«Επιτυχία σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις!»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Μελίνα Δοσίου
Music Corner – 10/5/2013

Είναι δύσκολο να πάρεις συνέντευξη από έναν άνθρωπο που εκτιμάς, θαυμάζεις και ένα σωρό άλλα ρήματα, όλα τους έννοιας θετικής! Κυρίως γιατί, δημοσιογραφικά, μπορεί να μην μπεις καν στη διαδικασία να του κάνεις ορισμένες ερωτήσεις, πολύ απλά γιατί κάποια πράγματα τα ξέρεις ήδη! Ταυτόχρονα όμως είναι εξαιρετικά προκλητικό να πάρεις αυτό το ρίσκο και να ξεπεράσεις τις όποιες δυσκολίες. Ελπίζω να το κατάφερα, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσα για πολλοστή φορά πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είναι ο Γιώργος Καραδήμος – πέραν του ότι είναι καλλιτέχνης με ήθος και σπουδαίος ερμηνευτής.

Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω ή απλά θέλετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, δεν έχετε παρά να βρεθείτε στο «Ρυθμός Stage» στις 13 Μαΐου. Το live που θα παρουσιάσει εκεί ήταν η αφορμή της συνάντησής μας στο φιλόξενο “Life Coffee Bar” στο Χαλάνδρι, όπου ο Γιώργος παραχώρησε στο Music Corner την αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί!

giorgoskaradimos_2013_05_01

Music Corner: Να ξεκινήσουμε με την αφορμή αυτής της συνέντευξης, την εμφάνισή σου στο «Ρυθμός Stage» τη Δευτέρα το βράδυ, με τίτλο «Vintage: Από τον Τσιτσάνη στη Nina Simone».
Γιώργος Καραδήμος: Πρόκειται για συρραφή από κομμάτια φαινομενικά διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά που έχουν την κοινή συνισταμένη του να είναι, κατά τη γνώμη μου, καλά τραγούδια, με ειλικρίνεια και πραγματικό συναίσθημα. Το γεγονός ότι τα έχουμε πειράξει πάρα πολύ με μια funky μπάντα, χωρίς τα κομμάτια να είναι αυτού του είδους, ήταν μεγάλη πρόκληση. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και φωνητικά και ενορχηστρωτικά, χωρίς βέβαια να χαθεί το αρχικό αίσθημα των τραγουδιών. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όχι να πάρω ένα τραγούδι και να το μεταμορφώσω και στο τέλος να μη σου λέει τίποτε ή να σου λέει άλλα πράγματα από το αρχικό. Πάτησα πάνω στους στίχους -γιατί ο στίχος είναι η ψυχή του τραγουδιού- και μετάλλαξα λιγάκι μουσικά τα τραγούδια με τη βοήθεια των φοβερών μουσικών της μπάντας μου, των Groovy People.

Music Corner: Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη μπάντα έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή σου πάνω στη σκηνή…
Γιώργος Καραδήμος: Νιώθω ότι είμαστε μια μπάντα, ότι παίζω με τους φίλους μου. Και το γεγονός ότι κάναμε πάρα πολλές πρόβες, επειδή ήταν πάρα πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα, μας έφερε κοντά, γίναμε φίλοι, κι αυτό βοήθησε πολύ. Δεν ξέρω αν αυτό που βγαίνει πάνω στη σκηνή είναι θέμα αυτοπεποίθησης, όσο το ότι βρήκα πράγματα μουσικά, ερμηνευτικά, τα οποία δεν ήξερα ότι τα έχω. Αυτό με κάνει να νιώθω πιο απελευθερωμένος.

Music Corner: Το γεγονός ότι αυτή η παράσταση περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος της διασκευές, αλλά και το ότι κι εσύ έχεις ερμηνεύσει πολύ ωραίες διασκευές στη δισκογραφία σου, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ίσως υπάρχει έλλειψη πρωτότυπων τραγουδιών γενικότερα;
Γιώργος Καραδήμος: Όταν διαλέγω να κάνω μια διασκευή, σκέφτομαι μόνο αν μ’ αρέσει και ότι δεν έχω βαρεθεί να ακούω αυτό το τραγούδι. Δεν πιστεύω όμως ότι δεν βγαίνουν καλά ελληνικά τραγούδια, δεν λειτουργώ με αυτή τη λογική. Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει αρκετά αξιόλογα πράγματα. Ίσως επειδή είναι πιο δύσκολη η κατάσταση και μας έχει κάνει όλους, εταιρείες και καλλιτέχνες, πιο απαιτητικούς. Δεν ρισκάρει κάποιος να βγάλει κάτι μέτριο, το παλεύουν όλοι περισσότερο. Ουσιαστικά έτυχε και έκανα τις διασκευές που έχω κάνει, δεν συνέβη για να έχω τη βεβαιότητα της εμπορικής επιτυχίας.

