12/7/2013
www.musiccorner.gr

Οι πιο αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους και μας καλούν στο σημείο που μέλλει να γίνει ο τόπος για τα καλοκαιρινά μας όνειρα!

Στον τόπο που σηματοδοτεί το πέρασμα από τη Νότια στη Βόρεια Ελλάδα και αντίστροφα, φέτος το καλοκαίρι το συναίσθημα πολλαπλασιάζεται, ο αέρας κατεβαίνει από το βουνό για να συναντήσει την αλμύρα της θάλασσας, η ενέργεια της γης με τους Αρχαίους Μύθους μας συγκλονίζει και η μουσική μας ενώνει, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ, για τρεις μαγικές νύχτες

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013
Ελένη Βιτάλη
Maraveyas Ilegal
Ματούλα Ζαμάνη
Απόστολος Βαλαρούτσος
Belleville

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013
Σωκράτης Μάλαμας
Λεωνίδας Μπαλάφας
Δημήτρης Καρράς
Αντίπερα Όχθη
Μουσικές Στιχογριφίες

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
Γιάννης Χαρούλης
Παύλος Παυλίδης
Απόστολος Ρίζος
Θεολόγος Κάππος

festival_fthiotidas_2013_07_01

Οι καλλιτέχνες

Ελένη Βιτάλη
Από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της τελευταίας 20ετίας, κρίκος στην αλυσίδα της μουσικής οικογένειας των Λαβιδαίων, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε ταξιδεύοντας από παιδί, σε όλη την επικράτεια… Φωνή με μεγάλη έκταση, με μια ιδιόμορφη συνύφανση «βελούδου και μεταξιού την ώρα που σκίζεται» στη χροιά της, «παίζει» με το λαϊκό και το έντεχνο ανατρεπτικά, δείχνοντας σε κάθε νότα της πω η ανθρώπινη «φωνή» είναι διγενής από τη φύση της: αγρίμι και κατοικίδιο. 
Λύκος και πρόβατο.

Maraveyas Ilegal
Ο Κωστής Μαραβέγιας  είναι ένα από τα πιο “ανήσυχα” μουσικά πνεύματα που έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή. Η ζωή του στην Ιταλία, γέμισε τις μουσικές του αποσκευές με ενδιαφέροντες και διαφορετικούς ήχους που αποτυπώνονται στις συνθέσεις των τραγουδιών του. Στο ενεργητικό του μετράει 4 προσωπικούς δίσκους “Ραδιοπειρατής”, “Ilegal” , “Welcome to Greece” και τον πιο πρόσφατο “Λόλα”. Ο τελευταίος δίσκος συνοδεύεται και από βιβλίο-διήγημα που έγραψε ο ίδιος. Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό ρεύμα και ένα ιδιαίτερο μουσικό ύφος που τον κατατάσσει αναμφίβολα σε έναν από τους πιο επιτυχημένους και πιο αγαπητούς δημιουργ ούς της γενιάς του.

Ματούλα Ζαμάνη
Μια χαρισματική ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός που περηφανεύεται για την βλάχικη καταγωγή της, πιστεύει σε διαχρονικές αξίες, στην οικογένεια, στη φιλία, στην αγάπη, πιστεύει στο πεπρωμένο, λατρεύει τις άσκοπες βόλτες στο δάσος και τη θάλασσα και… την πρασοτυρόπιτα της μαμάς της!

Απόστολος Βαλαρούτσος
Ο Απόστολος είναι ιδρυτικό μέλος της βολιώτικης ορχήστρας «Εστουδιαντίνα» και στις “Νύχτες Φθιώτιδας” θα μας διηγηθεί τις μουσικές του ιστορίες για τον όμορφο κόσμο που ονειρεύεται, ένα κόσμο γεμάτο εικόνες, ήχους, αισθήσεις, ιδέες, συναισθήματα, μορφές…

Belleville
H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά το μουσικό τους ταξίδι. Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, προσεγγίζοντας διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο.

Σωκράτης Μάλαμας
Κάθε τραγούδι του είναι μία ιστορία και ο Σωκράτης Μάλαμας θα διηγηθεί τις δικές του, παλιές και καινούργιες. Για τις “Νύχτες Φθιώτιδας” ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης και ανακατεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία με αγαπημένες του συνθέσεις άλλων τραγουδοποιών, από παλιά λαϊκά μέχρι ρόκ. Ο Σωκράτης Μάλαμας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν γλέντια “όπως παλιά” και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του. Μαζί του στο τραγούδι θα είναι οι: Μαρίνα Δακανάλη & Λαμπρινή Καρακώστα.

Λεωνίδας Μπαλάφας
Τραγουδά, γράφει μουσική και στίχους στους δίσκους του, χορεύει, γελάει, λέει ανέκδοτα και «τα σπάει» στα live του. Για αυτό και οι πιτσιρικάδες τραγουδούν με λύσσα τα τραγούδια του στις συναυλίες, γράφουν κάθε μέρα για αυτόν στο facebook, πηγαίνουν ξανά και ξανά στο κλαμπ που τραγουδά και τον περιμένουν να τελειώσει για να πιουν μαζί του τεκίλες σαν να είναι κολλητός τους. Κι η αλήθεια είναι πως μαζί του νιώθεις από την πρώτη στιγμή την οικειότητα που νιώθεις με τον κολλητό σου.

