14/11/2011
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Μελίνα-Σοφία Βαρβαρέζου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ήταν η προτελευταία εμφάνιση της Ευρυδίκης στο Σταυρό του Νότου Plus με φιλοξενούμενούς της αυτή τη φορά τον Γιάννη Σαββιδάκη και τη Σαλίνα. Είχαν προηγηθεί πέντε εξαιρετικές μουσικές Παρασκευές με αγαπημένους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Βαρδής, η Πένυ Ραμαντάνη, η Ευσταθία, ο Κώστας Τουρνάς και ο Γιώργος Θεοφάνους και έπεται άλλη μία με guest το Δημήτρη Κοργιαλά.

Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε θερμά και στα προηγούμενα live, γέμισε για άλλη μια φορά το χώρο του Σταυρού του Νότου Plus, για να γιορτάσει μέσα από τις περιορισμένες αυτές εμφανίσεις τα 20 χρόνια της ερμηνεύτριας στη δισκογραφία. Λίγο πριν τις 23.30 η Ευρυδίκη ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε τη βραδιά με το «Ονειρεύομαι ακόμα μαμά…» αγαπημένο της καινούριο κομμάτι από τον ομότιτλο άρτι κυκλοφορήσαντα δίσκο της. Η συνέχεια είχε κάτι από τα παλιά, αλλά παρουσίαζε και μια καινούρια νότα στο κοινό. Σημαντικοί σταθμοί στη δισκογραφία της όπως τα «Πιάσε με», «Θυμάμαι», «Θέλω τόσο να σε δω», «Τόσα και άλλα τόσα», «Ζωή να μπω», «Στο ίδιο βαγόνι», «Το μόνο που θυμάμαι», μπλέχτηκαν ευχάριστα με νέα τραγούδια όπως τα «Στης αγάπης το θυμό», «Μια ζωή για μένα», «Φιλιά στο ψυγείο» και «Το ένα».

Στα μισά περίπου του πρώτου μέρους ανέβηκε στη σκηνή η πρώτη φιλοξενούμενη και συμπατριώτισσα της Ευρυδίκης, Σαλίνα, για να τραγουδήσουν παρέα τις «Διαφορές». Η Σαλίνα μόνη της στη σκηνή, ερμήνευσε για τον κόσμο τα «Πονάει η αγάπη», «Λύκε λύκε είσαι εδώ» από την ομώνυμη κυπριακή σειρά και «Πάλι θα στη δώσω την καρδιά», ενώ μαζί με την Ευρυδίκη τα «Losing my religion», «Δε θέλω να μιλάς» και «I hate myself for loving you».

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς άνοιξε με το «Falling». Ο Γιάννης Σαββιδάκης, ένας φίλος από τα παλιά, σε δίσκο του οποίου η Ευρυδίκη είχε κάνει φωνητικά στο ξεκίνημά της, πήρε τη σκυτάλη και τραγούδησε αγαπημένα κομμάτια που ξεσήκωσαν το κοινό. «Το κορίτσι μου κοιμάται», «Πίστεψέ με» αφιερωμένο στην Ευρυδίκη, «Το φιλί», «Πάρε το δάκρυ μου», «Δέκα μάγισσες» ήταν κάποια από αυτά. Με ευχάριστη διάθεση και χιούμορ, ανέβασε στη σκηνή τη Σαλίνα, χαρακτηρίζοντας τη μια πολλά υποσχόμενη νέα τραγουδίστρια και τραγούδησε μαζί της τα «Ρολόγια», ένα κομμάτι που της χάρισε για το νέο της δίσκο, κάτι που όπως ο ίδιος είπε δεν το συνηθίζει! Παρέα και οι τρεις ερμήνευσαν το νέο τραγούδι του «Γίνομαι Θεός» με τη Σαλίνα να αναλαμβάνει την πρόζα και την Ευρυδίκη το τραγουδιστικό κομμάτι στη θέση της Κατερίνας Τσάβαλου, καθώς και τα «Knocking on heaven’s door» και «Ι giardini di marzo / Πριν το τέλος».

Η βραδιά συνεχίστηκε με βόλτες από το παρόν στο παρελθόν και αντίστροφα. Μια αεικίνητη Ευρυδίκη με “αναβολικό” της την αγάπη της για τη μουσική και μια ζωντάνια που έκανε τη σκηνή να μην τη χωράει, μας τραγούδησε «Εξαρτάται», «Je veux», «Δε μετανιώνω», «Fever», «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Βήμα βήμα», «Το λάθος» και πολλά ακόμα, παρασέρνοντας τον κόσμο να τραγουδάει μαζί της.

Μέχρι τις 3.30 το κοινό παρέμενε στις θέσεις του και παρόλο που η Ευρυδίκη παρουσίασε τους μουσικούς της, κάτι που συνήθως σηματοδοτεί το τέλος, δεν έλεγε να κουνηθεί από αυτές, χειροκροτώντας και απαιτώντας κι άλλο! Έτσι το encore δεν άργησε να έρθει, ένα encore …μισής ώρας (!) με παραγγελιές του κόσμου, που ανέβασε στη σκηνή τους τρεις καλλιτέχνες, αλλά και τον Δημήτρη Κοργιαλά για να μας δώσει μια ιδέα για όσα μας επιφυλάσσει την επόμενη και τελευταία Παρασκευή στο Σταυρό του Νότου Plus.

Την Ευρυδίκη συνοδεύουν οι:
Κιθάρα: Στράτος Σπηλιωτόπουλος
Μπάσο: Βαγγέλης Τζάτζος
Πλήκτρα: Άγγελος Βαφειάδης
Βιολί: Μπρούνα
Τύμπανα: Δημήτρης (Digi) Χωριανόπουλος

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here