Η συνεργασία της Sugahspank!και των the Swing Shoes άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και έχει σημαδέψει και τους δύο, πράγμα που θα διαπιστώσουμε και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στη συναυλία τους στο Tin Pan Alley. Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό, έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Φέτος έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με υλικό της μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις τις όποιες ηχογράφησαν τον Απρίλιο και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Τον περασμένο Ιούλιο εμφανίστηκαν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Sugahspank! είναι παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα. Μία μαύρη Πειραιώτισσα, όπως την χαρακτηρίζουν, και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage. Μια «μαύρη» φωνή με μεγάλη εκφραστικότητα που μας ξαφνιάζει. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά είδη μαύρης μουσικής, από soul, funk και hip hop, μέχρι rock, blues, gospel και swing. Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφορεί παγκοσμίως το πρώτο της  solo album “The incredible, the invisible” σε παραγωγή Βlend aka Mishkin, από την Cast-a-Blast, το οποίο σε πολλά μουσικά έντυπα και sites ψηφίζεται Νο1 album της χρονιάς.

Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και ελληνικής παραδοσιακής σκηνής. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν ως πλανόδιοι μουσικοί. Το σχήμα, με την ένταξη του Πάνου Τομαρά στο μπάσο, πήρε τη σημερινή του μορφή με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Ladies and Gents… Here’s The Swing Shoes”, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία του.

sugahspank_afisa_2014_11

Sugahspank! – Τραγούδι
Άδωνης Γουλιέλμος – Κιθάρα
Γιώργος Κούτρας – Κιθάρα, Κλαρινέτο
Πάνος Τομαράς – Μπάσο
Βαγγέλης Κασβίκης – Ντραμς
Ιάκωβος Κρόκος – Φυσαρμόνικα

Tin Pan Alley (Modular Events Space)
Τουρναβίτου 6, πλατεία Ασωμάτων, Θησείο
τηλ. 210 3210158

Ώρα έναρξης: 21:30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:45)

Εισιτήρια: 6€ (όρθιοι), 9€ (καθήμενοι τραπέζι)
*Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό

Προπώληση: viva.gr, 11876, Καταστήματα Public (& online στο publictickets.gr), Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos (Σταδίου 24), Reload Stores

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here