11/10/2012
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η δεύτερη μέρα του 2ου TrollFestival συνέχισε εξίσου δυναμικά την Κυριακή 7 Οκτωβρίου! Αν και δυστυχώς δεν είχε την απήχηση του κόσμου που είχε το πρώτο φεστιβάλ, το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος που μαζεύτηκε είχε πολλή όρεξη και κέφι! Παραγωγοί και συνεργάτες δεν φάνηκαν να πτοούνται και διασκέδασαν με την καρδιά τους, φέρνοντας και τους υπόλοιπους στην …Troll-α τους!

Αμέσως με το που μπήκαμε στο Gagarin 205, όπου διεξήχθη και την δεύτερη μέρα το φεστιβάλ, τα παιδιά του TrollRadio μας υποδέχτηκαν με χέρια γεμάτα με δώρα για όλο τον κόσμο! Με μεράκι τα παιδιά είχαν φτιάξει ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα που κινήθηκε σε ήχους εναλλακτικούς, αφήνοντας ευχαριστημένο το νεανικό κοινό που υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του σταθμού για μια πιο άμεση επαφή!

Την βραδιά άνοιξαν τα Πέπλα που επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια αποχής, με νέο ήχο και πιο δυναμικό! Θα πουν «Βρέχει απόψε», «Πες ένα ψέμα», το χιουμοριστικό «Μαραγκός» και αφού κλείσουν με το «Σαν μυθιστόρημα» θα ανεβούμε στο καμαρίνι να τους κάνουμε κάποιες ερωτήσεις…

Music Corner: Πως αισθάνεστε που συμμετείχατε στο 2ο Φεστιβάλ του Troll Radio;
Πέπλα: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ του Troll, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την μπάντα που μας δίνει ο σταθμός, και θέλουμε να παίζουμε συνέχεια σε τέτοιες φάσεις που στηρίζουν την σκηνή αυτή…

Music Corner: Μια ευχή για τον σταθμό;
Πέπλα: Να έχει τόσους ακροατές που να γεμίζουν 10 Ολυμπιακά στάδια!

Music Corner: Έχετε να εμφανιστείτε ζωντανά κοντά στα δύο χρόνια. Για ποιον λόγο έγινε αυτή η παύση;
Πέπλα: Ναι, έχουμε να κάνουμε live δύο χρόνια γιατί η μπάντα ξεκίνησε το 1995, έπαιζε μέχρι το 2003 και έβγαλε δύο δίσκους και ξαφνικά σταματήσαμε για 6 χρόνια γιατί διαλύθηκε η μπάντα. Ξαναξεκινήσαμε το 2009 και κάναμε 10-15 live και μετά πήραμε μια απόφαση να φύγουν μερικά μέλη και να αλλάξουμε το ύφος. Απευθυνθήκαμε στους Δραμαμίνη και τα αδέλφια Μιχαηλίδη μας βοηθάνε στην καινούρια παραγωγή για τον καινούριο μας δίσκο που θα βγει στο τέλος της χρονιάς περίπου.

Music Corner: Οπότε τι να περιμένουμε από εσάς στην συνέχεια;
Πέπλα: Σίγουρα όχι τον ήχο που είχαν τα παλιά Ματωμένα Πέπλα, που είναι αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ο ήχος θα είναι πιο Ποπ-Ροκ-Alternative και κάπου εκεί θα κυμαίνεται και ο δίσκος.

