Οκτώβριος 2011
www.musiccorner.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δισκογραφική Εταιρεία : Μικρός Ήρως

Στη νέα της δισκογραφική δουλειά η Μάρθα Φριντζήλα επιλέγει να ερμηνεύσει  τραγούδια του Θέμου Σκανδάμη.

Η γνωριμία τους έγινε δέκα χρόνια πριν στην θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύντομα εξελίχθηκε σε φιλία. Ο Θέμος Σκανδάμης, έχοντας σπουδάσει και θέατρο, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας «Δρόμος με δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα, συμμετέχοντας στις παραστάσεις και τις δραστηριότητες της. Παράλληλα έπαιξε μουσική για παραστάσεις θεάτρου και θεάτρου σκιών και έγραψε τα πρώτα του τραγούδια παρουσιάζοντάς τα σε μικρές μουσικές σκηνές. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 και σε αυτό συμμετείχε η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύοντας τα τρία από τα δεκαπέντε τραγούδια του.

Ο αμοιβαίος θαυμασμός και εκτίμηση οδήγησαν στο να επισφραγίσουν τη δημιουργική τους σχέση με έναν ολόκληρο δίσκο, το άλμπουμ «Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά Θέμο Σκανδάμη» που  κυκλοφορεί από το label Μικρός Ήρως.

Δέκα ωραία λαϊκά τραγούδια του νεαρού τραγουδοποιού, που γράφει κυρίως βιωματικά, τραγούδια λαϊκά ενορχηστρωμένα, με  στίχο μεστό και πρωτότυπο, που τα ερμηνεύει με τον μοναδικό, πληθωρικό της τρόπο, η Μάρθα Φριντζήλα.

Ο Θέμος Σκανδάμης σημειώνει: «Ακονισμένο από τη βεβαιότητα, το δάκρυ χαρακώνει με ευκολία το μάγουλο, αφήνοντας σημάδια αναγνωρίσιμα απ’ όλους. Στους καιρούς ωστόσο της αμφιβολίας, τα συναισθήματα αμβλύνονται, το τοπίο θολώνει και η γραφή γίνεται «αόρατη» όπως σε εφηβικό αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου το μυστικό αποκαλύπτεται στο λευκό χαρτί μόνο όταν ο υποψιασμένος ήρωας το υποβάλει στη δοκιμασία της φλόγας ενός κεριού.

Αυτό το κερί προσπαθώ να ανάψω με αυτά τα τραγούδια και την αντικειμενική φλόγα της φωνής της Μάρθας Φριντζήλα. Το μυστικό γίνεται τραγούδι και αισθανόμαστε ότι το ξέραμε όλοι απ’ την αρχή. Τα πρόσωπα έχουν χάρτη με σημάδια αναγνωρίσιμα, η αγάπη δεν είναι μια λεπτομέρεια. Ευχαριστιόμαστε».

Η ενορχήστρωση είναι του Βασίλη Μαντζούκη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Βασίλης Μαντζούκης (κιθάρες, τύμπανα, κρουστά, φωνητικά, midi), Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν), Ορέστης Κολέτσος (μπουζούκι), Σταμάτης Σταματάκης (κοντραμπάσο), Jaime Smith (βιολί), Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο) και ο Θέμος Σκανδάμης (κιθάρα, φωνητικά).

Διεύθυνση παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here