21/3/2012
www.musiccorner.gr

«Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στην Μεσόγειο».  Μια μεγάλη επιθυμία, ένα παλιό όνειρο που έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι ξεκίνησε το γοητευτικό ταξίδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για να καταλήξει στο διπλό cd με τίτλο «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στην Μεσόγειο» που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο από την ΕΜΙ.

Η τέχνη έχει στόχο να συγκινεί, να ευαισθητοποιεί και να ενεργοποιεί τους πολλούς.

ΓΙΝΕΤΑΙ όμως από τους λίγους, αυτούς που έχουν όραμα, που παλεύουν γι’ αυτό, που έχουν το ταλέντο… και έτσι τα πιο φευγάτα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Η φωνή του Λαυρέντη, μπλέκεται με φωνές σπουδαίων Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών σε νέες συνθέσεις του, σε παλαιότερα και πιο πρόσφατα δικά τους κομμάτια αλλά και σε μουσικές ξένων μεγάλων δημιουργών. Οι SALVATORE ADAMO, ANGELO BRANDUARDI, TONINO CAROTONE, CHRISTOPHE, ANNECATHERINEGILLET,  BERNARD LAVILLIERS,  NOMADI, MARIAPILARPILUCA, QUATUORSTEVENS, JOSEP TERO, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ, ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΑΤΖΟΛΗ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ συμμετέχουν ερμηνευτικά στο cd σε συνθέσεις και στίχους σε πολλές περιπτώσεις δικές τους αλλά και των LUCIODALLA– το τελευταίο ραντεβού του Λαυρέντη στο εξωτερικό,RENATOCAROSONE, MOGOL, LUCIO BATTISTI, ROSALINOCELLAMARE, FRANCISCABREL, VASCOROSSI, AFORNILI, G.GURRERI, ZUCCHERO, RICARDOCOCCIANTEενώ στίχους και απόδοση στίχων στα Ελληνικά έχουν κάνει οι ΛΙΝΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ, ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΥΤΖΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ, ΙΣΑΑΚ ΣΟΥΣΗΣ. Σε αρκετά τραγούδια τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο ίδιος ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ.

Στο κάλεσμα του Λαυρέντη ανταποκρίθηκαν όλοι με μεγάλη χαρά, ζήτησαν μάλιστα να τραγουδήσουν και Ελληνικά, όπως ο ToninoCarotone στο “ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ JELADINROUMI και ο SalvatoreAdamo στο “ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (AUCAFE DUTEMPSPERDU)”.

Έμπρακτη αποδοχή στην ελληνική τραγουδιστική εκδοχή;

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα;

Μπορεί όλα να έπαιξαν ρόλο, μπορεί να ήταν το συναίσθημα της στιγμής, ακριβώς σαν αυτό που δίνει έναυσμα  στα κινήματα ειρήνης και υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη.  Το σίγουρο είναι ότι θέλησαν να ενώσουν ψυχή και φωνή και να δώσουν το δικό του παρόν, να ενώσουν τη δική τους κραυγή με την δική μας, να δηλώσουν ότι όλοι μαζί θα ξαναβρεθούμε.

Με εφόδια αλήθειες και μεσογειακή αυτοπεποίθηση στην πιο δυσοίωνη εποχή αυτού του τόπου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βρήκε τη δύναμη να προτείνει σε μεγάλους καλλιτέχνες της παγκόσμιας αλλά και της Ελληνικής σκηνής για μια και μοναδική στιγμή να γίνουν συνοδοιπόροι να μοιραστούν στούντιο και σκηνή, εμπειρίες και όνειρα, να αποδείξουν όλοι μαζί  ότι «ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ».

Η σύμπραξη όλων αυτών των καλλιτεχνών με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα ολοκληρωθεί με μια μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Δευτέρα 9 Ιουλίου με την παρουσία όλων των συντελεστών. Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καλλιτέχνης θα συνεργαστεί για μια και μοναδική συναυλία με τόσους εξαιρετικούς ξένους και έλληνες τραγουδιστές μαζί.

Είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, θα βρεθούνε μαζί στην ίδια σκηνή με αφορμή την συμμετοχή τους στο δίσκο ενός έλληνα καλλιτέχνη. Πρόκειται αναμφίβολα για το  σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στο σημείωμα του ο Λαυρέντης γράφει:
«Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους,  κάναμε τραγούδια μαζί, τραγουδήσαμε μαζί, μιλήσαμε, ήπιαμε μαζί… Κάθε στιγμή μια ζωή. Αυτούς που άκουγα και καταλάβαινα πάντα γιατί το φως γεννήθηκε πρώτα σε αυτόν εδώ το χώρο της γης. Η δική μου μουσική, η δική μου ματιά, οι δικοί μου άνθρωποι, εδώ και τρεις δεκαετίες.
Σε μια εποχή και σε χρόνους που όλα είναι ένα απέραντο γκρι. Δε γουστάρω άλλους οίκους αξιολόγησης… Οι δικοί μας «άγγελοι» είναι ακόμα εδώ και θα ζουν για πάντα για να τραγουδούν για μας.»

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
«ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ CD
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙ 

«ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here