Σύντομα κατεβήκαμε κάτω γιατί οι Klein Mein είχαν ήδη ανεβεί στην σκηνή και δεν τους σταματούσε τίποτα! Μια ευχάριστη αλλαγή με τρομπόνι και κοντραμπάσο, με την Θέκλα να πηγαινοέρχεται χορεύοντας και όλη την παρέα να τραγουδά «Φονικό», «Στην γκόμενά μου μην ξανακολλάς» και το «Ροζ μπικίνι» αφιερωμένο στην τραγουδίστρια τους, που ήταν μαζί τους για ένα τελευταίο live αφού έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την μπάντα… Θα ακολουθήσει το … «Με τα φώτα νυσταγμένα» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή και «Vamos alania» που ταίριαξε απόλυτα στην ατμόσφαιρα! Θα κλείσουν ξεμπροστιάζοντας την ιστορία αγάπης του Φίλιππου, την έμπνευση δηλαδή για το τραγούδι «Σούλα» και τέλος, θα τραγουδήσουν «Κρίση» λέγοντας δυνατά Klein Mein στους άσχημους καιρούς που ζούμε!
Τους αφήσαμε να πάρουν μια ανάσα, και αφού …ανάψαμε την λάμπα της ανάκρισης, τους απευθύναμε κάποιες ερωτήσεις:

Music Corner: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την συμμετοχή σας στο 2ο Φεστιβάλ του Troll Radio;
Klein Mein: Όλα ήταν τέλεια, πολύ ωραία, πάρα πολύ όμορφα!

Music Corner: Θα μας πείτε μια ευχή για τον σταθμό;
Klein Mein: Να φτάσει άλλα 150 χρόνια. Βέβαια, οι παραγωγοί του Troll δεν θα υπάρχουν αλλά θα έχουν αφήσει μια πολιτιστική παρακαταθήκη για το μέλλον…!

Music Corner: Γενικά ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Τώρα που θα αλλάξετε και τραγουδίστρια…
Klein Mein: Το βασικό είναι …να βρούμε τραγουδίστρια! (γέλια) Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε δίσκο, στα αλήθεια αυτή τη φορά. Λέμε ότι τον βγάζουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, και η ηχογράφηση έχει γίνει με την φωνή της Θέκλας, αλλά θα βγει τώρα. Βέβαια, η συνέχεια του γκρουπ θα εξαρτηθεί από την πνοή που θα δώσει η καινούρια τραγουδίστρια που θα μπει στο σχήμα.
(Εδώ ο Χρήστος Σπηλιόπουλος θα προσθέσει ότι σκοπό έχει να… «τα φτιάξει» με την επόμενη τραγουδίστρια, πράγμα το οποίο θα είναι και τιμή της!)

Αφήσαμε τους Klein Mein να συνεχίσουν τις σκέψεις για γάμους και τραγουδίστριες και σταθήκαμε να ακούσουμε τον επόμενο καλλιτέχνη, που δεν ήταν άλλος από τον Ορέστη Ντάντο! Σεμνός όπως πάντα θα πει κομμάτια εκ των οποίων «Είναι και άλλοι σαν κι εμάς», «Συνεργεία παντού», «Γιατί είναι Σάββατο». Με βελτιωμένο ήχο, θα μας παρουσιάσει και δύο καινούρια τραγούδια του, το «Πόσο άντρας είσαι» και «Διασκεδάστε!», και θα αφιερώσει φυσικά χρόνο να πει ένα κομμάτι που αγαπάει πολύ, τον «Πασατέμπο», σχεδόν ακαπέλα. Με την υποστήριξη του κόσμου, θα τραγουδήσουν μαζί «Θα πάω όταν γουστάρω» και θα κλείσει με το κοινό να συνεχίζει να βαράει ρυθμικά παλαμάκια!

Μα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε αυτός από τις ερωτήσεις μας! Έτσι καθίσαμε και τα είπαμε και μαζί του…

Music Corner: Είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ του Troll Radio! Πως αισθάνεσαι που συμμετέχεις και εσύ;
Ορέστης Ντάντος: Νιώθω πολύ χαρούμενος που με θέλανε. Και τα παιδιά, όλα είναι πολύ εντάξει, προσπάθησαν πολύ και το νιώθουν αυτό που κάνουν. Και βασικά το κάνουν επειδή θέλουν να γίνει πραγματικά κάτι, δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος.