giorgoskaradimos_2013_05_02

Music Corner: Το «Με Πνίγει Τούτη η Σιωπή», η μοναδική διασκευή ελληνικού τραγουδιού που έχεις κάνει, έχει το σπάνιο προνόμιο να είναι, κατά τη γνώμη μου, καλύτερη από το πρωτότυπο.
Γιώργος Καραδήμος: Είναι πολύ καλό αυτό που λες! Χαίρομαι, αν ισχύει! Αυτό που ξέρω είναι ότι άρεσε πάρα πολύ και στους δημιουργούς, τον Γιάννη Σπανό και τον Κώστα Κωτούλα. Στο live υπάρχουν πολλές ακόμη αναπάντεχες διασκευές, οι οποίες νομίζω ότι είναι εξίσου επιτυχημένες. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε αυτήν την παράσταση όλο το καλοκαίρι σε περιοδεία –ελπίζω να κάνουμε αρκετά live με την μπάντα!

Music Corner: Το καινούργιο σου τραγούδι, «Άγρυπνο Κώμα», έχει γραφτεί εδώ και πολύ καιρό και, παρότι είναι ερωτικό τραγούδι, ο τίτλος του δένει απίστευτα με τα όσα ζούμε μέσα στην κρίση.
Γιώργος Καραδήμος: Όντως! Βγάζω το καπέλο στη Sunny Μπαλτζή, η οποία έγραψε τους στίχους πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα μελωδία, δημιουργώντας ένα τραγούδι, όπως το είπες, διπλής ανάγνωσης. Μπορεί ο καθένας να το εκλάβει όπως νομίζει. Με ενδιαφέρει γενικά να υπάρχει αυτό στα τραγούδια μου –η τέχνη πρέπει να σε αφήνει ελεύθερο να δώσεις τη δική σου ερμηνεία σε κάθε δημιουργία. Με αφορμή τον τίτλο του τραγουδιού, με ρωτάνε συχνά γιατί η κοινωνία βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, σε άγρυπνο κώμα ουσιαστικά. Υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή και ο κόσμος βρίσκεται πραγματικά σε καταστολή. Δεν αντιδρά, δεν κατεβαίνει σε διαδηλώσεις, έχει επαναπαυτεί. Δεν είναι φυσιολογικό όλο αυτό! Βγαίνουμε κάποιοι καλλιτέχνες και λέμε τη γνώμη μας –λίγοι, είναι η αλήθεια. Διαπίστωσα ότι το να εκτεθείς, να πεις την άποψή σου σε μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι και επίφοβο, γιατί ο καθένας μπορεί να σου βάλει μια ταμπέλα που δεν ισχύει. Προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα, ούτε έχω ταχθεί με κάποιον. Συμβαίνει όμως, σε πολλές περιπτώσεις, να κάνεις μια δήλωση και να σε βάζουν σε συγκεκριμένο «κουτάκι» ή να απομονώνει ο καθένας το κομμάτι που τον συμφέρει. Θεωρώ, πάντως, ότι είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη, άσχετα αν είναι καλλιτέχνης ή όχι, να πάρει θέση γι’ αυτό που συμβαίνει. Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ! Έγιναν οι εκλογές πριν από έναν χρόνο, ο κόσμος αποφάσισε ότι θέλει αυτό το πράγμα κι είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να το σεβαστούμε. Σίγουρα δεν μπορεί να εμποδίσει κανείς κανέναν να κάνει κριτική, αλλά αν δεν αντιδρά ο κόσμος σε όλα αυτά που γίνονται και απλά εκτονώνεται κάνοντας κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ξέρω τι άλλο να πω!

