23/9/2013
www.musiccorner.gr

Η Άνω Τελεία είναι ένα παιχνίδι για τρεις. Μια τολμηρή και προκλητική μουσική πρόταση που έρχεται από τον συνθέτη Στάμο Σέμση, τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τη Νατάσσα Μποφίλιου που ερμηνεύει απρόσμενα τα έξι τραγούδια του album.

Η ιστορία της δημιουργίας του EP αρχίζει λίγα χρόνια πριν, μέσα από κάποια πειράματα του Στάμου Σέμση για τη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου. Κάποια τραγούδια ήρθαν κι έμειναν άλλα έφυγαν, κάποια απόκτησαν λόγια από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τελικά το καλοκαίρι που μας πέρασε ηχογραφήθηκαν με την ενορχηστρωτική συμβολή του Ορέστη Πλακίδη, αποτελώντας την Άνω Τελεία.

Η Νατάσσα Μποφίλιου αποκαλύπτει με την Άνω Τελεία απρόσμενες πλευρές των δυνατοτήτων της, εκπλήσσοντας και τους πιο οικείους ακροατές της. Αποδεικνύει ότι δεν φοβάται να πειραματιστεί με όσα αγαπά, ούτε περιορίζεται σε αναμενόμενες επιλογές.

bofiliou_2013_09_001

Το ομώνυμο τραγούδι μοιάζει να ξεπήδησε μέσα από το soundtrack μιας γαλλικής ταινίας του 50, με φόντο το Παρίσι και την Αθήνα και δύο μοιραίους πρωταγωνιστές. Τραγούδι που συμμετέχει ερμηνευτικά και ο Στάμος Σέμσης με την βαθιά χροιά της φωνής του.

Στο Stellar Romance το ταξίδι στα άστρα συνοδεύει ο ρυθμός μιας ηλεκτρονικής bossa nova, οι τρομπέτες και η jazzy ερμηνεία της Νατάσσας Μποφίλιου που φανερώνει την αγάπη της για την Ella Fitzgerald και την jazz.

Ένα από τα πιο γοητευτικά παραμύθια που έγιναν ποτέ τραγούδι είναι ο Μάγος Βιολιστής. Μια γοητευτική ιστορία για τη δύναμη της μουσικής πάνω σε ένα ηλεκτρονικό βαλς, γεμάτο βιολιά και πνευστά που χτίζουν ένα ονειρικό τοπίο.

Στο Πάμε Ξανά η Νατάσσα Μποφίλιου δίνει μια από τις χαρακτηριστικότερες ερμηνείες της. Δίπλα της «σκάνε» κοφτερές κιθάρες αλλά και έντονος ρομαντισμός.

Οι κιθάρες και ένας καθαρόαιμος electro rock χαρακτήρας κυριαρχούν στο Wrong Way. Ενα κομμάτι που είναι σα να βγήκε από album των Depeche Mode και μια ερμηνεία που φτάνει στα άκρα.

Το album κλείνει ιδανικά με το Unfinished Song. Υποβλητικό στην μουσική του ατμόσφαιρα, ένα μαγικό τρίλεπτο κομψοτέχνημα, έντονα κινηματογραφικό που κλείνει το album με την άνω τελεία των στίχων του.

Η Άνω Τελεία είναι απόφαση οριστική σε χρόνο μιας ανάσας όσο ακριβώς χρειάζεται για να ξεκινήσει ένα ταξίδι. Αυτό είναι για τους τρεις μας τα έξι αυτά τραγούδια: ταξίδι και συνάντηση σε χρόνο μιας ανάσας.”

Νατάσσα – Στάμος – Γεράσιμος

natasa_mpοfiliou_ano_teleia_cover_2013_09_001

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here