18/1/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Παρόλο που η Παρασκευή και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα για πολλούς, ο Θάνος Καλλίρης δεν έδειξε να …επηρεάζεται και προγραμμάτισε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο γνωστό Small Cafe στο κέντρο του Πειραιά.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο, τη μουσικό Μαρία Παπαδοπούλου, τη Τζίνα Φουντουλάκη και τον Αλέξανδρο Καραμαλίκη.

Πριν την έναρξη, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για λίγο με τον Θάνο, για τις εμφανίσεις του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Music Corner: Πώς προέκυψαν αυτά τα unplugged;
Θάνος Καλλίρης: Από το Σεπτέμβριο ξεκίνησα μια σειρά από unplugged σε όλη την Ελλάδα. Προέκυψαν περισσότερο από την ανάγκη του κόσμου να έρθει σε επαφή με τον καλλιτέχνη, αλλά και από τον καλλιτέχνη να βρεθεί με τον κόσμο σε μικρότερους χώρους και με πιο οικονομικό budget.

Music Corner: Και πιο ζεστή ατμόσφαιρα…
Θάνος Καλλίρης: Φυσικά. Πάρα πολύ. Εγώ το έκανα αυτό από τότε που ξεκίνησα. Με μια κιθάρα σε μικρούς χώρους, πριν να γίνω γνωστός. Και το ανακάλυψα ξανά. Είναι κάτι οικείο σε μένα.

Music Corner: Δεν έχεις συνηθίσει τις μεγάλες πίστες;
Θάνος Καλλίρης: Γνωρίζω και τις μεγάλες πίστες, αλλά πολύ καλά και τους μικρούς χώρους.

Music Corner: Εδώ στον Πειραιά θα κάνεις κι άλλες εμφανίσεις; Και πώς σου φαίνεται ο χώρος;
Θάνος Καλλίρης: Ο χώρος είναι πολύ όμορφος. Το μαγαζί είναι μικρούλι και γλυκούλι. Πιστεύω να πάει καλά και να ξανακάνουμε κάτι εδώ στο κοντινό μέλλον.

Music Corner: Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι;
Θάνος Καλλίρης: Όχι κάτι ιδιαίτερο. Το καλοκαίρι είχα κυκλοφορήσει διαδικτυακά το «Καινούρια μέρα θα χαράξει» και τώρα ετοιμάζω ένα club remix του «Γιορτάζω». Και μένω σ’ αυτά προς το παρόν.

Music Corner: Δε γράφεις πολύ πλέον… Δεν έχεις διάθεση, είσαι σε φάση χωρίς έμπνευση ή υπάρχει κάτι άλλο;
Θάνος Καλλίρης: Λίγο απ’ όλα. Υπάρχει μια γενικότερη δυστοκία. Έμπνευση υπάρχει, αλλά δεν ξέρω πώς να το επικοινωνήσω. Είναι πολύ δύσκολα πλέον τα πράγματα. Μία διέξοδος είναι το internet, αλλά κι αυτό είναι χαώδες.

Music Corner: Αυτή την εποχή, όμως, είναι το πιο πρόσφορο μέσο για να προωθήσεις τη δουλειά σου.
Θάνος Καλλίρης: Εννοείται. Απλά εγώ είχα μάθει με άλλο μοντέλο και ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποιο είναι καλύτερο για μένα. Έκανα την πρώτη προσπάθεια με το «Καινούρια μέρα θα χαράξει», αλλά δεν στέφθηκε με την επιτυχία που ήθελα. Ούτε, βέβαια, ήταν μια αποτυχία. Κινήθηκε σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Θα το ψάξω στο μέλλον καλύτερα.

Music Corner: Εσύ το προώθησες μέσω internet με όλους τους τρόπους;
Θάνος Καλλίρης: Είχα μια ατυχία. Ήταν να ετοιμάσω ένα video clip για να προωθήσω καλύτερα το τραγούδι, αλλά ο σκηνοθέτης μου έφαγε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Κι έτσι έμεινα χωρίς clip. Και χωρίς clip το τραγούδι μένει «ακέφαλο». Αν ήξερα τι θα συνέβαινε, θα το είχα προχωρήσει μόνος μου.Το clip βοηθάει πάρα πολύ…

Music Corner: Συνεπώς συνεχίζεις unplugged σε μικρούς χώρους και δισκογραφικά με χαλαρούς ρυθμούς.
Θάνος Καλλίρης: Έτσι.