Music Corner: Για να κλείσουμε το θέμα της πολιτικής, είσαι αισιόδοξος για το μέλλον;
Γιώργος Καραδήμος: Είμαι φύσει αισιόδοξος! Η αφύσικη κατάσταση που ζούμε, λογικά θα επανέλθει σε ισορροπία. Για το πότε και το πώς όμως, δεν έχω ιδέα! Έχω την αίσθηση ότι αυτό θα συμβεί σε μια άσχετη στιγμή, από κάποιο τυχαίο γεγονός. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια οργανωμένη αντίδραση. Το κίνημα των Αγανακτισμένων, για παράδειγμα, έγινε τελείως αυθόρμητα, χωρίς καθοδήγηση. Προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, έστω κι αν μετά πήγαν να του δώσουν χροιά διαφορετική απ’ αυτή που είχε. Γενικότερα είναι πολύ άσχημο να σου βάζουν ταμπέλες και να προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν κινήματα, ιδέες. Το θεωρώ άθλιο! Κάτι που ξεκινά με αγνή πρόθεση να προσπαθεί ο άλλος να το οικειοποιηθεί, να το χειραγωγήσει. Ό,τι έγινε εκείνες τις μέρες ήταν μια ανάγκη του κόσμου…

Music Corner: Θέλω να αλλάξουμε θέμα, με κάτι που μάλλον θα θεωρηθεί δημοσιογραφικό φάουλ γιατί είμαστε και στον μήνα της Eurovision! Δεν θα σε ρωτήσω κάτι σχετικό, αλλά θα χρησιμοποιήσω τη συμμετοχή σου στον ελληνικό τελικό του διαγωνισμού το 2010, όπως και το γεγονός ότι έπαιξες στο “RENT”, για να μου μιλήσεις για κάτι που σε χαρακτηρίζει: Την επιθυμία σου να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα.
Γιώργος Καραδήμος: Από πιτσιρικάς το είχα αυτό! Νομίζω ότι συμβαίνει επειδή έχω το μικρόβιο της δημιουργίας. Αυτό σε κάνει να θες να ψαχτείς, γιατί βαριέσαι εύκολα και θέλεις να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα. Προσπαθώ να πηγαίνω την τέχνη μου ένα βήμα πιο πέρα τη φορά. Ελπίζω να το καταφέρνω!

Music Corner: Από τις σημαντικές συνεργασίες που έχεις κάνει, ποια ξεχωρίζεις συναισθηματικά;
Γιώργος Καραδήμος: Δεν μπορώ να μη σου πω για το ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη. Το «Σε Θέλω Εδώ» ήταν το πρώτο τραγούδι μου που ακούστηκε πολύ στα ραδιόφωνα και μου έδωσε το βήμα να βγω. Όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι δεν μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσω συνεργασίες, έχουν όλες τους συναισθηματική αξία για μένα. Η πρώτη φορά που βγήκα σε πολύ κόσμο ήταν με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Πρώτη εμπειρία δίπλα σε μια τεράστια ερμηνεύτρια! Τι να πω επίσης για τον ογκόλιθο, τον Δημήτρη Μητροπάνο… Πολύ ευτυχής συγκυρία να βρεθώ δίπλα του και ακόμη πιο ευτυχές το γεγονός ότι τραγουδήσαμε μαζί ένα τραγούδι στο Ηρώδειο. Απίστευτη βραδιά! Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω υπάρξει δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα. Από ‘κει και πέρα, ο καθένας πρέπει να έχει αυτογνωσία, να μην επαναπαυτεί. Σου δίνουν κάποιοι άνθρωποι την ευκαιρία να δείξεις ποιος είσαι εσύ από μόνος σου. Αυτό είναι το σημαντικό! Γενικώς θέλει πολύ γερό στομάχι, χαρακτήρα, ωριμότητα… Το πραγματικά δύσκολο είναι να βγεις μόνος σου πάνω στη σκηνή, να κρατήσεις ένα πρόγραμμα, να ξέρεις τί θέλεις απ’ αυτό και να μην κάνεις κάτι απλά επειδή είναι της μόδας. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται… Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε με την μπάντα. Είναι η πρώτη φορά που κάνω ακριβώς αυτό που με εκφράζει.

giorgoskaradimos_2013_05_10

Music Corner: Οι συνεργασίες σου νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα τύχης! Έχουν να κάνουν και με τη δική σου αξία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ανέφερες δεν θα σου πρότειναν να συνεργαστείτε, αν δεν έβλεπαν κάτι σε σένα. Τί νομίζεις ότι μπορεί να είδαν;
Γιώργος Καραδήμος: Ειλικρίνεια. Κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου!

