7/11/2013
www.musiccorner.gr

 

Το πολυπολιτισμικό έργο που εμπνεύστηκε ο παραγωγός και τραγουδοποιός Martin Strathausen και του έδωσε πνοή με τη βοήθεια μιας εξαιρετικής ομάδας διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών. Μέσα από δισκογραφικά συμβόλαια που ξεκινούν από την Αμερική και καταλήγουν στην Ασία, οι Tape Five μετρούν πλέον περισσότερες από 120 συμμετοχές σε μουσικά compilations ανά τον κόσμο.

Ξεκινώντας με τις συνομιλίες του κλαρινέτου και της τρομπέτας, δοσμένες με μια Οσκαρική ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από τους Louis Armstrong, Gene Krupa, Josephine Baker, Benny Goodman  και καταλήγωντας σε ένα ατελείωτο Electro-swing πάρτυ υψηλών προδιαγραφών.

Το πρώτο μέρος του τρίτου άλμπουμ των Tape Five με τίτλο “Tonight Josephine ! ” είναι ένα ακόμη ρετρό – αφιέρωμα σε διάφορες πτυχές της Χρυσής μουσικής εποχής των 20’s. Μοιάζει με μια εναλλακτική προσέγγιση μιας παλιάς, ποιότικής ασπρόμαυρης ταινίας. Τα τραγούδια των Brenda Boykin, Iain Mackenzie, Henrik Wagner και Yuliet Topaz παρουσιάζονται με μία τελείως διαφορετική και σύγχρονη εκδοχή ,που μας φέρνει πίσω σε εκείνον τον παλιό και αγαπημένο ήχο. Ένα μουσικό κοκτέιλ εμπλουτισμένο από διασκευές σε τραγούδια ύφους  “Far Far Away”, μέχρι τις πιο σύγχρονες προτάσεις του  “Charleston House” και του  “Bad Boy Good Man”.

tape_five_2013_11

Στο δεύτερο μέρος του δίσκου, ταξιδεύουμε πίσω στο παρόν με πιο χαλαρούς Jazz ήχους, δοσμένους με ένα μοναδικό τρόπο από τον  Iain Mackenzie, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το BBC του Λονδίνου ως ένας από τους πλέον σημαντικούς  Jazz ερμηνευτές. Ακούμε αγαπημένα remixes των 80’s παιγμένα με τον ιδιαίτερο electro -swing τρόπο που έχει κάνει τους Tape Five μοναδικούς και καταλήγουμε στον ηχητικό υπνωτισμό που προκαλεί ο balkan ήχος του κλαρινέτου στο “Alcazar”.

Ένα ραντεβού κλεισμένο μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου και μια υπόσχεση για ένα Lounge party, γεμάτο με τη ζωντάνια της Swing, την αισθητική της Jazz, τη δυναμική των Electro στοιχείων και την ατμόσφαιρα που προσδίδει ο νέος συναυλιακός χώρος του Gazarte.

Penny & Τhe Swingin΄Cats:

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Penny & The Swingin’ Cats. Το μουσικό συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του στα τέλη του 2009 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και μπαρ της Αθήνας, κατακτώντας σημαντική μερίδα του κοινού της swing-Jazz και όχι μόνο. Έχουν ήδη ηχογραφήσει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά η οποία λέγεται «ΡΕΤΡΟ», ενώ τον Μάιο του 2013 δημιούργησαν την “Penny & The Great Big Band” η οποία απαρτίζεται από 20 μουσικούς .

Έχουν εμφανιστεί με σημαντικότατους καλλιτέχνες, χαρακτηριστικότεροι των οποίων ο Parov Stelar, ο Marc Almond, η Imany και οι Puppini Sisters.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι    
τηλ : 210-3460347
Ημερομηνία :   14/11
Ώρα έναρξης : 22.00
Doors Open :   21.00                                                                

Τιμές Εισιτηρίων
Καθήμενοι Α’ ζώνης : 25€  — Καθήμενοι Β’ ζώνης : 18€ —  Όρθιοι : 12€
Προπώληση εισητηρίων :www.gazarte.grhttp://www.viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here