26/9/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Οι πληροφορίες μας ήταν πολύ συγκεκριμένες. Θα μπαίναμε στο Plus του Σταυρού του Νότου και δεν θα το αναγνωρίζαμε! Αυτοί που μας το είπαν, είχαν απόλυτο δίκιο… Η πάλαι ποτέ “απέναντι” σκηνή, έχει ανακαινιστεί, έχει αλλάξει φιλοσοφία, και με φρέσκια διάθεση μας υποδέχεται και φέτος το φθινόπωρο με ξεχωριστές μουσικές επιλογές. Και τι πιο φρέσκο αυτή τη στιγμή στην ελληνική μουσική από την Ειρήνη Σκυλακάκη;

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι η δροσερή κοριτσίστικη φωνή, που ακούμε τον τελευταίο καιρό όταν μπαίνουμε στο Jumping Fish. Πρόσφατα μάλιστα πέτυχα το πρώτο της τραγούδι, το “In the light” σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό. Η καθαρότητα της φωνής της και η ενδιαφέρουσα ισορροπία στα τραγούδια που άκουσα στο διαδίκτυο (κάτι ανάμεσα σε Monika και Μαριέττα Φαφούτη αλλά ούτε τόσο καταθλιπτική όσο η πρώτη, ούτε τόσο υπερβολικά χαρούμενη όσο η δεύτερη), με έκαναν να βρεθώ στο κλασσικό πλέον χειμωνιάτικο μουσικό μου στέκι και να εγκαινιάσω τη σεζόν με το δικό της live.

Η ώρα είναι 23.00, το μαγαζί γεμάτο. Ανάμεσα στον κόσμο διακρίνω παλιούς γνώριμους της συγκεκριμένης σκηνής: την Ελεονώρα Ζουγανέλη, τον Πάνο Μουζουράκη και το Θανάση Αλευρά. Απέναντί μας οχτώ μουσικοί και ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι που πιάνει το μικρόφωνο και τραγουδάει το “New Romantic” της Laura Marling. Η Ειρήνη στη σκηνή είναι ακριβώς όπως τη φανταζόμουν όταν άκουγα τα τραγούδια της. Γλυκιά, συμπαθέστατη, χωρίς επιτηδευμένο νιαούρισμα και με το αναμενόμενο άγχος λόγω της πρώτης της εμφάνισης. Εκτός απο το “In the light” το οποίο ακούσαμε και στο encore,  η Ειρήνη μας παρουσίασε με χαμόγελο τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Προσωπικά ξεχώρισα το “Wrong Direction” και το πολύ μελωδικό και χαρούμενο “My biggest foe”. Φυσικά δεν έλειψαν και οι διασκευές, είτε πολύ δημοφιλών κομματιών της indie/folk σκηνής όπως το “Blue Jeans” της Lana Del Ray και η διασκευή των Triggerfinger στο “I follow rivers” αλλά και πιο κλασσικών όπως το “Hurt” και το “Jolene”. Πολύ αρμονικό ήταν και το ντουέτο με τη Νατάσα Μηνδρινού στο “Heart of Glass” των αγαπημένων Blondie.

Το πρόγραμμα κράτησε περίπου δύο ώρες και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μία βραδιά γεμάτη με indie rock, folk και λίγο από country επιλογές, με τραγούδια προσεκτικά διαλεγμένα. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να διακρίνω είναι πως σε 1-2 σημεία το πρόγραμμα έγινε λιγάκι υποτονικό, κάτι που ξεπεράστηκε όμως γρήγορα, και μερικές επιλογές τραγουδιών δεν κολάκευαν τη νεαρή ερμηνεύτρια, όχι όμως λόγω κακής φωνής αλλά περισσότερο λόγω απειρίας. Τα κομμάτια της όμως ήταν πολύ ανώτερα από τις συνηθισμένες εγχώριες προσπάθειες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται και για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Οπότε ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία και παρακολουθούμε στενά αυτό το κορίτσι γιατί προβλέπεται να ακούσουμε πολλά όμορφα πράγματα στο μέλλον.

Μουσική έπαιξαν οι:

Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα
Μιχάλης Καλκάνης: μπάσο
Κώστας Μιχαλός: ηλεκτρικές κιθάρες
Γιώργος Θεωδορόπουλος: πλήκτρα
Χρήστος Πετεβής: βιολί
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι
Νίκος Πασαλίδης: ακουστική κιθάρα – έγχορδα
Ευρυπίδης Ζεμενίδης: κιθάρες – έγχορδα

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here