4/2/2013
www.musiccorner.gr

Incognito ένα από τα πιο σημαντικά group του βρετανικού κινήματος της acid jazz έρχεται στο Gazarte για τα δύο πρώτα του live στην Ελλάδα στις 15 & 16 Φεβρουαρίου.

Η διαρκής επιτυχία των Incognito είναι μία από τις πιο ωραίες ιστορίες της Βρετανικής μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια. Ψάξτε την πρόσφατη ιστορία των soulful Βρετανών καλλιτεχνών και δεν πρόκειται να βρείτε άλλο τέτοιο γκρουπ που να έχει καταφέρει την αναγνωρισιμότητα και επιτυχία των Incognito! Ακόμα πιο σπάνιο είναι να βρει κανείς ένα γκρουπ που να έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο βρετανικό ήχο και να έχει εξαπλωθεί σαν παγκόσμιο φαινόμενο με δικούς του όρους. Και αυτή η ξεχωριστή θέση ανήκει δικαιωματικά στον JeanPaulBlueyMaunick και στους Incognito που δημιουργήθηκαν το 1980 και μέχρι σήμερα γιορτάζουν 25 χρόνια θετικής ενέργειας και αυθεντικού jazz funk τρόπου ζωής!

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Jazz Funk, κυκλοφόρησε το 1981 και ακολούθησαν άλλα 14 με πιο πρόσφατο το Surreal το 2012 το οποίο και θα παρουσιάσουν ανάμεσα σε άλλα και στην Αθήνα. Ο leader των Incognito, ο συνθέτης, παραγωγός, κιθαρίστας και τραγουδιστής JeanPaulBlueyMaunick είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης υψηλής κλάσης. Οι Incognito έχουν συνυπάρξει και συνεργαστεί στην μακρόχρονη διαδρομή τους με μία σειρά από αξιοσημείωτους μουσικούς: Jocelyn Brown, Maysa Leak, Tony Momrelle, Imaani, Vanessa Haynes, Mo Brandis, Natalie Williams, Carleen Anderson, Kelli Sae (of Count Basic) and Joy Malcom.

Θεωρούνται από τους πραγματικούς πρωτοπόρους της πρώιμης Jazz Funk σκηνής.  Επί 25 χρόνια, ο Bluey και η ιστορία του με τους Incognito παραμένουν μία υπέροχη βρετανική περιπέτεια. Με Top Ten hits, παραγωγές για τους Chaka Khan, Philip Bailey και George Benson, συνεργασίες και επιτυχίες που δικαίως κατατάσουν τον Bluey Maunick ανάμεσα στους μεγάλους της παγκόσμιας soul σκηνής.

Μαζί τους θα εμφανιστούς οι δικοί μας Dr.Vodkatini. Οι Dr.Vodkatini κινούνται στο χώρο της μαύρης μουσικής με μια έμφαση στη soul, την acid jazz, τη disco, το funk αλλά και τους κοσμοπολίτικους easy listening, latin και lounge ήχους των 60s-70s. Η μπάντα έχει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό ζωντανών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα για περισσότερα από 10 χρόνια, με χαρακτηριστικό την ενέργειά της και την ανεβαστική διάθεση επί σκηνής, αφού ο σκοπός είναι κάθε εμφάνιση να είναι και ένα πάρτυ.

Tο ρεπερτόριο στα live shows είναι μοιρασμένο με κομμάτια-συνθέσεις της μπάντας, αλλά και πολλές διασκευές από το χώρο της μαύρης μουσικής. Από δισκογραφικής πλευράς έχει κυκλοφορήσει 1 ολοκληρωμένο άλμπουμ (με κατεξοχήν οριginal κομμάτια της μπάντας) και 2 singles, ενώ αυτό τον καιρό ηχογραφεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της. Στα live η μπάντα αποτελείται από 10 άτομα επί σκηνής, μια και το ζητούμενο είναι να αναβιωθεί χωρίς “εκπτώσεις” και συμβιβασμούς το line-up των συγκροτημάτων των χρυσών εποχών της soul, με πνευστά, κρουστά, τραγουδιστές, με αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό οπτικά και ακουστικά.

Μην χάσετε τα δύο live των Incognito στο Gazarte. Ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζει κάποιος, αρκεί να ακούσει μία συλλογή με τα κομμάτια τους για να τον χτυπήσει το ρεύμα που ακούει στο όνομα Incognito. Μία εκπληκτική μπάντα που μέσα στην διάρκεια των χρόνων έκανε πραγματικά εξαιρετική μουσική και συνεχίζει με περισσότερη έμπνευση. Ας τους απολαύσουμε live για πρώτη φορά μαζί!

15 & 16 Φεβρουαρίου 2013

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμές εισιτηρίων: A ΖΩΝΗ 50€ / Β ΖΩΝΗ  40€/  ΟΡΘΙΟΙ 25€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here