Music Corner: Ακούγεται τελείως απίστευτο, αλλά ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι σχεδόν είκοσι χρόνια –περίπου τα μισά απ’ αυτά είσαι και στη δισκογραφία. Θα ‘θελες κάτι σε όλη αυτήν την πορεία να είναι αλλιώς, να είχε εξελιχθεί διαφορετικά;
Γιώργος Καραδήμος: Αν ήταν στο χέρι μου, θα ήθελα να είχα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Περισσότερες συνεργασίες με άλλους συνθέτες, δημιουργούς. Θα ‘θελα να ‘χα φτιάξει νωρίτερα την μπάντα μου! Αλλά κάθε πράγμα έχει τον χρόνο του. Είχα καλές μπάντες κατά καιρούς, αλλά δεν είχα βρει το υλικό και τον χαρακτήρα που θέλω να έχουν τα live μου. Τώρα ήρθε και έδεσε όλο αυτό… Δεν ξέρω, μπορεί να ήμουν ανώριμος πριν! (γελάει)

Music Corner: Καινούργια τραγούδια πότε να περιμένουμε;
Γιώργος Καραδήμος: Ελπίζω σύντομα! Τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν γραφτεί εδώ και καιρό, αλλά το βασικότερο είναι ότι τα ακούω και είμαι ακόμη ευχαριστημένος. Γενικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πετάω πράγματα, νομίζω ότι είναι το βασικό μου προσόν αυτό! Το θεωρώ πολύ σημαντικό να μη λυπάσαι να πετάξεις πράγματα δικά σου.

Music Corner: Υποθετική ερώτηση: Βγαίνει ο δίσκος σου τον επόμενο χειμώνα και η εταιρεία σου λέει ότι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στα περίπτερα. Πώς αντιδράς;
Γιώργος Καραδήμος: Γιατί υπάρχουν δισκοπωλεία ακόμη; Δυστυχώς, όχι… Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος…!

Music Corner: Αν κάποια στιγμή έπρεπε να επιλέξεις να είσαι μόνο τραγουδοποιός ή μόνο ερμηνευτής, τί θα διάλεγες;
Γιώργος Καραδήμος: Δεν ξέρω… Κάποιες φορές έχω ανάγκη περισσότερο το ένα, κάποιες το άλλο. Θα ήθελα όμως πολύ να κάνω κάποια στιγμή έναν δίσκο χωρίς να ασχοληθώ καθόλου με τα τραγούδια. Απλά να πάω, να τα ακούσω πρώτη φορά στο στούντιο και να μπω να τα τραγουδήσω. Πάρα πολύ θα ‘το θελα αυτό!

giorgoskaradimos_2013_05_04

Music Corner: Ποιος θα ‘θελες να σου γράψει;
Γιώργος Καραδήμος: Δεν θα ήθελα έναν! Θα ήθελα να συνεργαστώ με φίλους, με ανθρώπους που εκτιμώ -στιχουργούς και συνθέτες- και να κάνουμε έναν δίσκο πολυσυλλεκτικό. Υπάρχουν άνθρωποι από χώρους που μπορεί να είναι «ξένοι» από τον δικό μου, αλλά δεν έχει να κάνει, δεν έχω τέτοια «κολλήματα». Ένα καλό τραγούδι είναι ένα καλό τραγούδι! Μας πάει πίσω το να μην είμαστε αντικειμενικοί με αυτό που ακούμε και να το κρίνουμε μόνο με βάση το ποιος το λέει. Έτσι μπορεί να χάσουμε και πράγματα που αξίζουν…

Music Corner: Ποια είναι η πρώτη φορά που θυμάσαι να σε έχει εντυπωσιάσει κάποιο άκουσμα;
Γιώργος Καραδήμος: Όταν ανακάλυψα τη μελοποιημένη ποίηση! Είπα: «Αυτό είναι το απόλυτο!» Μια πολύ ωραία μελωδία πάνω στην ποίηση, με όμορφη ενορχήστρωση και γίνεται το θαύμα!

Music Corner: Αν δεν κάνω λάθος, μελοποιημένη ποίηση είχες επιλέξει και όταν πήγες στην ακρόαση για τη «Σπείρα Σπείρα».
Γιώργος Καραδήμος: Ναι! Το «Με την Πρώτη Σταγόνα της Βροχής» είχα πει… Οι «Γραμμές των Οριζόντων» επίσης είναι ένας δίσκος που με σημάδεψε πολύ. Ακόμη κι αν μικρό παιδί δεν καταλάβαινα όλες τις λέξεις στην ποίηση του Καββαδία, υπήρχε ένα αίσθημα, σε ταξίδευε! Το τραγούδι πρέπει να σου μιλάει μέσα σου είτε καταλαβαίνεις τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο είτε όχι. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι μαγικό!

Music Corner: Τί σε εμπνέει συνήθως;
Γιώργος Καραδήμος: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Συνήθως όμως είναι αυτά που με στεναχωρούν ή με προβληματίζουν που με οδηγούν να γράψω. Τη χαρά δεν έχεις ανάγκη να τη μοιραστείς, γίνεσαι εγωιστής!

