20/1/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Έφη Κατσέλη

1. Γιάννης Πλούταρχος – Απόψε αιμορραγώ
Ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε για μία ακόμα φορά τη διαφορά. Παραμένοντας κλασσικός και απλός ετοίμασε μέσα στη χρονιά που μας πέρασε ένα album γεμάτο επιτυχίες. To album έχει τίτλο “Προσωπικά δεδομένα” και περιλαμβάνει19 τραγούδια πολλά εκ των οποίων έγιναν επιτυχίες, τα αγαπήσαμε και τα τραγουδήσαμε πολύ τη χρονιά που πέρασε.
Ένα τραγούδι που ξεχώρισα από το album του είναι το “Απόψε αιμορραγώ” το οποίο ακούστηκε πάρα πολύ στο ραδιόφωνο αλλά και σε πολλά στέκια διασκέδασης. Είναι ένα κομμάτι που μιλάει για πόνο και χωρισμό και εκφράζει απόλυτα τις προδομένες και πληγωμένες καρδιές.

2. Γιώργος Μαζωνάκης – Δύσκολα φεγγάρια
Μετά την τεράστια επιτυχία του «Η καρδιά μου», του single/προπομπού του νέου του album, ο Γιώργος Μαζωνάκης κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010 ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Τα ίσια ανάποδα». Το album περιλαμβάνει 14 τραγούδια, τα οποία τα χαρακτηρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ήχος που καθιέρωσε ο τραγουδιστής με τη διασκευή του τραγουδιού των Ο.P.A «Η καρδιά μου».
Το κομμάτι “Δύσκολα φεγγάρια” αποτελεί ένα καθαρά λαϊκό τραγούδι, που με το ύφος και την φωνή του ο Μαζωνάκης το υποστηρίζει απόλυτα. Έτσι τον έχουμε συνηθίσει και έτσι μας αρέσει!

3. Νίκος Κουρκούλης – Ποια είσαι εσύ
Ένα ακόμα τραγούδι που μπήκε στις καρδιές όλων μας και περιλαμβάνεται στον τελευταίο δίσκο του Νίκου Κουρκούλη με τίτλο “Ποια είσαι εσύ”. Το τραγούδι αυτό είναι το πρώτο δείγμα του τελευταίου του album. Αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία που κατάφερε και έδωσε περισσότερο χρώμα στην διασκέδαση μας. Παρά τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν, όσον αφορά τη δημιουργία του, κατάφερε από την αρχή να γνωρίσει τεράστια επιτυχία και να παιχτεί πολύ στα ραδιόφωνα…

4. Νότης Σφακιανάκης – Κλείνω τις κουρτίνες
Ο Νότης Σφακιανάκης αφιέρωσε το δεύτερο μέρος της τριλογίας του ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ στον απόλυτο έρωτα! Το “ερωτικόν” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 και από αυτό ξεχώρισε το πρώτο τραγούδι του δίσκου “Kλείνω τις κουρτίνες”, το οποίο μας κέρδισε γρήγορα, αφού η εγκατάλειψη, ο χωρισμός και η παρουσία ενός τρίτου προσώπου σε μια σχέση, ίσως να έχουν αγγίξει λίγο έως πολύ τις ζωές όλων μας.

5. Πέγκυ Ζήνα – Ρώτησα
Η Πέγκυ Ζήνα είναι μια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές, με ένα αξιολάτρευτο ρεπερτόριο. Ο τελευταίος δίσκος της κυκλοφόρησε το 2010 και είχε τίτλο “ευαίσθητη ή λογική”. Πρόκειται για  ένα album με δέκα κομμάτια, στον οποίο εναλλάσσονται μπαλάντες, pop αλλά και λαϊκά ακούσματα. Το “Ρώτησα” αποτελεί το πρώτο single αυτής της δισκογραφικής δουλειάς. Πρόκειται για μια δυναμική μπαλάντα που κατάφερε μόλις σε δύο βδομάδες να “σκαρφαλώσει” στις υψηλότερες θέσεις στο airplay των ραδιοφωνικών σταθμών Ελλάδας και Κύπρου!

