23/7/2014
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr

«Λοιπόν… Αυτό είναι το Νησί των Ονείρων! Εύχομαι όλα τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν. Το δικό μου όνειρο, είναι να περάσουμε καλά απόψε!» Με λίγα λόγια και απλά, ο Γιάννης Χαρούλης άνοιξε τη συναυλία του στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια! Κόσμος από νωρίς έσπευσε να πιάσει μία θέση μπροστά στη σκηνή ή λίγο πιο πίσω, στις καρέκλες που γέμισαν πριν ακόμη ανέβει ο Χαρούλης για να ερμηνεύσει τα πρώτα του κομμάτια. Στο Νησί των Ονείρων, ένα μικρό νησάκι στην παραλία της Ερέτριας, διαμορφώθηκε η καταλληλότερη ατμόσφαιρα για ένα καλοκαιρινό live όπου ο Γιάννης Χαρούλης με την μπάντα του, τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα!

Ξεκινώντας με τραγούδια από τις «Μαγγανείες», σε σύνθεση του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ζεστάθηκε το κλίμα, με το «Τότε κι εγώ» και το ομώνυμο του δίσκου! Το πρόγραμμα συνέχισε σε παρόμοιους ρυθμούς, με παραδοσιακούς ήχους από την Κρήτη, αλλά και πιο σύγχρονες νότες, με την «Ανεμόσκαλα», το «Της Λήθης το Πηγάδι» και πολλά πολλά ακόμη τραγούδια. Κι ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε με το τέλος του κάθε κομματιού, ο Χαρούλης, δεν ξεχνούσε να τους επιβραβεύει σχεδόν κάθε φορά με ένα δυναμικό «Μπράβο, ρε κοπέλια!»

xaroulis_live_2014_07_002

Και αφού το Σάββατο, μέσα στη μέση του καλοκαιριού, έπιασαν μεγάλες βροχές, αλλά η Ερέτρια παρέμεινε «στεγνή», δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα σχόλιο σε σχέση με αυτό! «Το ανέκδοτο το ξέρετε που γύρω γύρω είναι Κυριακή και στη μέση Σάββατο;», είπε ο Χαρούλης προς τον κόσμο, μιας και έβρεχε σε πάρα πολλές περιοχές και θα ήταν πολύ πιθανό να ακυρωθεί η συναυλία. «Είμαστε στο νησί εδώ και δεν φοβόμαστε τίποτα! Έβρεξε, αλλά εδώ γλιτώσαμε σήμερα!», είπε, ενώ ακούγαμε ήδη τις πρώτες νότες από την «Πλύστρα του Ουρανού»! Στο κλαρίνο ήταν ο Κωνσταντής Πιστιόλης, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να κατακτά το δικό του κοινό!

xaroulis_live_2014_07_015

Ακολούθησε το αγαπημένο παραδοσιακό «Του Λασιθιού η στράτα», αλλά και δύο τραγούδια σε σύνθεση του Παύλου Συνοδινού, το «Άιντε και ξέχασα» και το «Ένας μικρός λαός» με έντονο κοινωνικο-πολιτικό στίχο, που ακούσαμε από τον ίδιο τον δημιουργό του… Μία από τις κορυφαίες στιγμές της συναυλίας ήταν η ερμηνεία του «Τρελού», που φαίνεται ότι είναι ένα τραγούδι που αγαπάει πολύ να ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης σε εμφανίσεις του. Στο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να μη συμπεριλαμβάνονται και τα πλέον, σχεδόν κλασικά, «Όταν χαράζει», ο «Ακροβάτης», το «Λάθος» και το «Ένα γύρο το φεγγάρι»!

Ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν επίσης ότι, καθώς έκανες ένα γύρο μέσα στο κοινό, μπορούσες να δεις μερικά μικρά κυκλάκια που είχαν στήσει άνθρωποι από το κοινό και χόρευαν, ακούγοντας τραγούδια όπως το «Μεσοπέλαγα αρμενίζω» και το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» του Σαββόπουλου! Το κλίμα στην Ερέτρια ευνοούσε ούτως ή άλλως ένα πιο παραδοσιακό είδος συναυλίας, αφού η πιο οικεία και διαχυτική διάθεση θα ήταν ίσως πιο δύσκολο να επιτευχθεί στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πολύ μεγάλες πόλεις. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και φιλική, ενώ ο Χαρούλης δεν ξεχνούσε να διατηρεί την επαφή του με τον κόσμο.

xaroulis_live_2014_07_001

Μερικά κομμάτια σε λίγο διαφορετικό ύφος από τα συνηθισμένα ήταν ο «Αύγουστος» του Νίκου Παπάζογλου, ο «Άμλετ της Σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Τι να σου πω» σε πρώτη ερμηνεία του Παύλου Σιδηρόπουλου. Μεταξύ των τραγουδιών, δεν έλειψαν και οι μικρές ιστορίες του Γιάννη Χαρούλη. Η μία από αυτές αφορούσε σε μία φράση του Θανάση Παπακωνσταντίνου -του «Θανασάρα», όπως ανέφερε πολλές φορές ο ίδιος- που είναι παρμένη από το τραγούδι «Rua da bella vista» που λέει «Αγρίμι είναι και κρύβεται σε σώμα λογιστή» και του θύμιζε τη φοιτητική του ζωή, όταν, νεότατος ο Γιάννης, έκανε την απόπειρα να σπουδάσει λογιστική! Αυτή ήταν σαν μικρή εισαγωγή για να ακούσουμε το «Στις χαραυγιές ξεχνιέμαι», τραγούδι του Παπακωνσταντίνου που ο Γιάννης Χαρούλης τον είχε ρωτήσει για να το βάλει στο δίσκο του και εκείνος του είπε το «ναι» και ότι αν κάποιος θα γινόταν ρεζίλι, αυτός θα ήταν ο Χαρούλης…

Δύο φορές έσπασε η χορδή πάνω στην ερμηνεία τραγουδιών και γρήγορα οι άνθρωποι από την ομάδα του, επανόρθωσαν τη «βλάβη»! Λίγο αργότερα, αφιέρωσε τον «Χειμωνανθό» στο «Λενιώ», όπως είπε, δηλαδή στην Ελένη Φωτάκη, η οποία έγραψε τους στίχους του τραγουδιού, που αποτελεί ένα από τα πρώτα και πιο χαρακτηριστικά μέσω των οποίων μάθαμε τη φωνή του Χαρούλη μερικά χρόνια πριν. Με την μπάντα του έπαιξαν ακόμη το «Σκουλαρίκι», το «Πάντα θλιμμένη χαραυγή» και το «Γράμμα» του Μάλαμα, λίγο πριν να φύγουν από τη σκηνή.

xaroulis_live_2014_07_010

Αφού όλοι οι μουσικοί και ο Γιάννης Χαρούλης αποχώρησαν από τη σκηνή, ο κόσμος ζήτησε επίμονα encore κι έτσι γύρισαν όλοι ξανά για λίγο ακόμη, όπου, κλείνοντας, ακούσαμε τραγούδια όπως το «Σύννεφα του Γιαλού» και τον «Ερωτόκριτο», αποχαιρετώντας το Νησί των Ονείρων και την πολύ όμορφη συναυλία που μας χάρισε εκεί ο Γιάννης Χαρούλης!

xaroulis_live_2014_07_009

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από τη συναυλία

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here