22/4/2013
www.musiccorner.gr

Την Πέμπτη 25 Απριλίου κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το ντεμπούτο CD των The Next Step Quintet με τίτλο το όνομα τους. Πέντε νεαροί Έλληνες μουσικοί που έχοντας μοιραστεί πολλές μουσικές εμπειρίες λόγω της κοινής τους φοίτησης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, προχώρησαν στο «επόμενο βήμα». Στη δημιουργία αυτού του jazz σχήματος με σκοπό μέσα από τις δικές τους συνθέσεις και τον συλλογικό αυτοσχεδιασμό να σχηματίσουν τη δική τους πρόταση για τη jazz του σήμερα.

Οι Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και Βασίλης Ποδαράς (ντραμς) γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου και συμμετείχαν με διάφορους συνδυασμούς σε ποικίλα projects. Απόφοιτοι, στην Αθήνα πια, συναντήθηκαν τυχαία σε ένα jam session με τον ΕλληνοΣουηδικής καταγωγής Ορφέα Τσουκαλά (σαξόφωνο) και συνειδητοποίησαν ότι οι πέντε τους είχαν κοινό όραμα και κοινή άποψη για τη μουσική.    

Το άλμπουμ που φέρει για τίτλο το όνομα τους περιλαμβάνει 9 δικές τους modern jazz συνθέσεις. Ο όρος “modern jazz” χρησιμοποιείται με την έννοια ότι ο ήχος τους είναι κάτι που συμβαίνει τώρα και ως εκ τούτου δεν έχει αποκτήσει «ταμπέλα» που να τον χαρακτηρίζει. Ο ιδιαίτερος, προσωπικός ήχος τους αποκαλύπτει την αγάπη τους για τα σύγχρονα ρεύματα της jazz, για το alternative rock καθώς και για τη σύγχρονη μουσική εν γένει. 

the_next_step_quintet_2013_04_01

Πέντε νέοι μουσικοί, με μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια – πράγμα πρωτόγνωρο για το μουσικό ιδίωμα που υπηρετούν και τη χώρα στην οποία ζουν και δρουν –  υπογράφουν ένα άλμπουμ ευρηματικό, άμεσο, τεχνικά άρτιο. Ένα άλμπουμ που ακούγεται με άνεση πρωτότυπο χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσει καθόλου για αυτό.

Το εναρκτήριο  “Regression”  σε κερδίζει ήδη από τις πρώτες νότες του θέματος του και σε καθηλώνει στην εξέλιξη του, η ήρεμη δύναμη του “Connection” δείχνει ήδη να ξεχωρίζει στο ραδιόφωνο ενώ το “Esbjorn” αποτίει  φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο Esbjorn Svensson των E.S.T.

Ολόκληρο όμως το άλμπουμ στέκει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο που απλά αποδεικνύει αυτά που ελπίζουμε ότι πλέον είναι προφανή.

the_next_step_quintet_cover_2013_04_01

Ό,τι το επίπεδο της jazz στην Ελλάδα είναι πια επίπεδο διεθνών προδιαγραφών και ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε το ύφος και το ήθος συγκροτημάτων όπως οι The Next Step Quintet να αγκαλιαστεί από ένα ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό πέραν από τη ταμπέλα jazz.  

Οι The Next Step Quintet  έχουν ήδη κάνει επιτυχημένες συναυλίες, κυρίως στο Café Αλάβαστρον (τον χώρο που τους υποστήριξε από πολύ νωρίς και τους ανέδειξε) αλλά και αλλού και έχουν ήδη δημιουργήσει ένα πυρήνα μουσικόφιλων που περιμένει το … επόμενο βήμα τους.

Πέμπτη  25 Απριλίου

The Next Step Quintet στο Café Αλάβαστρον Επίσημη παρουσίαση του ντεμπούτου άλμπουμ τους που κυκλοφορεί την ίδια μέρα.

Δαμάρεως 78, Παγκράτι. Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 22.00

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του ντεμπούτου άλμπουμ τους (Πέμπτη 25 Απριλίου 2013) συμπίπτει με τη ζωντανή εμφάνιση τους στο Café Αλάβαστρον στο πλαίσιο του πρώτου Puzzlemusik Festival – Code: Fresh!

Το άλμπουμ  ηχογραφήθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Lizard Sound Studio.
Ηχοληψία, μίξη, mastering: Δημήτρης Καρπούζας.
Παραγωγή: The Next Step Quintet

Artwork: Βασίλης Κουρέντης, Carmelo Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here