27/6/2014
www.musiccorner.gr
(χορηγος επικοινωνίας)

Η ομάδα The Healers παρουσιάζει από την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο Όσα Παίρνει ο Άνεμος – Α’ Μέρος σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

osa_pairnei_o_anemos_dt_2014_06

Η Σκάρλετ έχει μόλις κλείσει τα δεκάξι. Ένα ανέμελο κορίτσι που ξοδεύει το χρόνο του φλερτάροντας και διασκεδάζοντας. Την κουράζουν οι συζητήσεις για τον επερχόμενο πόλεμο και βρίσκει δύσκολη την επικοινωνία με τους άντρες, καθώς μόνο αυτό έχουν τελευταία στο μυαλό τους. Είναι ερωτευμένη με τον Άσλεϋ, μα μόλις έμαθε, πως εκείνος ετοιμάζεται να παντρευτεί. Στη δεξίωση των αρραβώνων του, θα γνωρίσει τον Ρεττ Μπάτλερ, θα υποσχεθεί γάμο στον Τσάρλι – έναν νέο που περιφρονεί – μόνο και μόνο για να κάνει τον Άσλεϋ να ζηλέψει, και θα ανακοινωθεί η άμεση επιστράτευση. Σύντομα θα μείνει χήρα, θα συνεχίσει να βομβαρδίζει τον Άσλεϋ με την αγάπη της, θα δέχεται την πολιορκία του Ρεττ, που φαίνεται να την έχει ερωτευτεί και, σιγάσιγά, θα αντιλαμβάνεται όλο και πιο έντονα την επίδραση του πολέμου, που αργά και σταθερά, αναδιαμορφώνει τον κάθε άνθρωπο.

Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ, γνωστό και από την θρυλική κινηματογραφική μεταφορά του, παρουσιάζεται στο θέατρο, σε μία ιδιαίτερη,υπερρεαλιστική ανάγνωση, που χωρίς να στέκεται στην αναπαράσταση της τοιχογραφίας της εποχής, εμβαθύνει στους εσωτερικούς δεσμούς των ηρώων και στο πώς αυτοί κλυδωνίζονται από τα υπόγεια ρεύματα του έρωτα και του πολέμου.
Οι Healers στη δεύτερη παραγωγή τους (μετά τον περσινό, εξαιρετικά επιτυχημένο Οίκο των Άσερ στο Επί Κολωνώ), σε ένα εικαστικό τοπίο, με ξεβαμμένα έπιπλα, χώμα, βαμβάκι, ασπρόμαυρα κρινολίνα και τον Αβραάμ Λίνκολν να περιφέρεται ανάμεσά τους, δημιουργούν έναν δικό τους κόσμο και αναμετρώνται με το διαχρονικό αυτό αριστούργημα, ξανασυστήνοντάς το από την αρχή.

Λίγα λόγια για την Ομάδα TheHealers
Η θεατρική ομάδα The Healers ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012 από 3 παλιά μέλη της θεατρικής ομάδας της Ιατρικής Αθηνών, τον Ηλία Βλάχο την Μαρία Μαραγκουδάκη και τον Αχιλλέα Δημητρόπουλο. Οι τρεις τους προσέγγισαν το σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη και μετά από αφίξεις νέων μελών, η ομάδα σε επταμελές πλέον σχήμα, ανέβασε το καλοκαίρι του 2013 τον «Οίκο των Άσερ» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γρ. Χατζάκη στο θέατρο Επί Κολωνώ.
Ενώ ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από ψυχιάτρους και ψυχολόγους- εξ’ ου και η ονομασία “Healers” – στους κόλπους της εντάχθηκαν διαφορετικών ειδικοτήτων γιατροί αλλά και επαγγελματίες από άλλους χώρους, με κοινό παρανομαστή την αγάπη για το θέατρο και την αναζήτηση του μη συμβατικού.
Με μία πολυδύναμη σύνθεση, η δεκαμελής πλέον ομάδα, φέτος προσεγγίζει μέσω θεατρικής διασκευής του Γ. Χατζάκη το α’ μέρος του θρυλικού μυθιστορήματος της Μάργκαρετ Μίτσελ «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

Συντελεστές
Διασκευή/Σκηνοθεσία/Φωτισμοί Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά/Κοστούμια Ζωή Αρβανίτη
Κίνηση Μαρία Καραγεώργου
Μουσική Επιμέλεια Γρηγόρης Χατζάκης
Φωτογραφίες Μάριος Βούρος

Παίζουν
Ηλίας Βλάχος, Χρήστος Τσαρμακλής, Δάφνη Δημοπούλου, Δημήτρης Ρηγόπουλος, Σοφία Βλαστού, Ελένη Εγγλέζου, Δώρα Τσόλη, Χριστίνα

Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Παρασκευή 4/7, Σάββατο 5/7, Κυριακή 6/7 Παρασκευή 11/7, Σάββατο 12/7, Κυριακή 13/7
Ώρα: στις 21:15
Γενική είσοδος: 10,00€
Διάρκεια: 90 λεπτά
Χώρος: Θέατρο Επί Κολωνώ Κεντρική Σκηνή

Πληροφορίες
Επί Κολωνώ, 210 5138067
www.epikolono.gr
e-mail: xkolono@otenet.gr
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα
Στάση Μεταξουργείο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here