23/1/14
Γράφει 0 Χρήστος Παππάς
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Μετά την πρόσφατη εμφάνιση τους στο Blitz στις 7 Δεκέμβρη, εμφανίζονται ξανά τον πρώτο μήνα του 2014 και μας χαρίζουν μια όμορφη βραδιά, με ένα πολύ διασκεδαστικό, με χιουμοριστική διάθεση πρόγραμμα. Στα μικρόφωνα ήταν ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ ενώ στα decks ο Q.B Mix. Το πρόγραμμα των δύο συμπλήρωσαν αρκετοί guests όπως ο Μαύρος Ήλος, ο sφalma καθώς και ο μοναδικός Δημήτρης Μετζέλος ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να κλείσει η βραδιά με μία γεύση από Ημισκούμπρια.

mithridatis_sexpyr_live_2014_01_01

Ο Q.B Mix φρόντισε να ζεστάνει την ατμόσφαιρα από νωρίς με τις μουσικές του επιλογές καθώς ο κόσμος έφτανε στο Blitz. Η ώρα έφτασε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα και ο Σέξπυρ εμφανίζεται ντυμένος χασάπης… Από την πρώτη στιγμή ξεκινάει η αλληλεπίδραση με το κοινό, με πειράγματα στους παρευρισκόμενους καθώς και αστειάκια. «Με δάκρυα στα μάτια σου λέω σ’ αγαπώ και όλοι φωνάζουν γιο», κάπως έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα με το κοινό να ακολουθεί το ρεφρέν. Ακολουθούν οι «Ραπ τεχνικοί»  και μετά από αυτό η παρουσίαση του Q.B Mix από τον Σέξπυρ.

mithridatis_sexpyr_live_2014_01_12

Ούτε ο dj δεν γλίτωσε από τα πειράγματα του Σέξπυρ ούτε o τεχνικός του Blitz επίσης… «Για σένα λιώνω σαν τη γρανίτα» ήθελε να πει ο Σέξπυρ και ζητούσε να χαμηλώσουν τα φώτα, μετά να δυναμώσουν και μετά να πάνε στη μέση. Φυσικά ο τεχνικός ήταν και αυτός στο «κόλπο» και συνετέλεσε και αυτός στο όμορφο κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Η «γρανίτα» τελείωσε και έφτασε η ώρα ο Μιθριδάτης να ανέβει στη σκηνή με τον Σέξπυρ να σχολιάζει την εισαγωγή του με τον δικό του μοναδικό τρόπο . «Τα ημίζ είναι εδώ», το πρώτο κομμάτι που είπε ο Μιθριδά και έστειλε και αυτός τις ευχαριστίες του και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον QB ο οποίος είχε την γιορτή του εκείνη την ημέρα (Αντώνης). Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ συνέχισαν με solo κομμάτια εναλλάξ καθώς  και  των Ημίζ και των καβουροδεινόσαυρων όπως  το «Ποτέ», το «Brazil – Ημίζ, 1-0» , «Η μικρή λουλού», «Μόνο εσύ», «Greek Lover», «Είμαι και γαμώ», «Το Σεξ» και το «Πάρτυ με τα ούζα». Έπειτα ανέβηκε στη σκηνή ο Sφalma και είπε κομμάτια όπως το «οσφαλμαπάτη» και το «BliBli».  Μετά τον Sφalma ακολούθησε ο Μαύρος Ήλος που παρέα με τον Σέξπυρ είπαν τον «Πετρελαιά» , την «ψευδαίσθηση» και το «ακόμα μια φορά», μέχρι που επέστρεψε ο Μιθριδάτης και έστησε τον γερανό του μικροφώνου του μόνο και μόνο για να πει το «ντου γιου λοβ μι» σχολιάζοντας με χιούμορ αυτό που έκανε.

mithridatis_sexpyr_live_2014_01_18

Έγινε μια μικρή παύση στο πρόγραμμα για να παρουσιάσει ο Μιθριδάτης το merchandise των Ημίζ, δηλαδή τα καπέλα και τις μπλούζες, για να συνεχίσει λέγοντας μας ότι «Πώς να σου το πω είμαι σε αδιέξοδο οικονομικό» . Η διάδραση με το κοινό δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά κορυφώθηκε στο σημείο όπου ανατέθηκε στο κοινό το ρεφρέν του Πεταμένος VS Πεταμένη με αγόρια και κορίτσια να τραγουδούν τα αντίστοιχα μέρη του. Συνέχισε ο Σέξπυρ με την «Σέξυ κοπελιά», το «Τα λέμε» και την παγκόσμια επιτυχία του όπως το χαρακτήρισε ο Μιθριδάτης το γνωστό  «Δέκα λεπτά κύρηγμα». Ακολούθησε ο Μιθριδάτης με το «Τρέχα Μαδαφάκα» για να φωνάξουν τελικά τον Μετζέλο επί σκηνής για να κλείσουν το πρόγραμμα με μερικά κλασικά κομμάτια των Ημισκουμπρίων. «Πυρετός το σαββατόβραδο» και «πάμε όλοι σε μια παραλία». Τέλος «Στη ντισκοτέκ» όπου έγινε μια παύση για να απευθυνθεί στο κοινό ο Μετζέλος με τον Μιθριδάτη να έχει μείνει ακίνητος στην θέση που ήταν την στιγμή που διακόπηκε το κομμάτι μέχρι να συνεχιστεί ακριβώς  από το ίδιο σημείο. Αφού έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων, το live τελείωσε με το κομμάτι «Λάουρα» με τον Μιθριδάτη να το λέει με αισθησιακή φωνή. Η βραδιά συνεχίστηκε με τον Q.B Mix στα decks.

mithridatis_sexpyr_live_2014_01_28_metzelos

Ο Μιθριδάτης και ο Σέξπυρ αφιέρωσαν λίγα λεπτά για να μας απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις πριν από το live!

