10/10/2012
www.musiccorner.gr

Κάτι ανάμεσα σε live , performance , θέατρο, καμπαρέ, χορευτικές δράσεις, τζαζ όπερα, λίγο από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί – ή, τέλος πάντων, οι Yianneis συναντούν για πρώτη φορά τους Opera Chaotique. Όπως έπρεπε…

YIANNEIS

Οι YIANNEIS βρίσκονται στα μουσικά πραγματα εντός και εκτός Ελλάδας για λιγότερο από 4 χρόνια, και υπήρξαν πάντοτε, με τρόπο ανορθόδοξο, μακριά απο τη συστημική λογική. Σαν να προσπαθούσαν μάταια να δημιουργήσουν μια δική τους γλώσσα και σε εκείνη τη γλώσσα να επικοινωνήσουν την τέχνη τους. 12/10/12 επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 για να κάνουν μια τομή στα “καλλιτεχνικά” με ενα concept που πιθανόν να σοκάρει.

Σας τους παραδίδουμε… με τα δικά τους λόγια

“Οι Υiannei, έπειτ από την παρουσίασ του πρώτ τους δίσκο με συνοδεί εγχόρδω τον περασμέν Μάρτι, επιστρέφ στη σκην του GAGARIN20 με ένα ολοκαίνουρ concept-sho. Το πάθο σε συνέργει με το λάθο, η ακράτητ ζωντάνι σε κόντρ με τις αδυναμίε, ένα αιώνι best-selle σε διαγώνι ανάγνωσ και παντελώ ελεύθερ απόδοσ. Πάν απ’ όλα, η αβάσταχτ γοητεί της αμηχανία σε όλ της το μεγαλεί.

Η πολυδιάστατ παρουσί των Yianneis, με μηχανικ ακρίβεια και ενισχυμέν αλλά συνάμ ανίσχυρ εξοπλισμό, ποτ ίδια και απαράλλαχ, θα εμπεριέχε υλικ από το επερχόμ άλμπου, αυθεντικέ δράσει από το παρό, καθώ και όσου από εσάς παρευρεθείτ στη συναυλί, ψυχή τ και σώματ, χωρ καμία διάκρισ.

Οι Yianneis είναι:
Λάμπρος Φιλίππου: Φωνή, conception
Νίκος Ζαδές: Φωνή, πιάνο, ακορντεόν, kaossilator pro, kaoss pad
Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρες, φωνητικά
Δημήτρης Πετράκης: Φλάουτο, φωνητικά, AKAI wind controller
Ilya Algaer: Κοντραμπάσο, φωνή
Άρης Καλλέργης: Τύμπανα, φωνητικά
Κώστας Δασκαλάκης: Σχεδιασμός ήχου

OPERA CHAOTIQUE
proudly presents

“A Jazz up Opera Show”

Ένα σουρεαλιστικό μουσικοθεατρικό crossover cabaret

Το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2011 και ηδη έδωσε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Αθήνα, Λονδίνο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Βελιγράδι. Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη, οι οποίοι πλαισιώνονται κάθε φορά από εκλεκτούς καλεσμένους, όπως χορευτές ή ακροβάτες, τραγουδιστές της Όπερας και όχι μόνο…

Στα μέσα του 19 ου αιώνα σε ένα σκοτεινό θέατρο στο κέντρο του Παρισιού, ο Tenorman έπαιζε το Φάντασμα της Όπερας και ο Voodoo Drummer κρουστά στην ορχήστρα . Η παράσταση κατέβηκε αμέσως … Έτσι δημιούργησαν τους Opera Chaotique και παρουσιάζουν πια, ένα μουσικοθεατρικό crossover cabaret, μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής, όπως Opera, Jazz, Alternative Rock, Musical, Αφρικάνικους Ρυθμούς και πρωτότυπες συνθέσεις, μέσα από μια κωμικο-τραγική ιστορία, σε ένα συνδυασμό με αυτοσχεδιασμούς και στιγμιαία αλληλεπίδραση με το κοινό που ήδη κέρδισε την εύνοια του Βερολινέζικου τύπου και όχι μόνο.

“Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα, δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης” (TIP BERLIN MAG)

Μέσα σε τρεις πράξεις ο Δον Ζουάν και η Κάρμεν, το Φάντασμα της Όπερας, ο Figaro και ο Charles Bukowski με τον Faust , μπλέκουν σε περιπέτειες και πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμικοτραγική ιστορία.

Από την Όπερα του 18ου και 19ου, στην γένεση της Τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις απαρχές του 1900, ως τα Βερολινέζικα Καμπαρέ της δεκαετίας του ’20 και ’30.

Στην παράσταση A Jazz up Opera Show, οι Opera Chaotique ενσωματώνουν το ντεμπούτο τους album Death of the Phantom of the Operaπου κυκλοφόρησε πρόσφατα. Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με τη Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…

Members:
Tenorman: Vocals / Piano & Mystery

Voodoo Drummer: Drums & Tricks

Guests:
Λητώ Μεσσήνη: Σοπράνο

Σταύρος Παργινός: Τσέλο
+ more t.b.a.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
Tηλ: 215 5400888

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here