6. Νατάσα Θεοδωρίδου – Τώρα θα πονάς
“Η ζωή μου έρωτας” είναι το τελευταίο album της Νατάσας Θεοδωρίδου, της καλύτερης λαϊκής τραγουδίστριας της γενιάς της κατά την άποψη μου. Ένα album με προσωπικά στοιχεία της Νατάσας μιας και μέσα από τον έρωτα βλέπει όλη της τη ζωή όπως δήλωσε και η ίδια. Το album αποτελείται από οχτώ τραγούδια εκ των οποίων το “Τώρα θα πονάς” κατέφερε να ανέβει στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts. Πρόκειται για μια μοναδική λαϊκή μπαλάντα (σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη), ένα είδος που μας έχει συνηθίσει η Νατάσα! Η διαχρονικότητα των τραγουδιών και η υπέροχη φωνή της είναι κάποια από τα στοιχεία που την κρατούν σε περίοπτη θέση στη συνείδηση του κοινού, που εδώ και χρόνια την ακολουθεί πιστά!

7. Πάνος Κιάμος – Σφύριξα κι έληξες
“Σφύριξα κι έληξες”, μας τραγούδησε ο Πάνος Κιάμος σε ένα τραγούδι που αγαπήθηκε αμέσως από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και βρέθηκε στην κορυφή. Ο δίσκος του, “ΘΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ” περιλαμβάνει 16 τραγούδια, ερμηνευμένα με την χαρακτηριστική φωνή του Πάνου Κιάμου ο οποίος δηλώνει παρών στη διασκέδαση, στοχεύοντας κατευθείαν στο συναίσθημα και τη ζωή! Με ένα album γεμάτο δυνατές ερμηνείες και ωραίους στίχους, ο Πάνος Κιάμος μας άφησε για ακόμα μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις! Αυθεντικός και άμεσος ο λαϊκός ερμηνευτής μας παρέσυρε για ακόμη μια φορά στο ρυθμό του, με όλα του τα τραγούδια αλλά και με αυτό με τίτλο “Σφύριξα κι έληξες”. Έναν τίτλο – “ατάκα” κατά την άποψη μου, που ειπώθηκε και αφιερώθηκε επανειλημμένα!

8. Νίκος Οικονομόπουλος – Κατάθεση ψυχής
Έτσι ονόμασε το τελευταίο του album ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε για ακόμα μια φορά να μας εντυπωσιάσει με τα υπέροχα τραγούδια και την γνήσια λαϊκή φωνή του! Ο Νίκος Οικονομόπουλος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα λαϊκό τραγουδιστή να ξεχωρίζει. Μπορεί και δίνει ζωή και συναίσθημα στα τραγούδια που ερμηνεύει και δεν θεωρώ τυχαία την αγάπη που του έχει δώσει και συνεχίζει να του δίνει το κοινό…

9. Βασίλης Καρράς – Σιγά το πράγμα
Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010 μέσα από το album με τίτλο “Αχ μοναξιά”. O σπουδαίος μας ερμηνευτής σταθερά προσηλωμένος και πιστός στα γνώριμα λαϊκά μονοπάτια που βαδίζει εδώ και χρόνια ικανοποίησε απόλυτα το φανατικό κοινό που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια σε κάθε του βήμα. Ο συγκεκριμένος δίσκος  εκτός από το τραγούδι “Σιγά το πράγμα” το οποίο έγινε γρήγορα επιτυχία και μεταδόθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιλαμβάνει ακόμα 10 αξιόλογα κομμάτια που μπορεί να μη κατάφεραν να γίνουν μεγάλες επιτυχίες, όμως αξίζει να ακουστούν…

10. Γιώργος Γιαννιάς – Τα πάντα είσαι εσύ
“Tα πάντα είσαι εσύ” είναι ο τίτλος του τραγουδιού που περιλαμβάνεται στον 6ο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Γιαννιά. Είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε με στόχο να αφιερωθεί στο άτομο που θεωρούμε ότι αποτελεί το άλλο μας μισό! Ο Γιώργος Γιαννιάς αν και συνεχίζει να στηρίζεται στο ίδιο ύφος τραγουδιών από την αρχή της πορείας του, δεν σταματά να μας ξεσηκώνει! Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον δίσκο αυτό περιλαμβάνονται και τα τραγούδια “Σε θυμάμαι, που να πάρει” στο οποίο συμμετέχουν ραπάροντας οι Master Tempo και το “Υποφέρω” το οποίο έγινε κι αυτό επιτυχία…

11. Πασχάλης Τερζής – Δεν έχει η κόλαση φωτιές
Μια συνεργασία ανατρεπτική! Το τραγούδι αυτό του Πασχάλη Τερζή φέρει την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, ο οποίος έκανε για ακόμα μια φορά την ανατροπή! Ο εκκεντρικός μουσικοσυνθέτης, απρόβλεπτος όπως πάντα, πρόσφερε στον σπουδαίο λαϊκό μας ερμηνευτή ένα καθαρά λαϊκό κομμάτι σαν κι αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από την φωνή του Πασχάλη Τερζή! Είναι ένα δυνατό χορευτικό τραγούδι που ξεσηκώνει το κοινό που θέλει πραγματικά να διασκεδάσει!

