29/11/2012
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Ένα από τα πιο δυνατά σχήματα του φετινού χειμώνα φιλοξενεί το Tas Stage στο Γκάζι. Μετά την επιτυχία του καλοκαιριού ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου αποφάσισαν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία. Ακόμα πιο όμορφη έγινε η παρέα τους με την προσθήκη του κρητικού καλλιτέχνη Χαράλαμπου Γαργανουράκη. Μία πρώτη γεύση από το πρόγραμμα σας δώσαμε πριν από λίγες μέρες με το ρεπορτάζ των προβών σήμερα όμως θα μπορέσουμε να σας αποκαλύψουμε ακόμα περισσότερα…

Η ώρα πλησίαζε δώδεκα όταν οι δύο καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή και άνοιξαν τη βραδιά με τρία πολύ όμορφα τραγούδια το «Γέλα πουλί μου», το «Δε λες κουβέντα» και το «Τι είναι αυτό που μας ενώνει». Δεν λέμε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται; Από τα πρώτα τραγούδια λοιπόν, φάνηκε ότι θα περνούσαμε ένα υπέροχο βράδυ. Όταν υπάρχουν δύο υπέροχες φωνές που δένουν τέλεια και συνυπάρχουν αρμονικά δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο…

Ο Δημήτρης Μπάσης αποχώρησε από τη σκηνή για να μείνει μόνη η Μελίνα Ασλανίδου, η οποία ήταν εξαιρετικά κομψή και λαμπερή. Ξεκίνησε ερμηνεύοντας δύο νέα δικά της τραγούδια, το «Δεν θέλω ήχο» και το «Δεν έχω διεύθυνση», και συνέχισε με τραγούδια παλαιότερα όπως το αγαπημένο «Ναι θα πω», το ταξιδιάρικο «Πόσο, πόσο» και το κλασικό «Τα πιο ωραία λαϊκά».

Και πάλι ο Δημήτρης Μπάσης στη σκηνή για να μας χαρίσει τρία από τα πιο γνωστά και αγαπημένα δικά του τραγούδια, το «Η ζωή», το «Σπασμένο Καράβι» και το «Τώρα μένω μόνος μου». Δεν περιμένετε από εμένα να κρίνω την ποιότητα και την αξία της φωνής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Εκείνο το στοιχείο όμως που μου άρεσε πραγματικά και το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ο τρόπος της ερμηνείας του. Καθαρότητα και λεβεντιά είναι δύο λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τις ερμηνείες του. Ένας καλλιτέχνης που πραγματικά χαίρεσαι να ακούς και να βλέπεις!

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δυνατή μετά την επιστροφή επί σκηνής της Μελίνας Ασλανίδου. Με ενωμένες τις δυνάμεις τους οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν τραγούδια παλαιότερα, αλλά επίκαιρα και πάντα αγαπημένα. Ποιος μπορεί να μην  συγκινηθεί με το «Με αεροπλάνα και βαπόρια» ή με το «Παραπονεμένα λόγια»;  Ή ποιος δεν θα χορέψει έστω και ασυναίσθητα με το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω» και το «Μυστήριο κατάντησες για μένα»;

Η δεύτερη κοινή τους εμφάνιση έκλεισε με ένα μικρό και συγκινητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο κατά τη διάρκεια του οποίου ακούσαμε κάποια από τα  τραγούδια που σημάδεψε με την φωνή του, όπως το «Λαδάδικα», το «Σ’ αγαπώ σαν αμαρτία» και το «Σ’ αναζητώ».

Είχε έρθει όμως η ώρα για να αρχίσει το κρητικό γλέντι και τη σκυτάλη πήρε ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Στο άκουσμα των πρώτων κι όλας νοτών από τη λύρα του το κοινό έδειξε έναν έντονο ενθουσιασμό που μεγάλωνε καθώς το ένα τραγούδι διαδεχόταν το άλλο. Στα κομμάτια που ξεχώρισα ήταν το «Τα λόγια και τα χρόνια», το «Την εικόνα σου», το «Χίλια μύρια κύματα», το «Άστρα μη με μαλώνετε»  και το «Τούτο το μήνα». Δεν θα πρέπει βεβαίως να παραλείψω να αναφέρω ότι μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν το τραγούδι που έγραψε ο ίδιος και το αφιέρωσε στην …εσωτερική και την εξωτερική τρόικα!

Αν και η ώρα ήταν ήδη περασμένη είχαμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τις 5 το πρωί, οπότε και τελείωσε το πρόγραμμα, και πολλά ακόμα τραγούδια για να ακούσουμε. Ανάμεσα σε αυτά ακούσαμε το «Τι σου ‘κανα και πίνεις», το «Κανείς εδώ δεν τραγουδά», το «Πότε Βούδας πότε Κούδας», το «Θα σπάσω κούπες», το «Λάθος», τα «Χαμοπούλια» «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Μία είναι η ουσία» και το «Το δικό σου αμάρτημα».

Όπως θα καταλάβατε από τη μέχρι τώρα περιγραφή πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από πολλά και διαφορετικά μουσικά προφίλ αν και το στοιχείο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπερισχύει είναι το λαϊκό. Αν θα έπρεπε να δώσω τρεις λέξεις που να περιγράφουν αυτό το πρόγραμμα θα χρησιμοποιούσα τις εξής: συναίσθημα, ψυχή και κέφι. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να περιμένουμε κάτι λιγότερο από δύο καλλιτέχνες που τόσα χρόνια αποδεικνύουν την αξία τους και τον σεβασμό τους προς το κοινό, το οποίο με τη σειρά του τους αγαπά και το δείχνει.

Στα συν του προγράμματος θα πρέπει να προσθέσω τον όμορφο και προσεγμένο χώρο, το πολύ εξυπηρετικό προσωπικό, τις προσιτές τιμές και το γεγονός ότι κάθε Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινά στις δύο το μεσημέρι έτσι ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν και όσοι δεν αντέχουν το ξενύχτι.

Αν σας αρέσει το καλό, ποιοτικό, λαϊκό τραγούδι σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here