12/6/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πέμπτη 5 Ιουνίου και ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον Χρήστο Θηβαίο συναντιούνται στο Θέατρο Βράχων για μια συναυλία για τους φίλους, για την έναρξη του καλοκαιριού, για διασκέδαση, μία συναυλία για όλα, και εμείς ήμασταν εκεί…

pasxalidis_thivaios_live_2014_06_11

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα περίπου στις 9. Ακολούθησε η κλασική διαδρομή από την είσοδο μέχρι τον συναυλιακό χώρο και η αναμονή για τον έλεγχο των εισιτηρίων, αναμονή που παρά την αυξημένη προσέλευση δεν ξέφυγε από τα όρια και αξίζει να αναφερθεί για τα εύσημα!

Προχωρήσαμε στον κύριο χώρο του event και μετά από μια πολύ μικρή αναμονή ο Θηβαίος και ο Πασχαλίδης ανέβηκαν στη σκηνή. Ο κόσμος τους υποδέχτηκε πολύ θερμά και οι ίδιοι ξεκίνησαν τη συναυλία με τις «Περικοπές ενός απόκρυφου Ευαγγελίου» και συνέχισαν με την Πηνελόπη του Πασχαλίδη και το ημερολόγιο του Θηβαίου.

pasxalidis_thivaios_live_2014_06_01_paxou

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας υπήρχε φοβερή ανταπόκριση του κοινού, όχι μόνο ως προς τη διάθεση του στα καλέσματα των καλλιτεχνών αλλά και την, μάλλον αναμενόμενη γι αυτούς τους καλλιτέχνες, γνώση των στίχων. Είδαμε ένα κοινό το οποίο σε κάθε αφορμή και κάθε «δικό σας» των τραγουδιστών τραγουδούσε ομόφωνα και αλάνθαστα μεγάλα κομμάτια από τα τραγούδια, πράγμα που σίγουρα είναι πολύ θετικό!

Εκεί ήταν και ο Σπύρος Γραμμένος για να παρακολουθήσει τη συναυλία ο οποίος μετά από κάλεσμα της Μιρέλλας Πάχου ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο της, το ΜΙ ΡΕ ΛΑ σε στίχους και μουσική του Σπύρου. Αναπόφευκτα η εμφάνισή του ξεσήκωσε τον κόσμο και ο ίδιος συντελούσε σε αυτό χορεύοντας και λέγοντας ατάκες όπως το «βλέπεις πάλι επιτυχία έκανα» που είπε στην Μιρέλλα…!

pasxalidis_thivaios_live_2014_06_08_grammenos

Κατά τη διάρκεια του live ακούστηκαν αρκετές γνωστές διασκευές όπως το «Καλή τύχη μάγκες» του Παύλου Σιδηρόπουλου, ο «Μπαγάσας» του Νικόλα του Άσημου και πολλά άλλα. Αξίζει να αναφερθεί μια διασκευή – συνδυασμός των “I giadrini di marzo” και του “πριν το τέλος”, με τον Χρήστο Θηβαίο να τραγουδάει το Ιταλικό κομμάτι και τον Μίλτο Πασχαλίδη να δηλώνει ότι ονειρευόταν να το τραγουδήσουν σε αυτή τη μορφή μαζί με το Θηβαίο απ’ όταν τον γνώρισε!

Οι δύο φίλοι είχαν πολύ καλή διάθεση σε όλη τη διάρκεια του live και συνεχώς έλεγαν ιστορίες είτε χιουμοριστικές είτε για τη γνωριμία τους, την κοινή διαδρομή τους ή άλλες προσωπικές τους.

pasxalidis_thivaios_live_2014_06_20

Κλείνοντας νομίζω η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική συναυλία στην οποία πραγματικά θα έπρεπε όλοι οι φίλοι του είδους να παραβρεθούν. Ακούστηκαν τραγούδια από όλες τις περιόδους των καλλιτεχνών καθώς και εξαιρετικές διασκευές όπως αναφέραμε και παραπάνω. Αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική ανταπόκριση του κοινού και την όρεξη των μουσικών, θα τολμούσα να πω έμοιαζαν να αναβιώνουν για λίγο παλαιότερες “ένδοξες” εποχές!

pasxalidis_thivaios_live_2014_06_19_paxou

———————-

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here