11/5/2010
www.musiccorner.gr

Στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου με τίτλο «Σ’ άλλη χώρα», οι Freedom of Speech παρουσιάζουν ζωντανά τη νέα τους δισκογραφική δουλειά σε μια εμφάνιση, την Πέμπτη 20 Μαΐου στο Σταυρό του Νότου.

Η 6μελής μπάντα στο live της συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ήχους με τα φυσικά όργανα και ερμηνεύει τα τραγούδια της μέσα σε ένα ενιαίο σύνολο ακουσμάτων, με διασκευές από Massive Attack μέχρι Thievery Corporation, από Gorillaz μέχρι Archive και Bjork. Παράλληλα, ο V.J. της μπάντας ολοκληρώνει το trip στη Χώρα των Freedom μέσα από τα visuals που προγραμματίζει επί σκηνής συνοδεύοντας την εμφάνισή τους.

Οι Freedom Of Speech είναι ίσως η πρώτη hip hop/trip hop μπάντα στην Ελλάδα με ένα ιδιαίτερο δικό της ηχόχρωμα, που προκύπτει απ΄τον συνδυασμό programming και μουσικών οργάνων, φυσικών ήχων και samples, μελωδιών και scratches, ραπ και τραγουδιού. Παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006 όπου διακρίθηκαν με το βραβείο για τον καλύτερο στίχο.

Ο νέος τους δίσκος «Σ’ άλλη χώρα» που κυκλοφορεί (Panvox/Lyra), δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της μπάντας με τραγούδια που κινούνται από το hip hop ως την electronica, από το pop rock ως τη jazz, και με στίχους ιδιαίτερης σημειολογίας και αισθητικής. Αξιοσημείωτη στο δίσκο είναι και η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη που παρουσιάζει μια διαφορετική της πλευρά σε trip hop φόρμες στο «Απόψε πουθενά».

Οι Freedom of Speech:
Origin K / Κωνσταντίνος Πισιμίσης (στίχοι, rap)
Γιώργος Ταϊφάκος (σύνθεση, προγραμματισμός, παραγωγή, πλήκτρα)
DJ Sun / Θοδωρής Παναγόπουλος (turntables, παραγωγή)
Κωνσταντίνα Φόρου (τραγούδι)
Αιμίλιος Τζήρος (κιθάρα)
Goss/ Γιώργος Μαστραντώνης (μπάσο)

Σταυρός του Νότου
Θαρύπου & Φραντζή, Νέος Κόσμος
τηλ: 210.9226975

Ώρα Έναρξης: 22.00
Είσοδος: 12€ με ποτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here