2/11/2012
www.musiccorner.gr

Η φοβερή ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής οι Cribs τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα των τελευταίων ετών στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτό το show θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο!

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Keyser Söze, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Οι Keyser Söze ξεπήδησαν στα τέλη του 2010 από τους Flakes, το indie-pop συγκρότημα των ’00ς. Ο Stam και ο Veli βάλανε τον George στα drums, πήραν το όνομα του «κακού» Verbal Kid της κινηματογραφικής ταινίας Usual Suspects και άρχισαν να παίζουν γρήγορα και να βαράνε λίγο. Ένα μίγμα από Sonic Youth, Pixies, Dave Grohl και γενικότερα τις «αρρώστιες» των 90ς, όπως θα ακούγοντα σήμερα αν σύχναζαν στα πέριξ της Καρύτση. Έχουν κυκλοφορήσει ένα digital EP και το double A single “Friday/Fear and Loathing”.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr,  στο Tickethouse και τα Public.
Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται μόνο στο ταμείο του συναυλιακού χώρου προς 23 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Πληροφορίες: 210 9611118

————————-

Ένα από τα καλύτερα αλλά και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα που βγήκαν από την Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 10 χρόνια, οι The Cribs έχουν κερδίσει πολλά παράσημα στην καριέρα τους.

Οι τρεις αδερφοί Jarman (οι δίδυμοι Gary και Ryan και ο μικρότερος Ross) έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια: α) να έχουν 3 «ασημένιους» δίσκους στην χώρα τους, αν και ανήκουν σε ανεξάρτητη δισκογραφική, β) να περιοδεύουν επανειλημμένα ανά τον πλανήτη και να παίζουν ως μεγάλο όνομα στα κορυφαία φεστιβάλ, γ) να έχουν επί 3 χρόνια ως μέλος τους τον Johnny Marr (των Smiths), δ) να τους καλέσουν οι Sex Pistols να παίξουν μαζί τους σε 3 συναυλίες στο Brixton Academy για να γιορτάσουν την επέτειο των 30 ετών από την κυκλοφορία του Never Mind The Bollocks, ε) να ηχογραφήσουν με πολύ σημαντικούς μουσικανθρώπους (Edwyn Collins, Alex Kapranos, Steve Albini, κλπ) και όμως στ) να διατηρήσουν άθικτη την lo-fi αισθητική τους (ηχογραφούν σε λίγες μέρες, όσο πιο «ωμά» γίνεται και χωρίς στολίδια) και να μην περιχαρακωθούν σε ετικέτες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το ότι έχουν κερδίσει τον σεβασμό του κοινού και περιοδικά όπως το Q να χαρακτηρίζουν δίσκους τους ως «από τους καλύτερους του Αιώνα»!

Όμως το μεγαλύτερο προσόν τους είναι οι φοβερές ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι  Cribs παίζουν παντού και ασταμάτητα, από μικρά venues ως τεράστιες σκηνές. Είναι τόσο «πορωμένοι» με το live, ώστε κάποτε έκαναν το απίστευτο: ενάντια στη θέληση της δισκογραφικής τους να σταματήσουν τις συναυλίες, ώστε να γράψουν τον 2ο δίσκο τους, εκείνοι έβαλαν τα τηλέφωνά και τα email τους στο internet, δηλώνοντας ότι θα παίξουν όπου και αν τους καλέσουν, αρκεί να τους πληρώσουν τις βενζίνες και τις μπύρες!!! Οπότε, δεν είναι έκπληξη ότι είναι υποψήφιοι για Best Live Band της φετινής χρονιάς τόσο στα AIM Independent Music Awards και στη λίστα του περιοδικού Q, μαζί με ονόματα όπως οι Blur, Radiohead, Stone Roses και Bruce Springsteen.

Οι Cribs θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στο Κύτταρο για μια συναυλία που, σίγουρα, θα μας μείνει αξέχαστη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here