21/5/2014
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Την Πέμπτη 15 του Μάη πήγαμε στο Ρότα Art Cafe, ένα μαγαζί που στον πάνω όροφό του φιλοξένησε για μια διαφορετική βραδιά τον Remi και την μπάντα του!

Και λέω για διαφορετική, καθώς ήταν ένα unplugged show, με τους μουσικούς στη μέση και γύρω τους τον κόσμο καθιστό να ακούει. Ο Remi έβγαλε τον τρίτο του δίσκο που τιτλοφορείται “The Road Not Taken” και ήδη έχει λάβει καλές κριτικές, οπότε καταλαβαίνετε πως φτάσαμε στον χώρο με αρκετό ενθουσιασμό. Αλλά καλύτερα, ας αφήσουμε τον ίδιο τον καλλιτέχνη να μας τα πει…

Music Corner: Η σημερινή εμφάνιση είναι κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνεις συνήθως. Τι ακριβώς, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε;
Remi: Είναι η μοναδική φετινή unplugged εμφάνιση. Θα είμαστε όλη η μπάντα, θα παίξουμε με μουσικά όργανα, θα υπάρχουν τύμπανα και μπάσο, αλλά θα έχουμε μια πιο εναλλακτική και πιο ατμοσφαιρική εμφάνιση, πιο χαλαρή διάθεση και λίγο διαφορετική ενορχήστρωση στα κομμάτια απ’ ό,τι είναι κανονικά.

Music Corner:Έχουμε παρακολουθήσει στον τελευταίο καιρό πολλά live. Τι θα ακολουθήσει και τι να περιμένουμε;
Remi: Κοίταξε, το folk ‘n roll show που κάναμε φέτος πήγε πάρα πολύ καλά, οπότε λέμε να το ενισχύσουμε και του χρόνου. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Dazzlers, θα την εμπλουτίσουμε κιόλας ίσως με κάποιους παραπάνω χορευτές, και γενικά θα βρούμε έναν τρόπο να το εξελίξουμε και θέλω να πιστεύω πως θα περιοδεύσουμε και παραπάνω.

remi_live_2014_05_002

Music Corner: Έχουν οργανωθεί από τώρα κάποιες εμφανίσεις;
Remi: Για το καλοκαίρι κάτι κανονίζουμε, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Ένα σίγουρο είναι το Αγκίστρι εδώ μέσα στον Ιούνιο, και Σπέτσες, και θα γίνουν κι άλλα, τις επόμενες δυο βδομάδες θα έχει βγει το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Ε, και ένα κλασικό Ευρωπαϊκό μίνι tour που κάνω εγώ και παίζω στο δρόμο.

Music Corner: Σχετικά με το δρόμο, ήθελα να σε ρωτήσω αν συνεχίζουν οι εμφανίσεις αυτές στους δρόμους της Αθήνας! Θέλω να πω πως, τον τελευταίο καιρό σας βλέπαμε συχνά σε μαγαζιά και αναρωτιόμουν αν περιορίστηκε το παίξιμο εκτός αυτών.
Remi: Καθημερινά! Αν όχι όλοι μας, εγώ και όποιο άλλο άτομο από τη μπάντα μπορεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εντάξει, το καλοκαίρι πάντα πάμε λίγο Ευρώπη, είτε μόνος μου είτε με κάποιο από τα παιδιά. Αναλόγως ποιος έρχεται. Τώρα λέμε να πάμε μια Πράγα, ίσως Ολλανδία… Πέρυσι είχαμε πάει Φλωρεντία.

