2/5/2013
Γράφει η Μάτα Λίτου
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Βρεθήκαμε την Πέμπτη που μας πέρασε στην παρουσίαση του νέου δίσκου της ανανεωμένης πλέον μπάντας Tango with Lions σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μέρος συναυλιών του χώρου Six Dogs.

Η όμορφη Kat ή αλλιώς Κατερίνα Παπαχρήστου (τραγουδίστρια του συγκροτήματος) δεν άργησε να ανέβει στη σκηνή μαζί με τους μουσικούς, να μας ευχαριστήσει για την παρουσία μας και να ξεκινήσει με τα κομμάτια από το καινούργιο άλμπουμ όπως το «Slippery roads» και το «Heroes die». Συνέχισε με το τραγούδι «Rainy Fall» και μας ράγισε την καρδιά με το «People Stare», όλα κομμάτια από το δεύτερο δίσκο τους.

tango_with_lions_live_2013_04_03

Λίγο αργότερα μας έβαλε να περιπλανηθούμε με το «Down town train» του αγαπημένου Tom Waits και επέτρεψε γρήγορα στα υπόλοιπα κομμάτια της τελευταίας τους κυκλοφορίας όπως το «Playground» που ξεκίνησε μονάχη της να τραγουδάει για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μαζί της. Το επόμενο κομμάτι που περιλάμβανε η λίστα ήταν το «Obituary» και το αμέσως επόμενο το «A long walk» που αποτελεί και το όνομα του δίσκου που το περιλαμβάνει. Προχώρησαν στο κομμάτι «Kity»αφιερωμένο στο Δημήτρη είπε η Kat και γέλασε αφού μοιράστηκαν με το κοινό ένα προσωπικό τους αστείο. Ακολούθησαν το «House on fire» και το «News» κλείνοντας τον κύκλο των τραγουδιών από τον καινούργιο δίσκο.

Λίγο πριν αποχωρήσουν από τη σκηνή δεν μπορούσαν να μην μας τραγουδήσουν το κομμάτι που εδώ και καιρό μας συντροφεύει, το λατρεμένο «In a bar». Αφού μας ευχαρίστησαν και μας είπαν δύο λόγια για το κυριολεκτικά μακρύ τους ταξίδι μέχρι να μπορούμε εμείς να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τραγούδησαν το least but not last τραγούδι όπως είπε και η Kat, το «Over the neon lights», και μας καληνύχτισαν!

tango_with_lions_live_2013_04_05

Music Corner: Πως προέκυψε ένα τόσο ποιητικό όνομα όπως το «Tango with Lions»;
Κατερίνα Παπαχρήστου (Kat): Καλά το έθεσες! Μάλλον από ποιητική διάθεση, ποιητική περιγραφή μιας κατάστασης. Τα ξέρω ότι είναι λίγο σουρεάλ αλλά ήταν μία αυτόματη εύρεση της στιγμής. Συμβολικά υποδηλώνει τις δύο πλευρές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μέσα του, την άγρια και την πιο τρυφερή, ένας συνδιασμός.

Music Corner: Πως από μία μεταβαλόμενη ομάδα μουσικών καταλήξατε σε αυτή τη σταθερά; Πως έγιναν οι επαφές για αυτή τη συσπείρωση;
Κατερίνα Παπαχρήστου (Kat): Αυτό είχε ξεκινήσει κάπως πιο απροσδιόριστα. Ήμουν εγώ μόνη μου και υπήρχαν μουσικοί που ερχόντουσαν χωρίς αυτή η σύνθεση να είναι σταθερή. Τώρα όμως, σιγά σιγά με το Γιάννη, χτίσαμε κάτι και είδαμε ότι ταιριάξαμε και δημιουργήθηκε η σημερινή εικόνα της μπάντας.

Music Corner: Ποια ήταν η έμπνευση για το τραγούδι σας «In a bar»;
Κατερίνα Παπαχρήστου (Kat): Καθόμουν σπίτι, ήμουν μόνη, μοναξιά… Σκεφτόμουν πράγματα που θα ‘θελα πολύ να συμβούν όταν την ίδια στιγμή δεν ήταν κανένας τριγύρω. Δεν έχει κάποιο κρυμμένο νόημα…

Music Corner: Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον; Ίσως κάποιο live;
Κατερίνα Παπαχρήστου (Kat): Ετοιμάζουμε ένα Live στην Πάτρα στις 16 Μαΐου στο Λιθογραφείο, στο Up Festival στα Κουφονήσια και τέλη Μαΐου πάλι έχουμε το φεστιβάλ του Αλέξανδρου Βούλγαρη στο Six Dogs…

tango_with_lions_live_2013_04_01

——————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here