Δημήτρης Καρράς
Ο Δημήτρης μετρά  πολύχρονη μουσική διαδρομή – πρώην  μέλος των συγκροτημάτων Πάζλ και Βωξ-  με τραγούδια όπως το «Τροχόσπιτο», το «Λυπάμαι» και το «Έτσι οι μέρες περνούν”, δύο προσωπικούς δίσκους “Ντέμο” και “Αστιβή”, περηφανεύεται και για τις δισκογραφικές συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Νατάσσα Μποφίλιου και με πολλούς άλλους.

Αντίπερα Όχθη
Μια δεμένη ροκ μπάντα έρχεται να μας ξεσηκώσει και να μας παρασύρει μαζί της στην “Αντίπερα Όχθη”, εκεί όπου ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφράσει τους προβληματισμούς, τα όνειρα, τους φόβους και τις επιθυμίες του…

Μουσικές Στιχογριφίες
Οι αδελφοί Αστριδάκη, ο Γιάννης στην κιθάρα και ο Λάμπρος στα πλήκτρα, μαζί με την Αλεξάνδρα Σαφάκα αποτελούν τις Μουσικές Στιχογριφίες ένα συγκρότημα τριών ατόμων, τόσο ίδιων όσο και διαφορετικών συνάμα. Μέσα από τις δημιουργίες τους ανοίγουν «…ότι σφραγισμένο παράθυρο έχει η ψυχή να πάρει ανάσες και να συνεχίζει να φωνάζει…» και ετοιμάζουν τον πρώτο δίσκο τους 
“Στον Παλμό του Χρόνου”.

Γιάννης Χαρούλης
Φέτος το καλοκαίρι  τα τραγούδια γίνονται «Μαγγανείες» του καλού, γιατρικό και μαγικά φίλτρα. Ο Γιάννης Χαρούλης φτιάχνει για μια ακόμα χρονιά ένα πρόγραμμα με τα βασικά υλικά. Με τραγούδια που είναι ριζωμένα στο κέντρο του συναισθήματος και της συλλογικής μνήμης. Τραγούδια που έρχονται από παντού. Τραγούδια που σε πάνε παντού. Από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Πολλές ιστορίες μαζί που αφηγούνται μία καινούρια ιστορία. Τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλα που διάλεξε ειδικά για το φετινό πρόγραμμα. 
Ο Γιάννης Χαρούλης μας προσκαλεί να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Παύλος Παυλίδης
Ο Παύλος Παυλίδης κουβαλά στις “Νύχτες Φθιώτιδας” τον αέρα της «Ξεσσαλονίκης» και τη «Φωτιά στο Λιμάνι» από τα Ξύλινα Σπαθιά, κουβαλά και το «Λιωμένο Παγωτό» και έρχεται μαζί με το συγκρότημά του, τους B – Movies, να μας διηγηθεί «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί».

Απόστολος Ρίζος
Ένας τραγουδοποιός που συνδυάζει έντεχνα τον ηλεκτρικό με τον ακουστικό ήχο. Οι χαρισματικές του ερμηνείες, οι απρόσμενες ενορχηστρώσεις και η δεξιοτεχνία των μουσικών του συντρόφων δημιουργούν ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών του πιο απαιτητικού θεατή. Θα τον απολαύσουμε από το “Μη φύγ εις” και το “Ποτέ δεν είναι αργά”  μέχρι το “Τι να θυμηθώ”  αλλά και σε  αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Σιδηρόπουλου και άλλων κορυφαίων δημιουργών.

Θεολόγος Κάππος
Ο Θεολόγος Κάππος, νέος Ικαριώτης ερμηνευτής και τραγουδοποιός, «βαδίζει στον αέρα» για «τα μάτια σου μόνο» και καταφέρνει να συνδυάζει τους ευαίσθητους στίχους που γράφει με τον ηλεκτρισμό της κιθάρας του.

Φεστιβάλ «Νύχτες  Φθιώτιδας»

Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Παραλία Μώλου, Φθιώτιδα

26, 27 και 28 Ιουλίου αποδράστε, ξανοιχτείτε, ταξιδέψτε για να χαρείτε, συνδυάστε τη ξενοιασιά ενός καλοκαιρινού τριήμερου με ένα καινούργιο, μουσικό φεστιβάλ.Ψαρέψτε αξέχαστες στιγμές, ρεμβάστε με ξεχωριστές μουσικές, νιώστε τον κυματισμό του ρυθμού!

Ελάτε στο Μώλο!

Σας περιμένουμε, για «Νύχτες Φθιώτιδας» στην παραλία Μώλου, στη νότια πλευρά του Μαλιακού κόλπου, δίπλα στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, σε απόσταση περίπου 160 χλμ. από την Αθήνα.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου

Έδρα: Καμένα Βούρλα

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ έχει ξεκινήσει!

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώ
Ταμείο: 15 ευρώ
Τιμή τριήμερου εισιτηρίου: 30 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Αθήνα
Ticket House
Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς)

Cartone
Τριπτολέμου & Περσεφόνης, Γκάζι

Φθιώτιδα
Seven Video Club
Πλατεία Λαού 2, Λαμία,

Venezia
Διάκου 6, Λαμία

People
Πλ. Ελευθερίας 8, Λαμία

Μύθος
Γερ. Βασιλειάδη 99, Καμένα Βούρλα

Ακρωτήρι
Γερ.Βασιλειάδη 17, Καμένα Βούρλα

Μουριές
Κνημίδος & Οδ. Ανδρούτσου, Καμένα Βούρλα

Άγιος Κωνσταντίνος
Incontro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here