Music Corner: Πες μας μια ευχή για τον σταθμό…
Ορέστης Ντάντος: Μια ευχή… Να μπορέσει να συνεχίσει, γιατί δυστυχώς, όταν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί κάτι τέτοιο. Να θελήσουν να αντέξουν και το μεράκι τους να τους κρατήσει κι άλλο!

Music Corner: Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; Πιο παλιά όταν είχαμε ξαναμιλήσει μας είχες πει ότι δεν σχεδιάζεις κάποιον καινούριο δίσκο…
Ορέστης Ντάντος: Ναι, βέβαια ήδη έχουμε βγάλει δυο καινούρια κομμάτια, το «Πόσο άντρας είσαι» και το «Διασκεδάστε», μαζί με βίντεο κλιπ, και θα λειτουργούμε μάλλον έτσι, σιγά-σιγά, γιατί ούτε τα χρήματα υπάρχουν και επίσης είναι δύσκολο να μπαίνεις σε μεγάλα σχέδια. Θα το πάμε τραγούδι-τραγούδι!

Σειρά είχε ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, που πραγματικά με ευκολία θα γέμιζε όλη τη βραδιά μόνος του! Ξεκίνησε τραγουδιστά και με πολύ έξυπνο τρόπο παρουσίασε τους συνεργάτες του επί σκηνής. Γρήγορα η Σοφία Παπουλάκου εμφανίστηκε με μια κούκλα με ράστα από την Τζαμάικα που τραγουδούσε μαζί τους «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα»! Στο τραγούδι αυτό συνέπραξε  και ο Chu cho s.h.s. Ο Αλκιβιάδης, πότε με κιθάρα πότε με τρομπόνι θα τραγουδάει «…Ένας τρελός χωρίζει τον κόσμο του πνεύματος από τον κόσμο του οινοπνεύματος», θα αφιερώσει τις «Κακές συνήθειες» στον Μπάμπη Στόκα, και αυτή τη φορά η Σοφία, μεταμφιεσμένη σε γυναίκα του Αλκιβιάδη τον κατσαδιάζει για να γυρίσει σπίτι. Δεν σταμάτησαν στιγμή να μας ενθουσιάζουν και να μας βρίσκουν προ εκπλήξεως! Με βιολί αυτή τη φορά ο Αλκιβιάδης λέει «Το τραγούδι του ουρανού», «Η γοργόνα» και θα κλείσει με το «18ωρο»!

Καθώς έφευγε τον ακολουθήσαμε…

Music Corner: Πες μας πως αισθάνεσαι που συμμετείχες στο 2ο Troll Festival!
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που με καλέσανε τα παιδιά. Και το κοινό ήταν πολύ ενθουσιώδες. Μακάρι να συμμετάσχω για πολλά-πολλά χρόνια!

Music Corner: Ποια ευχή θα δώσεις στον σταθμό;
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Η ευχή είναι μία: Να αντέξει πολλά-πολλά χρόνια, όπως και όλοι μας, γενικότερα μιλάω, και τους βάζω όλους στο καζάνι γιατί τα παιδιά αυτά αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται στο βλέμμα τους. Και εμείς το αγαπάμε, γι’αυτό και συνεχίζουμε να το κάνουμε και δεν έχουμε πάει μετανάστες αλλού… Γιατί αγαπάμε την χώρα μας!

«Τελειώνει ο μήνας και δεν έχουνε μία, μα όλα στα δίνουν αν σε νιώσουν κοντά τους» Ακούμε την φωνή του Στάθη Δρογώση και ο κόσμος τραγουδάει μαζί του με εναλλαγές σε χορό και παλαμάκια! Συνεχίζει με «Box», «Ο Κανέλλος» και θα αφιερώσει «Στους μετανάστες που μαχαιρώνονται και στους Έλληνες που μάχονται» το τραγούδι «Η αγάπη στο τέλος νικά». Πριν δώσει την σκυτάλη στα Υπόγεια Ρεύματα θα πει ακόμα δύο τραγούδια, «Βιαστικό πουλί του Νότου» και φυσικά «Μην το πεις πουθενά» με το κοινό να ξεσπά σε δυνατά χειροκροτήματα!