Music Corner: Θα ακούσουμε απόψε κάποιο ακυκλοφόρητο κομμάτι;
Θάνος Καλλίρης: Όχι. Θα ακούσετε πολλά …κυκλοφορημένα!

Music Corner: Καλή επιτυχία κι ευχαριστούμε!
Θάνος Καλλίρης: Ευχαριστώ πολύ κι εγώ!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ζάχος Μουζάκης (της γνωστής οικογενείας μουσικών) πήρε τη θέση του στα πλήκτρα και ο Θάνος Καλλίρης με την κιθάρα του μπροστά στο μικρόφωνο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε μετά το καλωσόρισμα του Θάνου με το «Για χάρη σου μπορώ» και συνεχίστηκε με δεκάδες τραγούδια.

Ο Θάνος έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, τραγουδώντας περίπου …150 τραγούδια!!! Όχι ολόκληρα βέβαια, γιατί ακόμα στο Small θα ήμασταν, αλλά σε μορφή Medley, παντρεύοντας μουσικές και μελωδίες μεταξύ τους με υποδειγματικό τρόπο. Και τι δεν ακούσαμε… Και πώς να τα γράψουμε… Ξεκινάμε με το ξένο ρεπερτόριο που ήταν μικρό σε σχέση με το ελληνικό : Abba, Bonnie Tyler, Dean Martin, Roy Orbison, Peter Frampton, Trini Lopez, Modjo.

Και από ελληνικό, πέραν των τραγουδιών του ίδιου του Θάνου, ακούσαμε περίπου …τα πάντα. Μητροπάνο, Δούκισσα, Αντύπα, Καρρά, Πλούταρχο, Διονυσίου, Πρωτοψάλτη, Οικονομόπουλο, Κόκοτα, Διαμάντη, Τερζή, Βίσση, Βοσκόπουλο, Βαρδή, Μαχαιρίτσα, Αλεξίου, Πάριο, Πουλόπουλο, Μαζωνάκη, Καρβέλα, Locomondo, Ρέμο, Μαρινέλα, Κορκολή, Γερμανό, Πυξ Λαξ, Γονίδη, Ρακιντζή, Βέρτη, Νταλάρα, Βολάνη, Κότσιρα, Βανδή, Πασχάλη, Olympians, Αλέξια, Κατσιμιχαίους, Τουρνά, Εμιρλή, Σφακιανάκη, Παπαρίζου, Παπάζογλου και δεν ξέρω κι εγώ πόσους ακόμα!

Όπως καταλαβαίνετε, ο Θάνος με την κιθάρα του και τον Ζάχο Μουζάκη στα πλήκτρα, μας πρόσφεραν μια βραδιά στην οποία περιέλαβαν ένα μεγάλο ποσοστό μεγάλων ερμηνευτών και αξέχαστων μελωδιών από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Μας έκαναν αρκετές φορές να «ξεχάσουμε» ότι ήμασταν εκεί για ρεπορτάζ και γίναμε κι εμείς ένα με το υπόλοιπο κοινό που τραγούδαγε και χόρευε ανέμελα, σα να βρίσκεται σε πάρτι κάποιων παλιότερων χρόνων.

Η επιτυχία της βραδιάς δεν ήταν μόνο η επιλογή των τραγουδιών, αλλά κι ο πολύ όμορφος και απλός τρόπος με τον οποίο μας τα παρουσίασε ο Θάνος σε μια unplugged εμφάνιση που ήταν όντως …στην πρίζα!

Παρά την απαίτησή μας να συνεχίσει, ο Θάνος Καλλίρης μας έβγαλε από την πρίζα ερμηνεύοντας το «Το νου σου κύριε οδηγέ» και καληνυχτίζοντας ευγενικά το κοινό που έσπευσε να τον συγχαρεί και να του ζητήσει αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Αρκετά λεπτά αργότερα, αφού συνήλθαμε, τον συγχαρήκαμε κι εμείς και αποχωρήσαμε με τη σκέψη στο πόσα τραγούδια ακούσαμε, αλλά και στην πολύ καλή ερμηνεία του γνωστού καλλιτέχνη. Και μας έπιασε και μια απογοήτευση, όταν θυμηθήκαμε τα δικά του κομμάτια και αναλογιστήκαμε πόσο καιρό απέχει από τη δισκογραφία…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here