5/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τετάρτη 6 και 13 Νοεμβρίου
« ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ »

Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα επικεντρωμένο στο παραγνωρισμένο ελληνικό ταγκό και την σχεδόν άγνωστη ελληνική “τζαζ” του μεσοπολέμου. Η Χρυσούλα Στεφανάκη τραγουδά και ζωντανεύει την συναισθηματική ατμόσφαιρα εκείνης της ανεπίστρεπτης αθώας εποχής. Τη συνοδεύει, στο πιάνο, ο Δαυίδ Ναχμίας.

stefanaki_2013_10_001

Στη μουσική αυτή παράσταση παρελαύνουν οι μείζονες αλλά και λιγότερο γνωστοί πρωταγωνιστές της εποχής… ο Αττίκ, η Σοφία Βέμπο, ο  Σουγιούλ, ο Νίκος Γούναρης, ο Γιαννίδης, ο Σακελλάριος, ο Γιάννης Βέλας  και πολλές ακόμα μορφές που εκσυγχρόνισαν την αρχαία πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας, εξευγένισαν τη σύγχρονη και άφησαν μία παρακαταθήκη κι ένα μοναδικό μουσικό πλούτο στις επερχόμενες γενιές.

Τραγουδά η Χρυσούλα Στεφανάκη
Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

Τετάρτη 20 και 27 Νοεμβρίου
« ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΝΣΟΝΕΤΕΣ »
Μία παράσταση που παντρεύει δύο αγαπημένα και συγγενικά ήδη τραγουδιού: το “ελαφρό” και την οπερέτα καταδεικνύοντας τις διαφορές τους. Ελληνικές και Ιταλικές κανσονέτες φορτισμένες απ’ τα γεγονότα και τις ημέρες που τα γέννησαν.

Ο Δαυίδ Ναχμίας που ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο είδος τραγουδιού και την εποχή που το δημιούργησε,  σε μια ψυχαγωγική παράσταση με ερμηνευτή τον Μπάμπη Βελισσάριο, μία απ’ τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού σήμερα. Δύο δυνατές ώρες καλής ψυχαγωγίας  που θα μείνουν αξέχαστες.

velissarios_2013_10_001Ερμηνεύει ο Μπάμπης Βελισσάριος
Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
« ΒΡΑΔΙΑ ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ
»
Μία βραδιά αφιερωμένη στον εκφραστικότερο τροβαδούρο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, τον Νίκο Γούναρη. Μία ολοκληρωμένη μορφή καλλιτέχνη που στο κύτταρό του έφερνε μνήμες αιώνων και τις μετουσίωνε σε τέχνη.

Ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο και ο Θάνος Πολύδωρας  στο τραγούδι, ετοίμασαν μία βραδιά απέριττη, με υπέροχα τραγούδια που συντάραξαν την εποχή που γράφτηκαν κι έμειναν για πάντα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, για να τα «κοινωνεί»  κάθε ευαίσθητη ψυχή που τα χρειάζεται.

polydwras_2013_10_001«Γλυκά μου μάτια», «Τρία χρόνια περάσανε», «Ένα βράδυ πού ‘βρεχε», «Τώρα που σε γνώρισα», «Ήρθες και άλλαξες το παν», «Μη σε τρομάζουν τα γκρίζα μαλλιά», ατελείωτη η λίστα των τραγουδιών που θα παρελάσουν, ατέλειωτο και το άρωμα Ελλάδας που αναδύεται μέσα απ’ το βελούδινο τραγούδι του Νίκου Γούναρη.

Τραγουδά ο Θάνος Πολύδωρας
Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας

 

Τετάρτη 11 και 18 Δεκεμβρίου
« ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ »

Μια μουσική παράσταση με άρωμα ρετρό.
Χθες το βράδυ η Ευσταθία επισκέφτηκε τον Δαυίδ Ναχμία και κάθισαν κοντά στο τζάκι. Μετά από πολύωρη συζήτηση συμφώνησαν ότι λίγες καρδιές αγαπούνε.

Η Ευσταθία σκέφτηκε για τον Δαυίδ: «είναι ο άνθρωπός μου», ο Δαυίδ πάλι είδε στο πρόσωπό της τη γλυκειά Μαράτα. Φεύγοντας της είπε με σιγουριά: «θα ξανάρθεις» και η Ευσταθία κοκκίνισε σαν παπαρούνα.

eustathia_2013_10_001

Στις 11 και 18 Δεκεμβρίου, όλα αλλάζουν στον Ρυθμό Stage. Μια μουσική παράσταση με άρωμα και νότες παλιάς Αθήνας.

Η τραγουδοποιός Ευσταθία συναντά το μαέστρο-πιανίστα Δαυίδ Ναχμία, γνωστό για τις επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις του αλλά και για τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Μαζί στήνουν ένα πρωτότυπο, μουσικό αφιέρωμα με αφετηρία το ελαφρό τραγούδι του μεσοπολέμου και τερματικό σταθμό τα τραγούδια της Ευσταθίας. Μαζί τους ο κορυφαίος σαξοφωνίστας Δημήτρης Χουντής.

 retro afisa

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος:12 € (με ποτό)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here