5/2/2014
www.musiccorner.gr

Μετά την απροσδόκητα ενθουσιώδη ανταπόκριση, “Το Δηλητήριο”, το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα, θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Αλκμήνη, κάθε Σάββατο και Κυριακή, ως τις 2 Μαρτίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα ώρα παράστασης 19:00.

Εφεξής, στο ρόλο του Μαρκήσιου κάθε Κυριακή ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, παρακαλούμε να κάνετε κράτηση θέσεων.

“Το δηλητήριο’’, ένα ψυχολογικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, γραμμένο το 1978, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έκτοτε παίζεται συνεχώς επί 35 χρόνια σε όλον τον πλανήτη (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Βενεζουέλα, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία, Χιλή, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Πορτογαλία κ.α.). Αυτή την εποχή, παίζεται ξανά στη Μαδρίτη, σε νέα σκηνοθεσία.

Υπόθεση:
Γαλλία λίγο πριν την επανάσταση. Ο Μαρκήσιος καλεί έναν διάσημο Ηθοποιό στην έπαυλή του, με σκοπό να αξιοποιήσει την Υποκριτική του Τέχνη ως μέσον που θα τον οδηγήσει στην Αλήθεια. Ο Ηθοποιός εγκλωβίζεται μέσα σ’ ένα πλέγμα κοινωνικών και θεατρικών συμβάσεων και οδηγείται σε αδιέξοδο. Το είναι και το φαίνεσθαι, η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, καταλήγοντας σε μια «δηλητηριώδη» σχέση: μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Είναι άραγε το ένστικτο της επιβίωσης ισχυρότερο από το ένστικτο του ηθοποιού; Ο Σιρέρα με συνεχείς ελιγμούς οδηγεί τον θεατή σε διαρκή αποπροσανατολισμό σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

dilitirio_2014_02

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Φωτογραφία: Παναγιώτης Κυριακού

Παίζουν: Στο ρόλο του ηθοποιού ο Διονύσης Σάββας. Στο ρόλο του Μαρκήσιου ο Παναγιώτης Θεοδώρου εναλλάξ με τον Δημήτρη Πετρόπουλο (Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα) 

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3428650

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 ευρώ, ανέργων ΟΑΕΔ/ατέλειες 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here