10/4/2013
www.musiccorner.gr

Μετακόμιση τώρα. Δεν είναι μόνο τίτλος. Είναι ότι όλα σε αυτόν το δίσκο έγιναν “σαν” και “εν μέσω” μετακόμισης!

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη κρατάει ό,τι έχει αγαπήσει το βάζει σε κούτες, καλά φυλαγμένο και προσεγμένο και ετοιμάζεται για μετακόμιση. Ένας καινούριος δίσκος είναι σαν ένα καινούριο σπίτι. Επιλέγεις προσεκτικά το πού και το πώς φαντάζεσαι την ζωή σου από εδώ και πέρα. Έτσι και σε αυτόν το δίσκο. Η Ελεωνόρα πηγαίνει στο παρακάτω, επιλέγοντας ήχο, τρόπο και παρέα και φτιάχνει το τρίτο studio album με εντελώς νέα υλικά, σε καινούρια γειτονιά αλλά ξεπακετάροντας και κρατώντας ό,τι την έχει χαρακτηρίσει μέχρι σήμερα.

Και στην μετακόμιση πάντα θα χρειαστείς βοήθεια. Και πάντα θα είναι εκεί οι άνθρωποί σου. Ο Γιάννης Ζουγανέλης γράφει για πρώτη φορά τραγούδι για την Ελεωνόρα με τους στίχους της Sunny Μπαλτζή που είναι ο άνθρωπος κλειδί στην μέχρι τώρα πορεία της.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας που ήταν εκεί ακόμα και στο πρώτο album της Ελεωνόρας αλλά και που μοιράστηκε πέρσι το συναυλιακό του καλοκαίρι μαζί της. Γράφει λοιπόν ένα τραγούδι για την μετακόμιση σε στίχους της Πηγής Κωνσταντίνου. Κι έτσι έχεις μια σταθερά την οποία μπορείς να κρατήσεις και να πας παρακάτω.

Και μετά έρχονται οι φίλοι. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Ξεκίνησαν μαζί με την Ελεωνόρα στην 2η ακρόαση. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε και δισκογράφησε ήταν δικό τους και τώρα ήρθε η ώρα να συναντηθούν και να τα πουν. Έτσι γράφουν 4 καινούρια τραγούδια, κομμένα και ραμμένα ειδικά για την Ελεωνόρα.

Και μετά έρχονται καινούριοι φίλοι και καινούριοι άνθρωποι να μπουν στην ζωή σου. Η Μαρία Παπαγεωργίου και ο Σταύρος Σταύρου ας πούμε ότι είναι οι καινούριοι γείτονες. Και ο Μίνως Θεοχάρης ότι μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Και αυτή είναι η καινούρια σου παρέα, αλλά και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Που θα τους χτυπήσεις στην ανάγκη σου.

Και στο τέλος για να ανοίξεις και την τελευταία κούτα και να πεις ότι εγκαταστάθηκες πια έρχεται κι ένας άνθρωπος που κρατάει το κλειδί. Σε αυτήν την ιστορία λόγια και μουσική στην μετακόμιση έβαλε ο Κώστας Λειβαδάς. Έγραψε το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο και όχι μόνο. 

Στην τελευταία κούτα πάντα θα βρεις και κάτι από τα πιο αγαπημένα σου. “Είναι η αγάπη”. Το τραγούδι που έγραψαν ο Μίνως Μάτσας και η Victoria Hislop γίνεται το soundtrack της μετακόμισης μαζί με το “Που να σε βρω”, το τραγούδι που έγραψαν ο Θέμης Καραμουρατίδης και η Ελεάνα Βραχάλη για την συλλογή “´Όλα τα ναι του κόσμου”.

Και τέλος. Βάζεις το χαλάκι στην εξώπορτα και είσαι έτοιμος για καλωσορίσματα. 

Καλώς ήρθατε λοιπόν στο καινούριο σπίτι της Ελεωνόρας. Μπείτε. Χαλαρώστε. Και νιώστε σαν στο σπίτι σας. Γιατί μια από τις ιστορίες των τραγουδιών είναι η δική σας.

Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Ευρυπίδης Ζεμενίδης, στενός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη τα τελευταία χρόνια, υπεύθυνος και για τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών στις ζωντανές της  εμφανίσεις, o Θέμης Καραμουρατίδης, ο Μίνως Μάτσας και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Άγγελος Πολυχρόνου: Νταούλι, νταϊρές
Άρης Ζέρβας: Τσέλο
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: Τρομπόνι
Γιάννης Οικονομίδης: Τρομπέτα, ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο, Μπάσο
Δημήτρης Κουζής: Βιολί
Ευριπίδης Ζεμενίδης: Ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες, γιουκαλίλι, πλήκτρα, Glockenspiel, μαντολίνο, κρουστά πιανικά, μπαγλαμά, πιάνο, φωνητικά,
Θάνος Μιχαηλίδης: Τύμπανα,
Θέμης Καραμουρατίδης: Πλήκτρα, πιάνο
Κώστας Λειβαδάς: πιάνο
Κώστας Μερετάκης: Κρουστά
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ακ. & ηλ. κιθάρα, yukulele, ηλεκτρικό μπάσο,  πλήκτρα
Μανώλης Καραντίνης: Μπουζούκι
Μαρία Παπαγεωργίου: Ακουστική κιθάρα,
Μιγκέν Σελμάνι: Βιολί
Μίνως Μάτσας: Πιάνο, κρουστά, bass, keyboards
Μιχάλης Καλκάνης: Μπάσο, κοντραμπάσο, πιάνο
Νίκος Πασσαλίδης: Ούτι
Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακορντεόν,
Ορέστης Φαληρέας : percussion & programming
Παναγιώτης Τσεβάς: Ακορντεόν
Πάρις Περυσινάκης: λύρα, λαούτο
Θέμης Καραμουρατίδης: πιάνο
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος : τύμπανα
Στέλλα Βαλάση: σαντούρι
Σωτήρης Καστάνης: κιθάρα
Τάκης Φαραζής: Πιάνο
Φοίβος Κουντουράκης: Τύμπανα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here