Music Corner: Και έτσι φτάσαμε στον 3ο δίσκο! Ο τίτλος του οποίου είναι The Road Not Taken. Θες να μας πεις δυο λόγια;
Remi: Ήταν ένα αντίστροφο concept. Το θέμα του είναι οι επιλογές που δεν κάναμε, δηλαδή κάθε φορά που κάνεις κάτι, κάτι άλλο μένει στην απέξω. Αν πας στον αριστερό δρόμο δεν θα έχει πετύχει ο δεξιός. Αυτό ακριβώς είναι το concept. Έχει κάποιες μελωδίες που δεν χρησιμοποιήθηκαν αλλού, κάποιους στίχους που δεν χρησιμοποιήθηκαν αλλού, τα μέρη που δεν είδαμε, τα πράγματα που δεν κάναμε. Αυτά όλα είναι ένα b-side και μ’ άρεσε πολύ ως ιδέα οπότε και το κάναμε άλμπουμ. Φυσικά μέσα σ’ αυτό μπήκαν και κάποιες ιστορίες αληθινές που είχαμε αφήσει στην απέξω…

Music Corner: Και σχετικά με τον ήχο; Ο δίσκος φάνηκε να κατευθύνεται σε πιο rock ‘n’ roll ακούσματα.
Remi: Γενικά folk είναι η κατεύθυνση που έχω ως προς τη μουσική και θέλω να πάω όσο γίνεται προς το blue grass, πιο παλιό πράγμα και όσο πιο αγνό τόσο το καλύτερο για μένα. Αλλά το folk σε γενική σφαίρα με καλύπτει. Και ας έχει μέσα rock ‘n’ roll, ας έχει country, ας έχει ό,τι θέλει!

remi_live_2014_05_014

Κάπως έτσι λάβαμε και εμείς τη θέση μας και το live ξεκίνησε. Δυστυχώς ο κόσμος δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, αλλά όπως είπε και ο Remi «Έχουμε prive live σήμερα, είστε οι VIP!» Σίγουρα νιώσαμε την ατμόσφαιρα σύντομα να γεμίζει από όμορφους ήχους με κομμάτια από τον πρώτο δίσκο που μας είχαν λείψει και τη συνοδεία του πιάνου να αποτελεί πράγματι μια πολύ ευχάριστη αλλαγή. Αφού ακούσαμε την ιστορία του “Kind Stranger”, περάσαμε από tango μονοπάτια (“One Last Chance”) σε valse ήχους (“The Low Days”) μέχρι να ανέβουν οι ρυθμοί με “I Want Her”!

Ο χώρος ήταν ιδανικός για το συγκεκριμένο live, καθώς ο ήχος ήταν πράγματι πολύ καλός, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε όργανο ξεχωριστά να ακούγεται σε σωστή συνάρτηση με τις φωνές!

Κάπου εδώ τα παιδιά ξεθάρρεψαν και ξεκίνησαν τα αστεία μεταξύ τους αλλά και με το κοινό. Ο Remi κουρδίζοντας την κιθάρα του θα πει «Αυτό είναι ένα δικό μου κομμάτι που λέγεται η αμήχανη στιγμή» και αφού όλοι ξεσπάσουν σε γέλια θα παίξει το “Lonestar” της Norah Jones και θα περάσουν σε κομμάτια του 3ου δίσκου (“Symptoms”, “I Wait For You”).

remi_live_2014_05_006

Το live είχε απ’ όλα, ο Remi ήρθε με πολύ σωστή επιλογή τραγουδιών ανάμεσα στους δίσκους του, και κατάφερε να κλιμακώσει τη διάθεση ώστε να καταλήξει με “Folk ‘n’ Rolla”, με το κοινό να βαράει παλαμάκια και την μπάντα να χαμογελάει βαθιά παίζοντας με πάθος!

«Ελπίζουμε να περάσατε καλά γιατί εγώ έτσι νιώθω!», λέει ο καλλιτέχνης. Δεν φύγαμε παρά μόνο όταν παίξανε το “Whole lotta shaking goin’ on”. Και είμαι σίγουρη πως αν κάποιος είχε το θάρρος να σηκωθεί για να κουνηθεί στο ρυθμό, σύντομα όλοι θα χορεύανε!

Αναμένουμε την επόμενη εμφάνιση!

remi_live_2014_05_013

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τo live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here