23/11/2011
www.musiccorner.gr

Ρεμίξ: εναλλακτική εκδοχή ενός τραγουδιού που δημιουργεί κάποιος με βάση την πρωτότυπη μορφή του.(Wikipedia)

Συνήθως κάνουμε ρεμίξ στα τραγούδια για να τους δώσουμε ένα ήχο πιο ηλεκτρονικό, πιο «μπητάτο», πιο χορευτικό. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αντίθετα, επιλέγει ένα «αντίστροφο» ρεμίξ. «Ρεμιξάρει» τα ηλεκτρικά του τραγούδια με την κιθάρα του, ακουστική και ηλεκτρική και τρεις μουσικούς, τον Μιχάλη Βρέττα στο βιολί, τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πασσαλίδη στο μπουζούκι, τον τζουρά, και το ούτι. Με τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου» μιας μικρής, δεμένης ομάδας, ξαναδίνει στα τραγούδια του την λιτή, πρωταρχική τους μορφή.

Δεν πρόκειται για άλλο ένα “unplugged”, ούτε για αναγκαστικές περικοπές λόγω κρίσης. Στον φιλόξενο χώρο του Μύλου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου υποδέχεται τους φίλους του σε μια διαφορετική μουσική παράσταση που έχει στόχο να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στο απαισιόδοξο κλίμα της εποχής.

Μετά από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων, ξέρουμε καλά πως κάθε καινούριο βήμα του τραγουδοποιού είναι αποτέλεσμα της «κρυφής του, της ατέλειωτης δίψας», του ανήσυχου πνεύματός του που δεν βολεύεται στα κεκτημένα. Στην φετινή παράσταση λοιπόν είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιχνίδι όπου τα τραγούδια ξεγυμνώνονται και μεταμορφώνονται για να ανακαλύψουμε ξανά την ψυχή τους και την καταγωγή τους.. Τραγούδια που στις πρώτες εκτελέσεις αφήνουν, λόγω ηλεκτρικής ενορχήστρωσης, μόνο μια υπόνοια ανατολίτικης ρίζας, εδώ με το ούτι και το βιολί, θα δείξουν καθαρά από πού προέρχονται. Επίσης τραγούδια λυρικά που συχνά δεν έβρισκαν  το χώρο τους στις μεγάλες συναυλίες εδώ με τα έγχορδα και τις κιθάρες θα αναδειχθούν ξανά.

Ο Πορτοκάλογλου δηλώνει σε ένα τραγούδι του τελευταίου του δίσκου «ροκάς ανατολίτης» αλλά μέχρι τώρα ο πρώτος έχει μάλλον υπερισχύσει του δεύτερου. Το Ρεμίξ είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση!

Οι ενορχηστρώσεις για την σειρά των ζωντανών εμφανίσεων  έγιναν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου με την συνεργασία των τριών μουσικών:

Μιχάλης Βρέττας- βιολί/φωνητικά
Μιχάλης Καλκάνης- κοντραμπάσο/φωνητικά
Νίκος Πασσαλίδης- μπουζούκι/τζουράς/ούτι/κιθάρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα Έναρξης : 21:00

Club Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία

Τηλ κρατήσεων: 2310 510081

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here