Όχι, δηλώσεις από τον Στάθη δεν πείραμε, αφού μας τα είπε όλα στη πρόσφατη μεγάλη συνέντευξή του στο MusicCorner… www.musiccorner.gr/?p=55332

Το συγκρότημα που έκλεισε όχι μόνο την βραδιά αλλά και το 2ο Φεστιβάλ του Troll Radio ήταν τα Υπόγεια Ρεύματα, μια μπάντα που συνεχίζει να βρίσκεται στον χώρο και να ξεχωρίζει σε μια από τις θέσεις των σπουδαιότερων Ελληνικών Ροκ συγκροτημάτων!

Ξεκινάνε με «Μικρές χαμένες μέρες» και «Σαν φως», συνεχίζουν με «Πολιτεύεσαι και δεν ντρέπεσαι» και μετά τραγουδούν «Αυτούς τους έχω βαρεθεί». Το κοινό, αν και περασμένη ώρα, δεν φεύγει και συνεχίζει να απολαμβάνει την μουσική, και να ανταποκρίνεται στους καλλιτέχνες! Ακολουθεί διασκευή στο «Εφιάλτης της Περσεφόνης» του Νίκου Γκάτσου, για το οποίο είχε γράψει την μουσική ο Μάνος Χατζιδάκης. Αφού πουν «Μ’αρέσει να μην λέω πολλά» και την «Ασημένια σφήκα» θα φύγουν από την σκηνή και ο κόσμος με ρυθμικό χειροκρότημα θα τους ζητήσει πίσω για ένα ακόμα τραγούδι! Χωρίς να θέλουν να απογοητεύσουν τον κόσμο, η μπάντα ξαναβγαίνει στην σκηνή να τραγουδήσει ακόμα ένα τραγούδι, την «Πολύμνια»!

Εδώ το live φτάνει στο τέλος του, και ενώ όλοι αποχωρούν ικανοποιημένοι εμείς θα λέγαμε ότι εισχωρήσαμε ακόμα πιο μέσα για να μιλήσουμε με τους αγαπημένους Ροκάδες…

Music Corner: Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το πώς αισθάνεστε που συμμετείχατε στο 2ο Troll Festival;
Υπόγεια Ρεύματα: Πάρα πολύ ωραία γιατί αυτές οι οργανώσεις γενικά πρέπει να γίνονται για να στηρίζεται η φάση και να πηγαίνει λίγο πιο πέρα, και να μην είμαστε με τα συμβατικά συνέχεια έντυπα ή ραδιόφωνο ή οτιδήποτε. Κάπως πρέπει να γίνει! Πρέπει δηλαδή από εκεί να αρχίσει μία ελευθερία…

Music Corner: Κάνετε μια ευχή για τον σταθμό;
Υπόγεια Ρεύματα: Να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια όσο μπορεί και να μην ασχολείται με το πώς θα το κάνει, αλλά απλώς να το κάνει!

Music Corner: Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα της ελληνικής Ροκ σκηνής. Τι είναι αυτό που κατά την γνώμη σας το κρατάει ακόμα ζωντανό μετά από τόσα χρόνια;
Υπόγεια Ρεύματα: Η παρέα! Δηλαδή όταν με αυτούς που συνεργάζεσαι είσαι μια παρέα, γενικότερα μπορείς να κάνεις πράγματα και να προχωράς στην ζωή σου. Έτσι γίνεται πάντα με τις παρέες.

Έτσι, λοιπόν, τελείωσε το Φεστιβάλ του Trollradio.gr, γεμάτο κέφι, ρυθμό και ζωντάνια… Εμείς με την σειρά μας του ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και όρεξη, και να συνεχίσουν δυναμικά για πολύ καιρό ακόμα!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το festival

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here