28/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και ναι, συνεχίζουμε δυναμικότατα με τις τρεις επόμενες συμμετοχές του 1ου ημιτελικού… Πάρτε το καφεδάκι σας, το αναψυκτικό σας ή τον απλό ταπεινό χυμό, για μας που κάνουμε δίαιτα… και ξεκινάμε!

04. Λετονία
Ερμηνεία : Anmary
Τίτλος : Beautiful song
Ivars Makstnieks – Rolans Ūdris 

Ανηφορίζουμε προς Βαλτική και κάνουμε στάση στη Λετονία, οπού μετά τη νίκη της το 2002, δεν έχει κάτι να παινεύεται με εξαίρεση μια 5η θέση το 2005. Τρία συνεχόμενα χρόνια, οι Λετονοί δεν έχουν γευτεί τη χαρά του τελικού και φέτος με το τραγούδι τους (εύπεπτο μουσικά, αδιάφορο στιχουργικά) ευελπιστούν σε κάτι καλύτερο. Στο κομμάτι η κοπέλα μας αναφέρει την ηλικία της, (όχι δεν την κρύβει, παρακαλώ!), ότι το τραγούδι της θα γίνει μεγάλη επιτυχία, ότι της τηλεφώνησε ο Mick Jagger αλλά ήταν απασχολημένη (!) και φυσικά τον Johnny Logan! Στον τελευταίο μάλιστα, αναφέρει ότι πέρασαν και 30 χρόνια από την νίκη του…! (χαρά ο Johnny που του θύμισε πως πέρασαν τα χρόνια!). “Όμορφο τραγούδι” λέγεται το κομμάτι, και το κατά πόσον όμορφο είναι, θα το κρίνετε καλύτερα εσείς.

——————-

05. Αλβανία
Ερμηνεία : Rona Nishliu
Τίτλος : Suus
Μουσική-Στίχοι : Florent Boshnjaku, Rona Nishliu

Σειρά έχει μία γειτονική μας χώρα, η Αλβανία, η οποία κατεβαίνει και αυτή στο διαγωνισμό με μια ιδιαίτερη μπαλάντα, που συνοδεύεται από ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο video clip. Η ερμηνεύτρια διαθέτει μια αξιοθαύμαστη έκταση φωνής. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι στα λατινικά και το τραγούδι στα αλβανικά. Ένα κομμάτι, που σίγουρα θα τιμηθεί δεόντως από τις επιτροπές, αλλά που σε ορισμένες στιγμές του, οι κορώνες της Rona γίνονται ενοχλητικές με αποτέλεσμα να μην αντέχεται, ειδικά …αν έχεις ξυπνήσει με πονοκέφαλο! Με καλύτερη θέση την 7η, το 2004 όταν και έκανε το ντεμπούτο της, η Αλβανία μάλλον θα καταφέρει να περάσει στην τελική βραδιά, φωνάζοντας – κυριολεκτικά – Suus!

——————-

06. Ρουμανία
Ερμηνεία : Mandinga
Τίτλος : Zaleilah
Μουσική – Στίχοι : Costi Lonita, Elena Lonescu, Omar Dihigo Secada 

Έχουμε και λέμε: αν συνδυάσετε μια γκάιντα (ναι, τη γνωστή της Σκωτίας), κάτι τύμπανα, μια sexy μελαχρινή κοπέλα, λίγα ισπανικά και λίγα αγγλικά, έχετε αμέσως την πολύ ευχάριστη συμμετοχή της Ρουμανίας! Ένα τραγούδι στα πρότυπα της Inna, κακά τα ψέματα, που κάπου κάπου θυμίζει και λίγο το “Waka Waka” της Shakira, το οποίο όμως θα ξεσηκώσει το κοινό στο στάδιο εκείνη την ώρα, αφού θα του φανεί σαν όαση μετά την Αλβανία και προβλέπω να του δίνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Η Ρουμανία από το 2004 είναι πάντα παρούσα στον τελικό. Έχει επίσης ένα ωραίο video clip που σου αφήνει μια αίσθηση ότι πλησιάζει το …καλοκαίρι!

——————-

Συνέχεια την Παρασκευή με τα επόμενα τρία τραγούδια που θα δούμε στον α’ ημιτελικό της Eurovision!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here