20/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μετά την τεράστια επιτυχία και τους 60.000 θεατές, η παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» (που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η παράσταση της χρονιάς»), το αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, επιστρέφει, μετά από απαίτηση του κοινού, από τις 20 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

Τo μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας –πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. Η «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ έναν δεξιό, αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

tha_se_paro_na_fygoume_2013_11

Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές –  η «dream team» του ελληνικού μουσικού θεάτρου – ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Στο ρόλο της «Κυρίας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος βραβεύτηκε για το ρόλο αυτό από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Μίνως Θεοχάρης. Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τα κείμενα και οι νέοι στίχοι είναι του Άγγελου Πυριόχου, ενώ για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος διευθύνει και την Ορχήστρα, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες στην ιστορία του είδους. Το εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον υπογράφει η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον σχεδιάζει πάνω από 300, αντιπροσωπευτικά της εποχής, λαμπερά κοστούμια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΡΕΥΝΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ

ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ» ο ΑΝΤΩΝΗΣ  ΛΟΥΔΑΡΟΣ
ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΕΡ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ:
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ – ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΓΑΛΑ – ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΛΗΔΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ  – ΛΙΖΑ ΨΑΛΤΑΚΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ –  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ– ΛΟΥΙΖΑ ΠΥΡΙΟΧΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΤΕΝΑΒΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ – ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΥΡΚΟΥ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ (ακορντεόν), ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ (τρομπόνι), ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (πιάνο), ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΝΟΣ (σαξόφωνα), ΤΑΣΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ (ντραμς), ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (μπουζούκι), ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ (τρομπέτα), ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (κιθάρα), ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ (μπάσο)

TΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΤΕΤ. 20, ΠΕΜ. 21, ΠΑΡ. 22, ΣΑΒ. 23, ΚΥΡ. 24,
ΤΕΤ. 27, ΠΕΜ. 28, ΠΑΡ. 29, ΣΑΒ. 30 ΝΟΕΜ., ΚΥΡ. 1 ΔΕΚ.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
ΤΕΤ., ΚΥΡ. στις 19:30
ΠΕΜ., ΠΑΡ., ΣΑΒ. στις 20:30

ΤΙΜΕΣΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Α Ζώνη: 32€
Β Ζώνη: 24€
Γ Ζώνη: 18€
Δ Ζώνη: 10€, 7€ φοιτητικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: τηλ. 210 8840600 |abcd.gr | viva.gr |καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here