15/7/2014
Γράφει ο Νίκος Φράγκος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Παρασκευή 11 Ιουλίου και ο Παναγιώτης Μάργαρης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για την καλοκαιρινή τους περιοδεία στο Ευριπίδειο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Φτάσαμε στο χώρο περίπου στις 8:30 και είδαμε ένα μαγικό θεατράκι μέσα σε ένα δάσος. Οι οιωνοί λοιπόν ήταν πολύ καλοί για το τι θα ακολουθήσει. Είχαμε τη δεξιοτεχνία του Μάργαρη να συνδυάζεται με τη φωνή της Μπάμπαλη και όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο.

margaris_mpampali_live_2014_07_002

Η προγραμματισμένη έναρξη της συναυλίας ήταν στις 21:00 και όντως με μία αμελητέα καθυστέρηση εμφανίστηκε στη σκηνή ο Παναγιώτης Μάργαρης με την κιθάρα του. Αφού χαιρέτησε τον κόσμο προχώρησε στο απαραίτητο κούρδισμα και σε ένα πρώτο σόλο κομμάτι με την κιθάρα του, το οποίο αποτελούσε ας πούμε την οργανική εισαγωγή της συναυλίας. Μετά την εισαγωγή ο Μάργαρης κάλεσε στην σκηνή την Ανδριάνα Μπάμπαλη η οποία εμφανίστηκε και με τη σειρά της χαιρέτησε τον κόσμο.

margaris_mpampali_live_2014_07_016

Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν ως πρώτο κομμάτι να ερμηνεύουν το «Δεν είναι αργά» της Μπάμπαλη και του Πορτοκάλογλου, με τον Μάργαρη να δίνει πάντα μία εξαιρετική διάσταση στο κομμάτι. Ακούσαμε επίσης άλλα δύο τραγούδια τα «Πάει έφυγε το τρένο» και το «Τσάι γιασεμιού», το οποίο ήταν και μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς, και έτσι φτάσαμε ξανά σε κάποια σόλο κομμάτια του Μάργαρη. Μερικές από τις κορυφαίες σόλο στιγμές του κιθαρίστα ήταν η γνωστή εκτέλεσή του στο «Paintit Black», η εκτέλεση του «Gnossienne» του Erik Satie, το οποίο μας αποκάλυψε ότι θα συμπεριλαμβάνεται στο καινούργιο του δίσκο που θα βγει το Σεπτέμβριο με τίτλο «Με τη μαγεία της κιθάρας», καθώς και τα «People are strange» και «Asturias». Ο κιθαρίστας έδειξε σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς εξαιρετική δεξιοτεχνία και απέδειξε ότι του αξίζει ο τίτλος «Virtuoso» που του αποδίδεται.

margaris_mpampali_live_2014_07_013

Κορυφαίες στιγμές σε ότι αφορά τα τραγούδια ήταν τα «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα», το «Fragile» και το «Πέντε Βήματα» ένα νέο τραγούδι το οποίο η τραγουδίστρια μας είπε ότι θα συμπεριληφθεί στον καινούργιο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική δική της. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η είσοδος της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου στη σκηνή. Από την παιδική χορωδία ακούσαμε το «Αμοργός» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» σε συνεργασία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

margaris_mpampali_live_2014_07_024

Η βραδιά είχε επίσης ένα τελευταίο τμήμα αφιερωμένο στην παράδοση, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούσαμε τα τραγούδια «Θαλασσάκι μου», «Περιπλανώμενο» και «Τα λόγια και τα χρόνια», σε πολύ ενδιαφέρουσες διασκευές για εκτέλεση με μία κιθάρα.

margaris_mpampali_live_2014_07_005

Το κλείσιμο της συναυλίας ήρθε με επαναφορά της χορωδίας στην σκηνή, για ένα τελευταίο τραγούδι, όπως μας είπαν οι καλλιτέχνες. Το τραγούδι αυτό ήταν το «Οδός Ονείρων», στο οποίο το κοινό ενθουσιάστηκε και όχι άδικα. Η ερμηνεία καθώς και η διασκευή του τραγουδιού ήταν από όλες τις απόψεις εξαιρετικές.

margaris_mpampali_live_2014_07_023

Όσο ο κόσμος χειροκροτούσε και απαιτούσε κι άλλο ο κιθαρίστας πήρε το μικρόφωνο και μας είπε με πολύ χιούμορ ότι επειδή τα καμαρίνια είναι μακριά, για να μην πηγαίνουμε και ερχόμαστε, θα σας παίξουμε τώρα ένα ακόμα τραγούδι και αυτό θα είναι πραγματικά το τέλος. Το τελευταίο αυτό τραγούδι ήταν το «Τραγούδι της Ερήμου».

margaris_mpampali_live_2014_07_026

Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αξίζει σίγουρα τον κόπο να τους παρακολουθήσετε σε κάποιον από τους επόμενους σταθμούς της περιοδείας τους.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here