22/7/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερο σχήματα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα! Έδωσαν συναυλία στο Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Ο λόγος φυσικά για τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τη Ρίτα Αντωνοπούλου μας χάρισαν εξαιρετικές στιγμές την Πέμπτη 17 Ιουλίου…

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_40_antwnopoulou

Οι μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν να παίζουν χωρίς τους τραγουδιστές την εισαγωγή από το τραγούδι «Αυτός ο ήλιος» και ξαφνικά ακούστηκε ο Γιάννης Κότσιρας που άρχισε να τραγουδά χωρίς όμως να τον βλέπουμε! Στη διάρκεια του τραγουδιού και μετά το 1ο ρεφραίν οι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν στη σκηνή για να τελειώσουν το τραγούδι.

Μετά το τέλος του τραγουδιού το μικρόφωνο πήρε ο Θάνος Μικρούτσικος ο οποίος μας παρουσίασε έναν έναν τους μουσικούς του καθώς όπως μας είπε είναι όλοι ξεχωριστές προσωπικότητες οι οποίες δεν φαίνονται όσο θα έπρεπε. Η παρουσίαση ξεκίνησε με το Γιάννη Κότσιρα για τον οποίο μας είπε τα καλύτερα, τονίζοντας ότι παρ όλη την καλή εικόνα που είχε για εκείνον, η μεγάλη έκπληξη ήρθε σε κάποια συνεργασία τους στο Ηρώδειο όταν ο Κότσιρας ερμήνευσε ανεπανάληπτα ένα πολύ απαιτητικό τραγούδι.

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_20

Ο συνθέτης αφού τελείωσε με την παρουσίαση έκατσε στο πιάνο και ξεκίνησε να παίζει τον «Σταυρό του Νότου» , με το Γιάννη Κότσιρα να τραγουδάει. Είναι περιττό να πω πως ο κόσμος ενθουσιάστηκε και όχι άδικα, καθώς για το τραγούδι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αλλά η ερμηνεία ήταν επίσης εκπληκτική. Στη σκηνή δεν άργησε να εμφανιστεί και η Ρίτα Αντωνοπούλου για την οποία ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια. Η καλλιτέχνης μας τραγούδησε τα «Καραντί» και «Θεσσαλονίκη» μόνη της  και το «Γούλι» με τον Γιάννη Κότσιρα για να αποχωρήσει τελικά μαζί με ολόκληρη την ορχήστρα και να αφήσουν τον Μικρούτσικο μόνο του στη σκηνή.

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_16_antwnopoulou

Ο Θάνος Μικρούτσικος μας παρουσίασε ένα σολιστικό έργο για πιάνο το οποίο όπως μας είπε ηχογραφήθηκε την ίδια μέρα για τη Γαλλία. Το κομμάτι ωστόσο δεν φάνηκε να συναρπάζει τον κόσμο αλλά ίσως γι αυτό έφταιγε και η σολιστική του φύση, χωρίς φωνή ή το ότι δεν ήταν γνώριμο. Στην συνέχεια όμως ο ενθουσιασμός επανήλθε καθώς ακούσαμε την πολύ γνώριμη εισαγωγή του τραγουδιού «Οι 7 νάνοι στο S/S Cyrenia» με τον καλλιτέχνη να δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία!

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_23

Άλλες πολύ καλές στιγμές της βραδιάς ήταν η παρουσίαση ενός τραγουδιού από τον επερχόμενο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου με τίτλο «Έχεις που να πας». Η εκτέλεση του τραγουδιού «Άμλετ της σελήνης» καθώς και το «Να βάλω τα μεταξωτά» ήταν οι στιγμές που ο κόσμος χειροκρότησε περισσότερο από τη συνολική εμφάνιση της Ρίτας Αντωνοπούλου.

Φυσικά οι αντίστοιχες καλές στιγμές δεν μπορούσαν να λείπουν και από το πρόγραμμα του Γιάννη Κότσιρα με τραγούδια που φάνηκαν να ξεχωρίζουν στις καρδιές του κοινού όπως τα «Εφάπαξ», «Έτσι κι αλλιώς», «Το τσιγάρο», τυφλές ελπίδες και άλλα πολλά. Ο Γιάννης Κότσιρας ερμήνευσε επίσης και ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος από το νέο του δίσκο με τίτλο «Σ’αγαπάω μόνο».

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_34_antwnopoulou

Το χιούμορ δεν έλειπε καθόλου από τους καλλιτέχνες οι οποίοι συνεχώς πείραζαν ο ένας τον άλλον μέχρι το τέλος της βραδιάς με αποκορύφωμα την ατάκα του Θάνου Μικρούτσικου αμέσως μόλις ο Γιάννης Κότσιρας τελείωσε το τραγούδι «Τυφλές ελπίδες»… «Γιατί βρε παλιόπαιδο μου το κάνεις αυτό; Δεν σου είπα να μην παίζεις αυτά τα υπερ-σουξέ; Εγώ τι θα κάνω τώρα για να φανώ αντάξιος;»

Το πρόγραμμα έκλεισε με τους καλλιτέχνες να ενώνουν τις δυνάμεις τους επι σκηνής για το τραγούδι «Ρόζα» το οποίο ο κόσμος τραγούδησε όσο πιο δυνατά μπορούσε και ο Θάνος Μικρούτσικος το αφιέρωσε φυσικά στο Δημήτρη Μητροπάνο. Ήταν ένα όμορφο βράδυ από όλες τις απόψεις και μία παράσταση που καλό θα ήταν οι fans των καλλιτεχνών να σκεφτούν σοβαρά να παρακολουθήσουν σε κάποιο από τους επόμενους σταθμούς της περιοδείας τους…

mikroutsikos_kotsiras_live_2014_07_11

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here