18/4/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μεγάλη Δευτέρα και το Music Corner βρέθηκε στο Club του Σταυρού του Νότου για ένα πολλά υποσχόμενο live (να μας συγχωρείτε και για τη καθυστέρηση της δημοσίευσης του ρεπορτάζ, οι διακοπές του Πάσχα βλέπετε!).

Ένας νέος ερμηνευτής στη δισκογραφία, ο Απόστολος Μόσιος, με το πρώτο του cd στις αποσκευές του, αποχωρίστηκε για λίγο τις μουσικές σκηνές του Βόλου και ήρθε μέχρι την πόλη μας για να γνωρίσουμε και εμείς τα τραγούδια του. Και επειδή οι συστάσεις ποτέ δεν είναι περιττές όταν πρόκειται για έναν νέο καλλιτέχνη θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές πρώτες πληροφορίες. Ο Απόστολος μας έρχεται από τη Νέα Ιωνία της Μαγνησίας, ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, ενώ στα 17 του αποσπά Πανθεσσαλικό και Πανελλήνιο Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας, στην κατηγορία του Ελαφρού Τραγουδιού. Στη συνέχεια ξεκινάει εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές της πόλης του καθώς και συναυλίες, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στην μουσική ορχήστα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» σαν τραγουδιστής και μουσικός.  Στα 23 του έρχεται στην Αθήνα και ξεκινάει εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, στο Όνομα του Ρόδου, στο Μηχανουργείο και πολλές ακόμα μουσικές σκηνές. Πλέον μετρά τρεις επιτυχημένες σεζόν σε μεγάλη μουσική σκηνή του Βόλου και σχεδόν παράλληλα με τις εμφανίσεις του με την Εστουδιαντίνα βρέθηκε ξανά στο Σταυρό του Νότου με τα δικά του τραγούδια και ένα πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό!

Απόστολος Μόσιος

Στο παρά πέντε σχεδόν πριν την έναρξη και παρά το άγχος όπως ήταν λογικό, ο Απόστολος μίλησε μαζί μας για να μας πει και ο ίδιος δυο λόγια για τη δουλειά του αλλά και για τη συγκεκριμένη βραδιά:

Music Corner: Είναι η πρώτη σου εμφάνιση σε αθηναϊκό έδαφος για αυτή τη σεζόν και ταυτόχρονα και παρουσίαση δίσκου. Μίλησέ μας γι’ αυτή τη δουλειά.
Aπόστολος Mόσιος: Ακριβώς! Είναι ο πρώτος μου δίσκος, έχει τίτλο «Μια αρχή» και κυκλοφόρησε πριν από 8-9 μήνες σε πανελλήνια κλίμακα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι η πρώτη φορά που το παρουσιάζουμε με όλη τη μπάντα εδώ στην Αθήνα, υπάρχει και ένα σχετικό άγχος αλλά πιστεύω πως μόλις βγούμε στη σκηνή θα το ξεπεράσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έχουμε πολύ κόσμο από το Βόλο εδώ, και πολύ κόσμο που έχει έρθει από μακριά για να μας ακούσει, κόσμο που δεν είχε την ευκαιρία να μας ακούσει στην επαρχία και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό!

MC: Τραγουδούσες για μεγάλο διάστημα στο Βόλο. Σκοπεύεις να συνεχίσεις τις εμφανίσεις σου εκεί ή θα κάνεις κάποια live στην Αθήνα;
A.M.: Πιστεύω ότι μετά από τρία χρόνια εμφανίσεων στο Βόλο, περίπου 8 μήνες δηλαδή κάθε χρόνο, έχει έρθει ο καιρός να κάνουμε συναυλίες και εκτός, σε όσους χώρους είναι ανοιχτοί να μας δεχτούν και να μοιραστούμε τη μουσική μας με όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Βέβαια η επαφή με το Βόλο δε σταματά, εκεί ζούμε, εκεί γράφουμε, εκεί είναι και το studio όπου ξεκινήσαμε ήδη τα τραγούδια για το δεύτερο δίσκο… με τη Θεσσαλία έχουμε ιδιαίτερη σχέση και λόγω καταγωγής!