Music Corner: Αν κάνει κανείς μία ανασκόπηση στο 2013 θα δει ένα Μιθριδάτη πολύ ενεργό. Θα συνεχιστεί και το 2014 αυτό;
Μιθριδάτης: Νομίζω ότι από τη στιγμή που ήμουν ενεργός και δραστήριος το ’13, για ποιο λόγο δεν θα είμαι το ’14;

Music Corner: Και στο στούντιο;
Μιθριδάτης: Αφού έβγαλα πρόσφατα στις 15 Ιουλίου το «Μόνο εσύ» είμαι αποδεδειγμένα ενεργός και στουντιακά. Ήδη έχω κάνει δύο καινούρια κομμάτια για τον δίσκο που βγαίνει στο 2014 το ένα με τον Stereo Mike και το άλλο με τους Trendy Hooliguns και θα υπάρξουν και άλλες τρελές και πολλές «συμμετόχες» και ελπίζω πριν το καλοκαίρι να βγει ο δίσκος αλλιώς από Σεπτέμβρη. Δεν το βιάζομαι κιόλας… Δηλαδή δεν έχω κανένα λόγο να τρελαίνομαι.

Music Corner: Τι εντυπώσεις έχεις από τα Lives; Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος ειδικά τώρα που είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε;
Μιθριδάτης: Κοίταξε… Ο κόσμος που έρχεται περνάει καλά, αυτό είναι σίγουρο. Το ότι υπάρχει άπειρος κόσμος που θα ήθελε και αυτός να περάσει καλά αλλά δεν έχει τη δυνατότητα, είναι και αυτό σίγουρο. Δεν νομίζω ότι το εντοπίζω μόνο στις δικές μου εμφανίσεις, το βλέπω παντού αυτό. Είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους και για τους καλλιτέχνες και για τα μαγαζιά και για τον κόσμο.

mithridatis_sexpyr_live_2014_01_04

Music Corner: Ακούγοντας κανείς τη δουλειά σου θα πει ότι δεν είσαι και πολύ σοβαρός τύπος. Ισχύει ή είναι ένα βιαστικό συμπέρασμα;
Σέξπυρ: Είμαι εξαιρετικά σοβαρός, γράφω σοβαρά τραγούδια. Είμαι σοβαρός, φοράω γραβάτα αλλά γυμνός. Τη φοράω κυκλοφορώ στο δρόμο, μιλάω με πάρα πολλούς ανθρώπους, μιλάω μόνος μου, μιλάω γενικότερα. Παρά-μιλάω δηλαδή. Μιλάω πάρα πολύ. Γενικά η δουλειά μου αντικατοπτρίζει την πλευρά του εαυτού μου την οποία δεν μπορώ να καταπιέσω στην πραγματική μου ζωή ως άνθρωπος του Θεού. Γιατί ως γνωστόν με το μούσι αυτό που διαθέτω είμαι σε κάποια μοναστήρια και κάνω μαθήματα στις καλόγριες. Είμαι θεοσέβαστος, θεοσεβούμενος και θεάρετος… και θεάρεστος.

Music Corner: Με τον Μαύρο Ήλο έχετε βγάλει πολύ δουλειά μαζί τι καινούριο ετοιμάζετε;
Σέξπυρ:
Ναι, «κρέας μπαίνει κρέας βγαίνει» Ένα video clip όπου θα δείχνουμε μια αντίθεση που από την μία θα είμαστε σκληροί rappers και από την άλλη τραβεστί.

Music Corner: Lives;
Σέξπυρ: Ναι έχουμε τα επετειακά των Ημίζ μέσα στην άνοιξη θα έχουμε και εμείς ως Trendy Hooliguns 22 Φεβρουαρίου, θα έχουμε κα με τον Μιθριδάτη κάποια live μέχρι να έρθει ο Απρίλης με το επετειακό του χαμού για τα 454 χρόνια Ημισκούμπρια! (Γέλια).

Music Corner: Εσύ τι εντυπώσεις έχεις από τα Lives;
Σέξπυρ: Ειδικά την περασμένη χρόνια, αφού έτσι και αλλιώς είναι το δεύτερο live που κάνουμε φέτος εντοπίζω μια αυξημένη ανταπόκριση από τον κόσμο η οποία οφείλεται στην υπερβολική ενεργητικότητα αφού όλη η ομάδα μετράει κάπου 30-40 lives. Μας αρέσει αυτό που γίνεται και το δείχνουμε με ενεργητικότητα. Άμα δεν σ ’αρέσει βαριέσαι κάθεσαι σπίτι σου, πλέκεις… Πάντως είναι αλήθεια ότι πατήσαμε χώρους που δεν είχαμε πατήσει, εγώ δηλαδή γιατί τα παιδιά έχουν πάει παντού και αυτό είναι αποτέλεσμα αυτής της ενεργητικότητας.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here