Music Corner: Τη χαρά τη ζεις…
Γιώργος Καραδήμος: Ακριβώς! Τη λύπη είναι που θέλεις να πετάξεις από μέσα σου. Να την ξορκίσεις, μοιράζοντάς τη με άλλους ανθρώπους…

giorgoskaradimos_2013_05_05

Music Corner: Πώς ορίζεις προσωπικά την επιτυχία;
Γιώργος Καραδήμος: Το να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις! Είναι τόσο σημαντικό και τόσο δύσκολο να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς!

Music Corner: Τί ονειρεύεσαι;
Γ
ιώργος Καραδήμος: Εύχομαι να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπάω, αλλά και όλοι μας γενικότερα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν υπάρχει δυστυχία στον κόσμο γύρω σου –δεν αντέχεται! Θα ήθελα να ήταν όλο αυτό που ζούμε τώρα με την κρίση ένα κακό όνειρο. Αυτό είναι το χειρότερο, ότι αυτή η εποχή δεν σ’ αφήνει να κάνεις όνειρα! Βγάζω ένα καινούργιο τραγούδι ή πάνε καλά τα live μου, ας πούμε… Και τί έγινε; Όταν ζεις σε ένα περιβάλλον στενάχωρο, το οποίο δεν σου δίνει προοπτική, δεν ξέρω τί μπορεί να συμβεί… Α, να τί ονειρεύομαι: Να αποκτήσουμε προοπτική, να υπήρχε μια ελπίδα! Και δεν πιστεύω σε Μεσσίες, τα πράγματα δεν γίνονται μαγικά… Αλλά αν είχαμε αλληλεγγύη, αν νοιαζόμασταν αληθινά ο ένας για τον άλλον, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Πραγματικά το πιστεύω! Μπορεί να μην είναι μόνο θέμα έλλειψης ήθους το ότι αυτό δεν συμβαίνει. Μπορεί να είναι και φόβος. Φόβος που σε κάνει να λες, επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, «Εγώ να είμαι καλά και δόξα τω Θεώ που έχω να φάω!» Ενώ αύριο μπορεί να χτυπήσει όλο αυτό το πράγμα και τη δική σου πόρτα –δεν είναι κάτι που αφορά μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Αν ήμασταν όλοι ενωμένοι με ένα κοινό όραμα, αν μπορούσαμε να μην είμαστε ευτυχισμένοι αν δεν είναι και ο διπλανός μας… Αν είχαμε όλοι αυτήν τη σκέψη, ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα είχαμε φτάσει εδώ!

Music Corner: Θέλω να κλείσουμε αυτήν τη συζήτηση με μια ερώτηση για τη μουσική –την Τέχνη γενικότερα, αν προτιμάς: Κάθε καλλιτέχνης προσφέρει και εκφράζει μέσα από την τέχνη του κομμάτια απ’ τον εαυτό του. Όμως τί έχει χαρίσει σε εσένα η μουσική;
Γιώργος Καραδήμος: Ψυχική ηρεμία! Όταν καταπιέζεσαι ή νιώθεις ότι καταπιέζεσαι, η έκφραση μέσα από τη γραφή, τον στίχο ή τη μουσική σού προσφέρει μια παροδική στιγμή ευτυχίας. Μπορεί να σε γλιτώσει ακόμη και από την τρέλα, νομίζω… Για πόσο μπορεί να καταπιέζεται ένας άνθρωπος; Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι θεωρώ μεγάλη τύχη και επιτυχία το γεγονός ότι κάνω αυτό που αγαπώ. Έχουν βέβαια αλλάξει πολύ τα πράγματα γύρω μας και δεν αποκλείω καθόλου, μετά από χρόνια, να βρεθεί κάποια άλλη διέξοδος έκφρασης για μένα. Μην έχεις αμφιβολία ότι, αν πάψει να με εκφράζει αυτό που κάνω, θα ασχοληθώ με κάτι άλλο!

Music Corner: Προσωπικά δεν αμφιβάλλω διόλου! Είμαι όμως εξίσου σίγουρη πως, ό,τι κι αν κάνεις θα το αγαπάς!
Γιώργος Καραδήμος: Αυτό είναι αλήθεια! Μόνο έτσι νοιώθεις ελευθερία!

——————-

*** Ευχαριστούμε το cafe bar «Life» για τη φιλοξενία (www.facebook.com/profile.php?id=100002115581288 / Ιφικράτους 1-3 , Πεζόδρομος Χαλανδρίου / 210.6896292)
***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here