25/10/2012
www.musiccorner.gr

Ο αγαπημένος του Ελληνικού κοινού Sivert Hoyem μας συγκινεί από την εποχή των Madrugada ως σήμερα με την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και της σκέψης του, την ευκρίνια της αντίληψης του, την τρυφερότητα της μοναδικής εσωτερικής φωνής του. Θα είναι και πάλι εδώ, «γυμνός» σε μια προσωπική διαδρομή σε ιδιαίτερους χώρους.

Λίγα λόγια για τον Sivert Høyem και την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Long Slow Distance».
Το 4οstudio άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Sivert Høyem τιτλοφορείται « Long Slow Distance»«Αυτό το album με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη δουλειά μου.»

Το άλμπουμ Long Slow Distance σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του Sivert Høyem.
Οι προηγούμενες solo δουλειές μου είχαν επιρροές κυρίως από την folk μουσική και την  Americana, ενώ ο ήχος των Madrugada ήταν πιο μελοδραματικός. Ήθελα αυτή την φορά να χαράξω μια νέα κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο πειραματικό μου έργο ως τώρα, εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο κιθαρίστας του Cato Salsa – που συνεργάζονται στενά από την αρχή ως το τέλος αυτής της νέας κυκλοφορίας –έχουν επηρεαστεί από πολλαπλές νέες κατευθύνσεις , όπως το  black metal των 90’s, την industrial noise, krautrock και την Γαλλική ποπ.  Η παρουσία των synths σε όλα σχεδόν τα κομμάτια είναι κάτι καινούργιο.
– Ο Cato έχει πλησιάσει την μουσική μου σφαίρα, επεκτείνοντάς την και συμπληρώνοντάς την με δικά του στοιχεία. Το νέο υλικό αντανακλά τις εμπειρίες που συλλέξαμε από τις περιοδείες και την μουσική που απολαμβάναμε να παίζουμε περισσότερο. Είναι πιο σκοτεινό, δυναμικό, και δραματικό, εξηγεί ο Høyem.

Θεματικά μπορεί να περιγραφεί ως «ωμή ειλικρίνεια».
Πολλά πράγματα έπρεπε να βγουν προς τα έξω αυτή τη φορά. Δεν μπορώ παρά να μεταφέρω εμπειρίες της προσωπικής μου ζωής στην μουσική που δημιουργώ. Αυτή είναι η ειλικρινής μουσική, μας εξηγεί.

Το Long Slow Distance περιγράφεται ως ένα Νορβηγικό άλμπουμ όμως ο Høyem το περιγράφει ως ένα “Oslo-album”. Πέραν από τους μουσικούς του (Cato Salsa, Christer Knutsen, Rune Nikolaisen, Børge Fjordheim), στην ολοκλήρωση του άλμπουμ συνετέλεσαν και οι Bjarne Stensli, Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym), Ådne Meisfjord (120 Days).
Ολόκληρο το άλμπουμ ετοιμάστηκε στην Νορβηγία, και κυρίως δούλευα στο στούντιο του Harry Gym στο Όσλο. Αν και στο άλμπουμ τραγουδώ στα Αγγλικά, αισθάνομαι ότι έχει μια Νορβηγική ταυτότητα. Επίσης θεωρώ ότι έχει ένα αρκτικό αίσθημα και μια διάθεση που μπορεί να περιγραφεί ως αστική και μυστικιστική  ταυτόχρονα, εξηγεί ο Høyem.

Ο Sivert και ο συμπαραγωγός Bjarne Stensli είχαν την πρόθεση να συνεργαστούν για πολύ καιρό και πλέον, τώρα που το πέτυχαν, είναι πολύ ευχαριστημένοι.
Ο Bjarne είναι ο άνθρωπος πίσω από όλα όσα βρίσκω ενδιαφέροντα στην σύγχρονη Νορβηγική μουσική και είμαι οπαδός της μπάντας του.

Η μόνη μη Νορβηγικής καταγωγής συμμέτοχος στην δημιουργία του Long Slow Distance είναι η Renate Knaup από την θρυλική Γερμανική μπάντα Amon Düül II.
Η συμμετοχή της Renate στο άλμπουμ είναι πολύ σημαντική για εμένα. Δεν υπάρχουν πολλοί guests στο άλμπουμ, όμως όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωσή του παίζουν σημαντικό ρόλο και στην ολοκλήρωση του παζλ.

Η λογοτεχνία και η τέχνη είναι σημαντικής πηγές έμπνευσης για τον Sivert, και η  μουσική είναι συχνά αγκυροβολημένη σε τοπία βγαλμένα από την ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Το άλμπουμ είναι γεμάτο από μεγαλοπρεπείς και σκοτεινούς ήχους καθώς και γυμνές μπαλάντες.
Θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό να παίζω τις σκληρές αλλά και τις πιο ανάλαφρες πλευρές της μουσικής μου με την ίδια αίσθηση ειλικρίνειας.

Ο yem απολαμβάνει την απευθείας επικοινωνία με τους οπαδούς του μέσω των social media και πιστεύει ότι οι fans του θα απολαύσουν το Long Slow Distance.
Αισθάνομαι κοντά σε εκείνους που απολαμβάνουν την μουσική μου και πιστεύω ότι έχω δημιουργήσει ένα άλμπουμ που θα τους αρέσει. Θα υπάρξουν και εκπλήξεις; υπάρχουν πολλά περίεργα τα οποία ένας καλλιτέχνης μπορεί να κάνει σήμερα. Οι άνθρωποι ακούνε πολλά είδη μουσικής πια

Ο Sivert θα περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη με το νέο δίσκο του.
Όσο περιοδεύει κανείς, ανακαλύπτει το είδος του άλμπουμ που έχει δημιουργήσει.

————————-

Sivert Hoyem
“Αutumn in Arcadia” – Solo European Tour 

Η προπώληση για την ιδιαίτερη εμφάνιση του αγαπημένου Νορβηγού Sivert Hoyem στην Αθήνα ξεκίνησε !!! Εισιτήρια των 25 ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα απο το Ticket House  (Πανεπιστημίου 46) το Use Bar (Πλατεία Καρύτση ώρες καταστημάτων) και το  www.123tickets.gr

Ενας ιστορικός χώρος, ο “Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός” ανοίγει την κεντρική του αίθουσα για να φιλοξενήσει έναν μοναδικό καλλιτέχνη σε μια κατάθεση ψυχής.

Τα εισιτήρια είναι περιορισμένα ! Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε συμέτοχοι της μυσταγωγίας.

Στις 29 Νοεμβρίου, στην Αιθουσα Τελετών στο Φιλολογικο Συλλογο Παρνασσος στην Πλατεία Καρύτση ο Sivert “madrugada” Hoyem θα σας μαγέψει!!!

Τα πνεύματα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, περιμένουν τον καταραμένο τροβαδούρο, σε μια βραδιά που θα χαραχτεί στη μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here