2/6/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Παρασκευή 30 Μαΐου και οι Imam Baildi κάνουν στο Ρυθμός Stage ένα live για τους φίλους τους μετά από πολύ καιρό απουσίας, όχι άσκοπης όπως μας είπαν, καθώς ήταν στο studio ετοιμάζοντας τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Βρεθήκαμε εκεί περίπου στις 10 το βράδυ και μετά από μία μικρή αναμονή περάσαμε στα καμαρίνια για τις δηλώσεις. Μιλήσαμε με τον Λύσανδρο, τον Γιάννη και τον Ορέστη, οι οποίοι μας είπαν τα εξής.

imam_baildi_live_2014_05_06

Music Corner: Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Imam Baildi: Επιρροές μας είναι κυρίως όλα αυτά τα συγκροτήματα, τα οποία όπως κι εμείς, έχουν πάρει παλιότερη μουσική, έχουν χρησιμοποιήσει samples από αυτή τη μουσική και έχουν κάνει κάτι δικό τους καινούργιο. Όπως ο Dj Shadow, οι Thievery Corporation, ο Moby και λοιπά.

Music Corner: Πως νιώθετε που χρησιμοποιείτε μουσική που σήμερα έχει, ειδικά στους νέους ανθρώπους, χάσει τη δημοτικότητά της και εσείς την επαναφέρετε;
Imam Baildi: Αυτό δεν το κάνουμε σκόπιμα, δεν διαλέγουμε επί τούτου άγνωστα κομμάτια, με τη λογική του να τα ξαναφέρουμε στο προσκήνιο. Διαλέγουμε κομμάτια τα οποία μας αρέσουν μας ταιριάζουν και που νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι δημιουργικό με αυτά. Και από αυτά τα κομμάτια κάποια έχουν παραμείνει γνωστά κάποια είναι πιο ξεχασμένα. Μπορείς να πεις ότι έχουμε μία προτίμηση, τείνουμε να κάνουμε διασκευές σε πιο άγνωστα κομμάτια, γιατί έχει περισσότερο ενδιαφέρον, δεν αποκλείουμε όμως τα γνωστά. Καταλήγει ίσως στο να κάνουμε γνωστά σε πιο νέους ανθρώπους κομμάτια που αλλιώς μπορεί να μην είχαν ακούσει αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός. Τα τραγούδια τα διαλέγουμε ανάλογα με το ποια μας αρέσουν.

imam_baildi_live_2014_05_02

Music Corner: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Imam Baildi: Στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσει ο επόμενος δίσκος μας, ο οποίος αποτελεί την τρίτη μας δουλειά και θα τον παρουσιάσουμε στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων, με μία μεγάλη συναυλία, η οποία θα είναι παράλληλα και παρουσίαση του δίσκου. Θα υπάρχουν διάφοροι καλεσμένοι όπως ας πούμε, η Γλυκερία, ο Εισβολέας και διάφοροι άλλοι που θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Επίσης πριν τις 14 Ιουλίου θα κάνουμε μία περιοδεία στον Καναδά, είναι η πρώτη φορά που θα πάμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Υπάρχει επίσης στο πρόγραμμα μία περιοδεία στην Ελλάδα και σε κάποια φεστιβάλ του εξωτερικού. Από Σεπτέμβρη θα ξαναφύγουμε για Ευρώπη, στην Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και άλλες χώρες. Στις 13 Ιουνίου έχουμε μία μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, που είναι κάτι για το οποίο χαιρόμαστε πολύ.

Τελειώνοντας χαιρετηθήκαμε και κατεβήκαμε στον κυρίως χώρο όπου και περιμέναμε για την έναρξη. Οι καλλιτέχνες βγήκαν στην σκηνή αρκετά δυναμικά με μία διασκευή του «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς» του Μανώλη Χιώτη. Το live συνεχίστηκε με την ίδια όρεξη σε όλη του τη διάρκεια είτε τραγούδαγε η Ρένα Μόρφη, είτε ο MC Yinka, είτε και οι δύο μαζί. Ο κόσμος έδειχνε να το απολαμβάνει πολύ και ήταν πρόθυμος να αντιδράσει σε κάθε χειρονομία των τραγουδιστών.

imam_baildi_live_2014_05_33_mc_yinca

Ακούσαμε πολλά γνωστά τραγούδια, τόσο επιτυχίες που η μπάντα έφερε ξανά στο προσκήνιο, όπως τη «Μουρμούρα» που πρόσφατα διασκεύασαν με μεγάλη επιτυχία, όσο και παλιά αγαπημένα τραγούδια σε διασκευές, όπως το παλιό ρεμπέτικο «Τα παιδιά της γειτονιάς σου». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και η δομή του live η οποία ήταν όσο γινόταν πιο καλά δομημένη ώστε να μην κουράζει. Οι τραγουδιστές εναλλάσσονταν συχνά, ενώ στα μισά του προγράμματος περίπου, η Ρένα Μόρφη μας «μετέφερε» σε μια γραφική ταβέρνα του 1960 και η μπάντα άρχισε να παίζει σε πιο «ήρεμη» και «παραδοσιακή» μορφή τα κομμάτια, μέχρι να επιστρέψουν ξανά δυναμικά και να μας επαναφέρουν στο γνώριμο στυλ τους.

imam_baildi_live_2014_05_18

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ακούστηκε ένα δικό τους κομμάτι με τίτλο «Το Σημείωμα», το όποιο αν και δεν γνώριζα θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον και ίσως μας επιτρέπει να περιμένουμε ωραία πράγματα από τον επερχόμενο δίσκο τους.

imam_baildi_live_2014_05_35

Για κλείσιμο να αναφέρουμε ότι ο κόσμος έδειχνε να το απολαμβάνει πολύ σε όλη τη διάρκεια του live και μην κουράζεται στιγμή. Οι Imam Baildi μας άφησαν με καλές εντυπώσεις και οι fans του είδους δεν θα δυσαρεστηθούν σε καμία περίπτωση παρακολουθώντας τους!

imam_baildi_live_2014_05_32

———————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here