδα έχει γενέθλια! Έτσι οι συνεργάτες και οι φίλοι της που είχαν έρθει να τη δουν την Τρίτη της έκαναν έκπληξη, πηγαίνοντάς της μια τούρτα στη σκηνή για να σβήσει το κεράκι (μη χαίρεστε, δεν πρόκειται να σας αποκαλύψουμε την ηλικία της, άλλωστε και το κεράκι ήταν ένα ερωτηματικό!) και να της ευχηθούν προκαταβολικά «χρόνια πολλά»! Έπειτα υπήρξε και δεύτερη έκπληξη: το σβήσιμο του κεριού της τούρτας διαδέχθηκε η προβολή ενός βίντεο με φωτογραφίες της Σαλίνας απ’ όταν ήταν μικρή μέχρι σήμερα, υπό τους ήχους του «Κάθε μέρα», κομμάτι που περιλαμβάνεται στον δίσκο της! «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να μου κάνετε για τα γεννέθλιά μου… Είδα όλη μου τη ζωή μέσα σε τρία λεπτά! Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, μ’ έχετε συγκινήσει!», ήταν τα λόγια που είπε η Σαλίνα αμέσως μόλις τελείωσε το βιντεάκι. Αμέσως μετά, η βραδιά συνεχίστηκε με ακόμα περισσότερα τραγούδια, με τον κόσμο από κάτω να τη συνοδεύει σε κάθε της κομμάτι ρυθμικά.

Την καλύτερη πληροφορία, σας τη φυλάξαμε για το τέλος! Σε συνομιλία που είχαμε με τη Σαλίνα, αποκάλυψε αποκλειστικά και μόνο για το Music Corner ότι έχει ήδη μπει στο στούντιο και ετοιμάζει σιγά-σιγά το δεύτερο άλμπουμ της στο οποίο θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Σαββιδάκη και τον Γιάννη Κότσιρα! Το άλμπουμ αυτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της cd! Επίσης αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να εμφανιστεί στον Σταυρό του Νότου μαζί με τον Γιώργο Τεντζεράκη (που συμμετείχε πρόσφατα στον διαγωνισμό Eurovoice) και τον Μιχάλη Εμιρλή. Εμείς δεν έχουμε παρά να τις ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει, αλλά και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here