12. Νίκος Μακρόπουλος – Δύσκολη νύχτα
Το κομμάτι περιλαμβάνεται στον τελευταίο δίσκο του Νίκου Μακρόπουλου που φέρει τον ίδιο τίτλο και ο οποίος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 και κατέφερε να για ακόμα μια φορά να μας μαγέψει! Ο Νίκος Μακρόπουλος με την καταπληκτική ερμηνεία του και με τους γεμάτους νόημα στίχους του τραγουδιού, κατάφερε να κάνει τις νύχτες μας …ακόμα πιο δύσκολες αλλά παρόλα αυτά αξέχαστες!

13. Κωνσταντίνος Αργυρός – Ερωτευμένος και τρελός
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θεωρείται ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της μουσικής που ήρθε και θα μείνει! Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής που από το πρώτο του κιόλας single με τίτλο “Ερωτευμένος και τρελός” γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στον τελευταίο του δίσκο με τίτλο “Είσαι ότι να ’ναι” που κυκλοφόρησε το 2010, κατάφερε για ακόμα μια φορά να μας κερδίσει και να μας παρασύρει στους χορευτικούς ρυθμούς των τραγουδιών του! Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι ένα νέο πρόσωπο στο χώρο της δισκογραφίας που παρόλα αυτά έχει καταφέρει να μας κερδίσει γρήγορα με την φωνή και την παρουσία του. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι στο μαγαζί που εμφανίζεται στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου ανεβάζει το κέφι στα ύψη και αξίζει να τον απολαύσει κανείς live!

14. Κωνσταντίνος Γαλανός – Αχ καρδιά μου
Ο Κωνσταντίνος Γαλανός είναι κι αυτός ένα νέος και ταλαντούχος μουσικός. Το τραγούδι του “Αχ καρδιά μου” το οποίο φέρει την υπογραφή του ίδιου , το τραγούδησε όλη η Ελλάδα! Το cd του περιλαμβάνει ακόμα 10 υπέροχα τραγούδια τα οποία σφραγίζονται απ’την εκφραστική ερμηνεία του και μιλάνε κατευθείαν στη καρδιά! Είναι ένα πρόσωπο που θα συνεχίσει κατά την γνώμη μου να ταράζει τα νερά της δισκογραφίας κι αυτό γιατί το αξίζει!

15. Κέλλυ Κελεκίδου – Τελευταία φορά
Μια πολύ καλή δουλειά αποτελεί και ο τελευταίος δίσκος της Κέλλυς Κελεκίδου μέσα από την οποία ξεχώρισε αμέσως το «Τελευταία φορά», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Μουκίδη. Πρόκειται για μια δυναμική μπαλάντα που αγαπήθηκε από την πρώτη ακρόαση και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή ραδιοφωνικά τραγούδια της εποχής! Κάποια επίσης τραγούδια που ξεχώρισα σε αυτή τη δισκογραφική της δουλειά είναι το ντουέτο με το Νίκο Κουρκούλη «Δε συγκρίνεσαι» το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα τραγούδια που συγκινούν ιδιαίτερα, ενώ έκπληξη αποτελεί και η νέα εκτέλεση του πασίγνωστου «Αν κάνω άτακτη ζωή».

16. Ανδρέας Στάμος – Επτά ψυχές
Το τραγούδι “7 ψυχές” θεωρείται νέο καθώς κυκλοφόρησε στα τέλη του 2010. Παρόλα αυτά από το πρώτο κιόλας άκουσμα του, έχει καταφέρει να μας κερδίσει! Μπορεί να μιλάει για χωρισμό αλλά μας βγάζει ένα συναίσθημα δυναμισμού και εγωισμού. Ο ρυθμός του δεν είναι βαρύς και μας βοηθάει στο να δούμε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα! Ο Ανδρέας Στάμος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους τραγούδια, είναι ένας πολύ καλός ερμηνευτής που ξέρει πολύ καλά να τα υποστηρίζει και να μας ανεβάζει στα ύψη όταν τον απολαμβάνουμε στη πίστα!

