13/5/2011
www.musiccorner.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος επέστρεψαν στον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ για 2 Παρασκευοσάββατα: 6-7/5 & 13-14/5 που «ξεχείλισαν» από κόσμο… Τώρα παίρνουν παράταση για άλλο ένα Σαββατο στις 21 Μαΐου, κλείνοντας έτσι μια θριαμβευτική περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο 130 συναυλιών στην διάρκεια ενός χρόνου. Συναυλίες με τεραστια προσέλευση κόσμου, κυρίως από τη νέα γενιά, που στα πρόσωπα των δυο καλλιτεχνών τίμησε το έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι, αποδεικνύοντας έτσι ότι ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης το ήθος, η εμμονή στη νεοελληνική κουλτούρα, επιβραβεύονται αλλά και εμψυχώνουν.

Οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες, γι’ αυτές τις εμφανίσεις τους στον Σταυρό, προτίμησαν να εμφανιστούν με την μορφή του «Τρίο» (Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά), παρουσιάζοντας έτσι τα τραγούδια τους στην ουσιαστική μορφή τους, χωρίς παραγεμίσματα και φιοριτούρες, αλλά με δεξιοτεχνικό τρόπο που απογείωνε καλλιτέχνες και κοινό. Γιατί το πάθος σε αυτές τις παραστάσεις είναι αμφίδρομο. Από την σκηνή στο κοινό και αντιστρόφως.

Όπως σημειώνει ο Μικρούτσικος, αυτή η παράσταση θα ήταν άλλη χωρίς τον Θύμιο Παπαδόπουλο, συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, παραγωγό των περισσοτέρων τραγουδοποιών της γενιάς του ’80 και ’90 και δεξιοτέχνη 16 πνευστών οργάνων.

Το πρόγραμμα αυτής της μοναδικής παράστασης αποτελείται από τραγούδια της τραγουδοποιίας του Μικρούτσικου, αυτής του Θηβαίου, την κοινή τους δουλειά, εκτενή αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου σε ποίηση Νίκου Καββαδία, καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών αγαπητά σε όλους μας.

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΘΗΒΑΙΟΣ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ λοιπόν στον Σταυρό του Νότου, για τις τελευταίες παραστάσεις αυτής της φάσης της συνεργασίας τους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ: Σάββατο 21 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (Κεντρική Σκηνή)
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here