3/5/2012
www.musiccorner.gr

Οι Word of Mouth, οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος, γιορτάζουν τα 5 χρόνια ύπαρξης τους με σειρά live εμφανίσεων και street performances στην πατρίδα του hip hop την Νέα Υόρκη, στα πλαίσια της επίσημης πρόσκλησης της BEATBOXER ENTERTAINMENT για συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις ΑMERICAN BEATBOX FESTIVAL & HIP HOP SUBWAY SERIES, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 3-6 Μαΐου 2012.

Το 2009 οι WOM γίνονταν οι πρώτοι Έλληνες beatboxers που βγήκαν από τα σύνορα της χώρας, λαμβάνοντας μέρος στον τελικό ομάδων – εθνών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού – Festival BEATBOXBATTLE (Βερολίνo 2009) και τώρα δέχονται την πιο μεγάλη πρόσκληση – πρόκληση για ένα βήμα πιο πέρα σε καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο στη τέχνη τους.

Στο ενεργητικό τους έχουν σειρά πετυχημένων εμφανίσεων στα πλαίσιατου Ελληνικού Φεστιβάλ (2009) και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών(2011 & 2012), TEDxAthens 2011 και ανοίξει συναυλίες καταξιωμένων hip hop ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, όπως SNOOP DOGG (US), PHILIFECYPHER (UK), Lords of the Underground (US) και Beat Assaillant (US). Η σταθερή συνεργασία τους από το 2009 με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Σανάδες ανέδειξε τις δυνατότητες της μουσικής σύνδεσης φωνής και beatbox, με σειρά πετυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Τέλος οι φωνητικές τους ικανότητες έχουν χρησιμοποιηθεί σε σειρά διαφημιστικών για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Τέλος, είναι δημιουργοί της πρώτης Beatbox Academy στην Ελλάδα στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here