13/12/2013
Γράφει η Μάριελ Μπόμπα
Φωτογράφηση: Ερμίνα Δημητρίου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε η  Katerine Duska το βράδυ της Τρίτης, που πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη εμφάνισή της στη σκηνή του Faust. Έχοντας στο πλευρό της μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, κατάφερε να «ζεστάνει» την παγωμένη βραδιά, με ρυθμούς  Indie Pop-Folk, Jazz και Soul.

Η Katerine είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων μηνών στο χώρο της μουσικής και όπως η ίδια απέδειξε στο live, απολύτως δικαιολογημένα! Ιδιαίτερη χροιά και παρουσία που επιβάλλεται στη σκηνή, είναι ίσως δύο από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Τη γνωρίσαμε μέσα από το τραγούδι της “One in a million”, το οποίο κατέκτησε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης και όπως όλα δείχνουν είναι μόνο η αρχή όσων μας επιφυλάσσει η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

duska_live_2013_12_04

O χώρος είχε αρχίσει από νωρίς να γεμίζει, ενώ μέχρι τις 22.00 είχε πια γεμίσει από τον κόσμο, που περίμενε με αγωνία την έναρξη. Λίγο αργότερα η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε και η Katerine με τον κιθαρίστα της Marios Laz Ioannidis ανέβηκαν στη σκηνή, κάνοντας την αρχή με το “ Won’t leave”, ένα ακουστικό κομμάτι σε στίχους και μουσική της ίδιας. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι μουσικοί,  George Kourelis, Ilya Algaer και Theodore Ntouskas, πήραν τις θέσεις τους στα πλήκτρα, το μπάσο και τα τύμπανα αντίστοιχα και ακολούθησε μια διασκευή του “Do I wanna know” των Arctic Monkeys. Το συγκεκριμένο cover, το είχαμε μάλιστα σταμπάρει και στο youtube και έτσι “διαβασμένοι” το απολαύσαμε ακόμα περισσότερο! Μπορείτε να το τσεκάρετε, αν και φυσικά τίποτα δε συγκρίνεται με τη live εκτέλεσή του. “Made to love” ήταν η επόμενη επιλογή, από John Legend, έναν καλλιτέχνη, τον οποίο όπως είπε η ίδια ξεχωρίζει. To γνωστό πλέον “One in a million” ξεσήκωσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα το κοινό, το οποίο μάλιστα βοήθησε, τραγουδώντας άψογα σε όλα τα ρεφρέν!

duska_live_2013_12_07

Το πρόγραμμα κινήθηκε σε πολλά και διαφορετικά μονοπάτια. Ανάμεσα τους Michael Jackson με “They don’t care about us”,  Black Keys με “Little Black Submarines”, Radiohead με “Lotus Flower”, αλλά και Τhe Lumineers με “Ho hey”. Μάλιστα το τελευταίο, μαζί με το “Dog days are over” των Florence and the Machine που ακολούθησε, ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο άφησε τις καρέκλες στην άκρη για να μπορεί να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά… Παλαμάκια, χορός, και πολλή- πολλή ενέργεια, έδιναν συχνά την αίσθηση υπαίθριας συναυλίας. Οι διασκευές ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, αφού είχαν μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από τις original εκτελέσεις και εξέπλητταν διαρκώς το θεατή. Κατά κάποιον τρόπο η μπάντα είχε κάνει «δικά της» τα κομμάτια αυτά, και συχνά ένιωθε κανείς ότι ακούει κάτι εντελώς καινούριο.

Κάτι άλλο που επίσης μας άρεσε, ήταν ο μοναδικός τρόπος που έδεναν οι μουσικοί μεταξύ τους. Οι ίδιοι “ζούσαν” το κάθε τραγούδι και απολάμβαναν το κάθε λεπτό, πράγμα που περνούσε άμεσα και στον κόσμο. Έχοντας μεν χημεία και συντονισμό σαν ομάδα, ξεχώριζαν και μεμονωμένα, αφού ο καθένας έδινε το κάτι παραπάνω και έκανε το δικό του αυθόρμητο performance.

duska_live_2013_12_05

Αίσθηση προκάλεσε ακόμη, άλλο ένα κομμάτι της Katerine που ακούσαμε το “World of virtue”.  Τη βραδιά έκλεισαν το “Walk on the wild side” και η αγαπημένη ερωτική μπαλάντα των Led Zeppelin “Since I’ve been loving you”.

Πρόκειται για ένα live που θα θυμόμαστε σίγουρα για καιρό, ενώ όσον αφορά στην Katerine Duska, φαίνεται πως ο δρόμος είναι πια ανοιχτός και εκείνη πανέτοιμη να τον διασχίσει. Άλλωστε, το χειροκρότημα του κοινού στο τέλος , «μίλησε» από μόνο του!

duska_live_2013_12_10

Εμείς απλώς θα  περιμένουμε για τη συνέχεια και κάτι μας λέει ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Μέχρι τότε, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να είστε στο Faust την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εμφάνισή της.

 ————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here