MC: Ο δίσκος σου είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Θεωρείς πως είναι πιο εύκολος αυτός ο τρόπος για νέους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν τις δουλειές τους;
Α.Μ.: Πιστεύω πως η ανεξάρτητη παραγωγή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είσαι ελεύθερος να κάνεις τη μουσική σου με το δικό σου τρόπο, με τη δική σου άποψη, χωρίς πίεση. Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου να ολοκληρώσεις μια παραγωγή. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει η προώθηση που σου παρέχει μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία. Τώρα πια το internet έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο να εξαπλωθεί η μουσική, κυρίως η ανεξάρτητη. Και χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι αυτό αποδίδει και καρπούς. Δηλαδή το κοινό μεγαλώνει και κάνουμε πάντα καινούριους φίλους. Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος, στο μέλλον θα δούμε. Ζητούμενο και δικό μου όπως και κάθε καλλιτέχνη είναι ένα καλό συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Αν ο χρόνος το φέρει, είμαι ανοιχτός.

MC: Όσον αφορά την αποψινή βραδιά, τι έχετε ετοιμάσει;
A.M.: θα παίξουμε ένα σημαντικό δείγμα από το δίσκο που κυκλοφορεί, και έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι εντός εισαγωγικών ένα μικρό «πάρτυ». Τραγούδια που γουστάρουμε να παίζουμε πάρα πολύ, από classic rock, ελληνικό rock, disco, funk, ό,τι μας γεμίζει και μας διασκεδάζει εμάς και πιστεύουμε πως θα γεμίσει και θα διασκεδάσει και το κοινό. Έχουμε και κάποιες πιο ιδιαίτερες και εσωτερικές στιγμές στο πρόγραμμα αλλά γενικά κινούμαστε με εξωστρέφεια. Μας αρέσει να διασκεδάζουμε και εμείς και ο κόσμος.

MC: Συμμετέχεις και στην «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας». Πως συνδυάζεις δύο τόσο διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη;
Α.Μ.: Κατ’ αρχάς υπάρχει αυτή η απόσταση ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο, δηλαδή σε αυτό που κάνω εγώ και στη συμμετοχή μου στην Εστουδιαντίνα λόγω του ότι μεγάλωσα με τελείως διαφορετικά ακούσματα. Δηλαδή η μητέρα μου ήταν fan της rock, ο παππούς άκουγε πολύ ρεμπέτικο, παραδοσιακά κλπ, κι όλα αυτά έσμιξαν! Η Εστουδιαντίνα μιλά πολύ βαθιά στην καρδιά μου μουσικά, και πιστεύω ότι όσο μπορώ και όσο επιθυμεί και η ορχήστρα θα είμαι μέρος της. Είναι κάτι που με γεμίζει πολύ, όλη αυτή η αναζήτηση στη μουσική της παράδοσης και όλα αυτά τα καινούρια πράγματα που ανακαλύπτω στην άλλη πλευρά της μουσικής, στο ανατολίτικο χρώμα. Νομίζω ότι μου δίνουν το έναυσμα να κάνω καλύτερα τη rock μουσική που φτιάχνω.

MC: Οι εμφανίσεις σου με την Εστουδιαντίνα θα συνεχιστούν δηλαδή;
A.M.: Δε νομίζω πως θα σταματήσει σύντομα αυτό. Έχω κάνει και πολύ καλούς φίλους μέσα από την ορχήστρα, οι μουσικοί είναι απίστευτοι όλοι και είναι και πολύ καλοί άνθρωποι. Και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, οπότε η σχέση μου μαζί τους είναι περισσότερο σχέση αγάπης παρά επαγγελματική και ελπίζω να συνεχιστεί η συνεργασία μας για πολύ καιρό ακόμα!

Η Ελένη Λαμπράκη του MusicCorner.gr με τον Απόστολο Μόσιο...

