24/4/2014
www.musiccorner.gr

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο,  ανεβαίνουν στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Μαΐου, για μία και μοναδική παράσταση στο Kyklos Live Stage!

Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί κυριολεκτικά “γεγονός” και η υποδοχή, που τους επιφυλάσσει παντού το πιστό τους ακροατήριο, είναι ενθουσιώδης.  Δημιουργούν ατμόσφαιρα αυθεντικής γιορτής, γεμάτης συναίσθημα που, έχει στο κέντρο της την κρητική παράδοση, ενώ οι μαεστρικές τους ενορχηστρώσεις, είναι γεμάτες ανατροπές και πρωτόγνωρες μελωδίες.

Η μουσική τους παράσταση χαρίζει σε όσους γίνουν “κοινωνοί” της μια αξέχαστη εμπειρία!

Μαζί τους, αρωγοί σε αυτή τη μυσταγωγία, οι ξεχωριστοί τους μουσικοί!

Αλέκος Χατζάκης, Κοντραμπάσο
Μάνος Στρατάκης, Κρουστά
Δημήτρης Ματζαράκης, Κιθάρα

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014
Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος (στο μπαρ) 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Τιμή φιάλης: 120 ευρώ
Φιάλη Kρασί: 60 ευρώ

Kyklos Live Stage
ΛεωφόροςΣυγγρού 338
Τηλ. 210 95 70 400

 stratakis_afisa_2014_04_01

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από 11 ετών να ασχολείται με το λαούτο, πλάι στην οικογένεια των Ξυλούρηδων (Ψαρογιάννη-Ψαραντώνη-Ψαρογιωργη-Ψαρολάμπη), εν ώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, στις περισσότερες ως μουσικός και σε κάποιες ως τραγουδιστής. Μετά την πολυετή μουσική του διαδρομή, τόσο σε πανηγύρια, όσο και σε διάφορες μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησε ένα μουσικό σχήμα με τον αδερφό του Γιώργο Στρατάκη, με το οποίο εμφανίζονται τα τελευταία δύο χρόνια σε μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων.

Ο Γιώργος, κινούμενος σε παράλληλη τροχιά με το Νίκο, ασχολείται κι αυτός από 10 ετών με τη λύρα, παίζοντας ερασιτεχνικά κυρίως, σε διάφορα πανηγύρια της Κρήτης. Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέρφια, με κύρια συστατικά τον αυθορμητισμό του Γιώργου, που έσμιξε με τη μουσική εμπειρία, τη γνώση και τη δεξιοτεχνία του Νίκου κι έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα.

Μαζί με τον έτερο αδερφό τους Μάνο Στρατάκη στα κρουστά, την αδερφή τους Βούλα Στρατάκη στο τραγούδι και τους άξιους συνεργάτες τους, Δημήτρη Μαντζαράκη στην κιθάρα κι Αλέκο Χατζάκη στο κοντραμπάσο, προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χαράξουν τη δική τους μουσική άποψη.

Το Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “7 του Μάρτη”. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Νίκου Στρατάκη, με τίτλο “Ανάσα” και σημαντικές συμμετοχές, όπως αυτές του Σωκράτη Μάλαμα και του Βασίλη Σκουλά, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here