22/10/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Μαριάννα Πολυχρονίδη συνεχίζουν τις παραστάσεις τους που ξεκίνησαν την περσινή χρονιά με αφορμή την παρουσίαση του πρόσφατου cd του Κώστα «Κρατήσου απ’ τη στάχτη». Αυτή τη φορά για μία ξεχωριστή εμφάνιση στη μουσική σκηνή Ρυθμός στην Ηλιούπολη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Με κρητικό αίμα στις φλέβες τους, παλιοί γνώριμοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση με δύο όργανα: πιάνο και λύρα. (Συνδυασμός που ο Κώστας αγάπησε με πιο πρόσφατες αναφορές το soundtrack για την ταινία «Πρώτη φορά νονός» και το έργο για πιάνο και λύρα για το χοροθέατρο Δαγίπολη παρέα με τον Πάρη Περυσινάκη).

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη, με ιδιαίτερο ταλέντο στις μεταμορφώσεις από τις παραστάσεις των εφηβικών της χρόνων στο Ηράκλειο Κρήτης μέχρι τις τηλεοπτικές σειρές που ξεχώρισε και αγαπήθηκε απ΄το κοινό (« Με θέα στο πέλαγο», «Της αγάπης μαχαιριά»,  «Εξαφάνιση», «Τα μυστικά της Εδέμ») μπήκε στα βαθιά του θεάτρου με τον «Άμλετ» του Μιχάλη Κακογιάννη και τον «Διγενή Ακρίτα» του Νίκου Κούνδουρου. Και μετά ήρθε ο Φασουλής, ο Βαλτινός, ο Βόγλης, κι άλλοι σημαντικοί σκηνοθέτες. Στο τραγούδι μακρά η συνεργασία της με το Λουδοβίκο των Ανωγείων και αργότερα σημαντική η συνάντηση με τον Σωκράτη Μάλαμα, ενώ με τον Κώστα ετοιμάζονται σύντομα να συνεργαστούν και δισκογραφικά.

Ο Κώστας Λειβαδάς έχει υπογράψει πάνω από 200 τραγούδια για τον εαυτό του και μερικούς απ’τους σημαντικότερους  Έλληνες ερμηνευτές (Λιδάκης, Τσαλιγοπούλου, Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Σκουλάς, Κότσιρας, Τρίφωνο, Μπάμπαλη, Στόκας, Κούτρας κ.α.) Συνεργάστηκε με συνθέτες και τραγουδοποιούς ήρωές του (Ανδρέου, Κραουνάκης, Πορτοκάλογλου, Κατσιμίχας, Θηβαίος) και στιχουργούς που θαύμαζε βαθιά τη δουλειά τους (Ελευθερίου, Γκόνης, Νικολακοπούλου, Ιωάννου, Φασουλάς κ.α.) ενώ παράλληλα υπέγραψε μουσική για το θέατρο, το σινεμά, την τηλεόραση, (αστυνόμος Μπέκας, κ.α.).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Κώστα, απ’ το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» ως τα «Παιδιά των δρόμων», το «Πιάσε με», το «Για να σε συναντήσω» και το «Μοίρα μου έγινες» ως το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα» και το «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα». Αγαπημένα τραγούδια της Μαριάννας , του Κώστα φυσικά και διαλεγμένα απ’όλο το εύρος του ελληνικού τραγουδιού και τους θησαυρούς του, ενώ την παρέα συμπληρώνει ιδανικά ο λυράρης-λαουτιέρης Ανδρέας Αρβανίτης, γνώριμος της Μαριάννας απ’την παράσταση του «Καπετάν Μιχάλη» απ’το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, όπου συμμετείχαν κι οι δυο τους.

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, T.K. 16346 Ηλιούπολη
τηλέφωνο: 210 9750060

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος:12 € (με μπύρα ή κρασί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here