17. Ιωακείμ Φωκάς – Τέλεια
O Ιωακείμ Φωκάς θεωρείται από πολλούς το νέο ανερχόμενο αστέρι της Ελληνικής Μουσικής και αυτό δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο καθώς το νέο του τραγούδι, που έχει την σφραγίδα του Φοίβου, έγινε σουξέ από την πρώτη κιόλας στιγμή! Έχει ακουστεί πολύ στο ραδιόφωνο και στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται παρέα με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Νίνο. Ο Ιωακείμ Φωκάς δίνει τον καλύτερο του εαυτό και έχει κερδίσει αρκετά μεγάλο κοινό!

18. Διονύσης Μακρής – 8η νύχτα
Ένα ακόμα τραγούδι που έκανε τις νύχτες μας ακόμα πιο δύσκολες! Ο Διονύσης Μακρής μέσα στο 2010 μας παρουσίασε τον δίσκο με τίτλο “8η νύχτα”, ο οποίος φέρει την σφραγίδα-εγγύηση της Εύης Δρούτσα (στίχοι) και του Βαγγέλη Τούντα (μουσική).
Πρόκειται για μια δυνατή ερωτική μπαλάντα η οποία μιλάει για ένα διαζύγιο! Είναι ένα επίκαιρο τραγούδι το οποίο από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης του ακούστηκε και τραγουδήθηκε αρκετά! ‘Αλλωστε ο Διονύσης Μακρής μας έχει συνηθίσει πλέον σε τέτοιου είδους τραγούδια και μας έχει αποδείξει πολλές φορές ως τώρα ότι είναι ένας αρκετά καλός ερμηνευτής (αν και νέος στο χώρο της δισκογραφίας), ότι έχει ένα ιδιαίτερο επικοινωνιακό ταλέντο στην πίστα που εμφανίζεται και που μπορεί πολύ εύκολα να εκτοξεύσει το κέφι στα ύψη!

19. Σταμάτης Γονίδης – Έφυγες κι εσύ
Το τραγούδι αυτό του Σταμάτη Γονίδη δεν έχει ακουστεί πολύ αλλά για εμένα αποτελεί ένα πολύ ωραίο και δυνατό λαϊκό κομμάτι. Άλλωστε μια αδυναμία την έχω για τον Γονίδη. Θεωρώ ότι είναι ένας γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής, ο οποίος έχει στο δυναμικό του ένα πολύ καλό ρεπερτόριο. Σ’αυτό το δίσκο ξεχώρισα ακόμα δύο δυνατά λαϊκά τραγούδια, το “Ήρθα για να μείνω ” και το “Αυτός ο ένας” μέσα από τα οποία αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά οι φωνητικές του ικανότητες!

20. Αλέκος Ζαζόπουλος – Ανεπανόρθωτη ζημιά
Ο Αλέκος Ζαζόπουλος όπως κάθε φορά έτσι και μέσα στο 2010 κατάφερε να μας ξεσηκώσει με την “Ανεπανόρθωτη ζημιά” αλλά και με τα υπόλοιπα τραγούδια που περιλαμβάνονται στον δίσκο του, ο οποίος φέρει τον τίτλο του τραγουδιού. Ο Ζαζόπουλος παραμένει αυθεντικός, άμεσος και γνήσιος και καταφέρνει με την υπέροχη λαϊκή φωνή του να ξεχωρίζει στη νυχτερινή διασκέδαση!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν αυτα τα σκυλαδικα (στην πλειοψηφια τους) θεωρουνται λαικα τοττε παει το χασαμε το λαικο τραγουδια

  2. Εκτός από την αθλιότητα των δισκογραφικών εταιριών να μεταβαφτίσουν το κατάπτυστο ΓΑΒΓΑΔΙΚΟ σε “ΛΑΪΚΟ”, έχει συμπράξει και η παντελής ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…

    Δυστυχώς είμαστε λίγοι εκείνοι που είμαστε ικανοί να ξεχωρίσουμε τα σκουπίδια από τ΄ αξιοπρεπή ακούσματα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here