15/2/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr

Παρασκευή βράδυ και οι πόρτες του Gagarin άνοιξαν για μία μεγάλη συναυλία από τις Ρόδες United μετά από αρκετό καιρό! Στη σκηνή εκτός από το κεντρικό συγκρότημα, πέρασαν κατά την διάρκεια της βραδιάς οι Αέρα Πατέρα, Didi M. Fadul, What the Funk, Big Shine, Λευτέρης Γρηγορίου, μία ομάδα κρουστών με το μουσικό label “Global Νταούλια”, αλλά και ένα συγκρότημα με ξεχωριστή αισθητική που πρόσφατα “σύστησε” στον κόσμο ο Xray, τους Chinese Basement!

Ένα δίωρο μετά τις εμφανίσεις των πρώτων συγκροτημάτων και μόλις οι Ρόδες ανέβηκαν στην σκηνή, ο χώρος του Gagarin, θύμιζε πιο πολύ party! Ακούσαμε τα πιο αγαπημένα κομμάτια, την “Καταθλιπτικιά”, το “Βουντού”, το “Amy Winehouse”, αλλά και το “Για την αγάπη αυτή”, ένα τραγούδι-ύμνο αφιερωμένο στο hip hop, το μουσικό είδος που καθόρισε τα πρώτα βήματα του frontman των Ροδών, Νικήτα Κλιντ.

Ωστόσο, από το live δεν έλειψαν και τα jams από τους μουσικούς, στα οποία συνόδευσαν τις Ρόδες και οι Chinese Basement. Η ανανεωμένη δομή των Ροδών φαίνεται πολύ δημιουργική, όπως δείχνει και αυτή η καλλιτεχνική φάση του Xray, αφού μετά από μία περίοδο απουσίας, το συγκρότημα ήρθε για να παρουσιάσει στο κοινό ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και δομημένα live του. Ακούσαμε πολλά τραγούδια από τη “Γιορτή της Φαντασίας”, το “Silent Disco, αλλά και το “Athens Zoo”.

Οι μουσικές ήταν επηρεασμένες από το κλασικό πάντρεμα του rock με το hip hop, όπως συνηθίζουν οι Ρόδες United, αλλά και γενικότερα οι Ρόδες από τα πρώτα τους βήματα κοντά στις αρχές του 2000. Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν και το πρόσφατο κομμάτι “Τα τα τα” που είπαν on stage, το οποίο είναι διαθέσιμο στο internet και σε βίντεο. Όπως κάνουν συνήθως οι Ρόδες, έτσι και αυτή τη φορά, άλλαξαν το ύφος σε ορισμένα κομμάτια, ενώ δεν έλειψαν και διασκευές όπως αυτή του “Love” με το “Άμεση Δράση”. Μετά το τελευταίο live του Μαΐου στο Gagarin, φαίνεται πως οι Ρόδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας ότι έχουν πολλά ακόμη να μας παρουσιάσουν!

Έντονο ήταν τέλος και το εικαστικό στοιχείο, που αποτελεί το δεύτερο καλλιτεχνικό πεδίο δράσης του Xray μετά τη μουσική, αφού καθ’ όλη την διάρκεια του live, πίσω από την μπάντα έπαιζαν βιντεάκια και animation ανάλογα με τα κομμάτια! Με διασκευές σε παλιά τραγούδια και με νέα διάθεση για πειραματισμούς, η πολύωρη αυτή μουσική εμπειρία κράτησε ψηλά τον πήχη και εκπλήρωσε όλες τις προσδοκίες του κοινού που ακολουθεί πιστά τις Ρόδες στις εμφανίσεις τους!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here