25/7/2013
www.musiccorner.gr

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετέχει στο Glatt & Verkehrt Festival που γίνεται στην πόλη Krems της Αυστρίας από τις 24 ως τις 27 Ιουλίου. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος εμφανίζεται στο Φεστιβάλ την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου. Ενδεικτικά αναφέρονται: Αυστρία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβακία, Μαρόκο, Βραζιλία, Κούβα, Σενεγάλη, Ινδονησία. Ο Μπάμπης θα εμφανιστεί με το ήδη γνωστό και πολύ αγαπημένο στο ελληνικό κοινό ακουστικό σχήμα που το αποτελούν ο ίδιος στην ακουστική κιθάρα, ο Μιχάλης Βρέττας στο βιολί, ο Φώτης Σιώτας στο βιολί και στην βιόλα, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος στο μπουζούκι.

papadopoulos_mpampis_2013_07

Μια σύγχρονη και ταυτόχρονα εμπνευσμένη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαϊκής μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών. Μία μινιμαλιστικής αισθητικής προσέγγιση των συνθέσεων , που τους δίνει μια άλλη διάσταση και αναδεικνύει τις πρωτότυπες μελωδίες. Πλέον – και με αυτήν την εμφάνιση στο Glatt & Verkhert Festival η ιδιαιτερότητα και η δημιουργικότητα αυτής της προσέγγισης αναγνωρίζεται και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το υλικό προέρχεται από τους δύο προσωπικούς του δίσκους του Μπάμπη («Από την σπηλιά του Δράκου», Puzzlemusik 2010 και «Σκηνές απο ένα ταξίδι», Puzzlemusik 2008) ενορχηστρωμένο για το συγκεκριμένο ensemble και διευρυμένο στυλιστικά. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει στο στούντιο καινούργιο υλικό – φυσική συνέχεια των ως τώρα αναζητήσεων του – το οποίο όμως θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία το 2014.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here