Λίγη ώρα μετά, το live ξεκίνησε δυναμικά με την γνώριμη εισαγωγή του “We will rock you” και στη συνέχεια με το “Rock you like a hurricane”. Το στίγμα της παράστασης είχε δοθεί άμεσα. Δυνατά rock κομμάτια και ανάμεσα σε αυτά ερωτικές μπαλάντες από το δίσκο του Απόστολου. Το μικρόφωνο μοιραζόταν σχεδόν ισότιμα ανάμεσα στον Απόστολο Μόσιο και τη Σοφία Νάσσιου η οποία μας συστήθηκε με το «Μια φορά κι έναν καιρό» των Μπλε. Μετά από την ίσως αναμενόμενη ερώτηση περί ποσοστού ερωτευμένων στο κοινό ακούσαμε την πρώτη μπαλάντα του Απόστολου με τίτλο «Όσα είχα πει» ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κιθαρίστας της μπάντας Δημήτρης Νάσσιος τραγούδησε το “Basket Case” των Green Day. Εμείς πάλι του τραγουδήσαμε το “Happy birthday” όση ώρα έσβηνε το ένα κεράκι που χωρούσε πάνω στην …τιραμισού του!

Δημήτρης Νάσσιος και Σοφία Νάσσιου...

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα οι μουσικοί επέστρεψαν στη σκηνή για ένα πιο χορευτικό tribute με Michael Jackson / Abba / Donna Summer κλπ αλλά και τα εγχώρια μας αντίστοιχα όπως το «Στη ντισκοτέκ» τα οποία απογείωσαν το κοινό. Το πρόγραμμα ήταν ευκρινώς χωρισμένο σε θεματικές ενότητες καθώς οι μουσικοί πέρασαν από το rockabilly στον Bon Jovi και μετά στους RATM και στους Deep Purple με μία πραγματικά ανατριχιαστική ερμηνεία του “Child in Time” (μάλλον σε αυτές τις πιο εσωτερικές στιγμές αναφερόταν ο Απόστολος πριν, στη συνέντευξη). Τέλος και μετά από περίπου 3 ώρες προγράμματος ακούσαμε μερικά τραγούδια από την πρώτη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών και για το φινάλε στη σκηνή ανέβηκε ο Νεκτάριος Γεωργιάδης για να ερμηνεύσει μαζί με τον Απόστολο τη «Φωτιά στο Λιμάνι».

Αν εξαιρέσουμε κάποια στιγμιαία προβλήματα στον ήχο όπου η μουσική υπερκάλυπτε τις φωνές ήταν ένα πολύ ωραίο και κεφάτο πρόγραμμα με πολύ καλές επιλογές τραγουδιών. Τα κομμάτια του Απόστολου δεν ήταν τόσο κοντά στο rock ύφος της παράστασης αλλά το κοινό φάνηκε να τα απολαμβάνει ιδιαίτερα, ειδικά το «Σ’ αγαπώ κάνε κάτι» και το «Είναι η αγαπη φυλακή» αν και εγώ ξεχώρισα το πιο χαριτωμένο «Με κλέβεις». Πάντως η ερμηνεία του Απόστολου σε κάποια κλασσικά rock κομμάτια ήταν πάρα πολύ καλή και σαφώς ανώτερη από άλλες εγχώριες εκτελέσεις. Έχει μπει 100% στο πνεύμα του ρεπερτορίου που έχει επιλέξει και το στηρίζει απόλυτα. Περιμένω να ακούσω σύντομα νέα του για κάποια άλλη εμφάνιση στην Αθήνα.

Νεκτάριος Γεωργιάδης

Και επειδή ένας τραγουδιστής ποτέ δεν είναι μόνος, να πούμε πως μαζί με τον Απόστολο και τη Σοφία ήταν οι Bizzy Tone οι οποίοι είναι οι εξής:

Δημήτρης Νάσσιος (κιθάρα-τραγούδι)
Απόστολος Τσιάρκας (πλήκτρα)
Κώστας Χαλάτσης (μπάσο)
Άγγελος Τσιριγωτάκης (τύμπανα)

ΥΓ: Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Απόστολο ή να ακούσετε τη μουσική του μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό του site: www.mosios.gr .

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here